Инсталирал съм си RED HAT 8.0-KDE. Това е първият ми по-сериозен опит да работя и настроя LINUX на моето PC, но засега не успявам въпреки големите усилия, които полагам(около 200 часа експерименти и ровене в литература). Въпросите ми са:
1.Как да си компилирам 'mplayer'. Изтеглил съм го и разпакетирал в /usr/src. След команда ./configure- получавам отговор: bash: bad command of file name. Kакво не съм инсталирал? Искам да гледам видео!
2.Въпреки настройките ми скрийн сървъра не ще да се пуска, просто след 5 минути се изключва монитора независмо дали е настроен така...
3.НУЖДАЯ се от литература, подробни указания за прекомпилиране на ядрото точно за RED HAT 8.0, ако може на български, руски или в краен случай английски...
4.Работя с KDE, защото GNOME забива при опит с неговия файлов менажер да работя с FAT32 диск, това бъг ли е?
5.Мога ли да върна старият логин прозорец на KDE с "потребител" и "парола", а също така в бутона за упавление да има и "ShutDown" освен "Log OFF"?
Дано някой ми помогне, защото засега ми е трудно да овладея "магията" на ЛИНУКС! []