Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Видях една дистрибуция на този линукс, която се стартира от ЦД и не е инужна инсталация. И да ви кажа много ме впечатли. Имаше си всичко. Дори и крилица. Имате ли някакви впечатления от тази линукс дистрибуция ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2002

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

ММмммда... наистина си има всичко - и освен че е перфектен буутабъл дебиан, има и сетъп. Тоест не само че е идеалното средство за sys recovery, а може и да се използва напълно пълноценно.

Редакция:

knoppix

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Аз най-редовно си го ползвам за диагностика. Има всичко най-необходимо. Чете основните файлови ситеми.

Настройва се сравнително лесно.

BTW: Някой знае ли как се отключват хардовете за писане?

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Пример за практическо използване:

На един комп. с Win XP Pро му се скапа boot-ването и нямаше успех с дребните фокуси за да се спаси информацията. Та заредих от CD-то Линукса и получих достъп до всички ресурси на харда.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2003

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Мда, много готин Linux. Аз от "Софтуер" го имам. Ама е малко гадно ако си с 14" монитор на 800х600 MAX и той се пуска на 1024х768. Ама нали затова се пише:

knoppix screen=800x600[]

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Незнам доколко е сериозна тази дистрибуция. Става ли за елементарен сървър, гледам, че като работна станция е супер. Ще взема да го разуча, въпреки че почти нерабирам нищо от Линукс. Иначе се загледах в минималните му изисквания, а те са 486/16рам !!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2001

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Кофтито е че не става за boot от външно USB CD. A то точно за това ми трябваше.

Освен това не успях да си пусна интернет-а, а мрежата си успях да настроя. И къде е тази кирилица не видях ?

10. Member
    Тук е от
    Jul 2002

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">BTW: Някой знае ли как се отключват хардовете за писане?

<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ехх, що видях толкова късно темата...

) DeathKnight това не го очаквах от теб И аз не знаех ама го разгадах [8D] Даваш десен бутон на някой от хардовете на десктопа и после properties. Във някой от етикетите имаше опция за read only []

BTW KNOPPIX RUUULEZ!!!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2000

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

А версия 3.2 е още по-добра, не мога да мина под ХП от този Кнопикс )

И си запазвам конфига на ФотоКлипа, хихи )

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Afterburner [] това беше първото което опитах [] но ти май си с FAT

на мен ми казва че за NTFS трябва нещо ръчно да се бъзикне през ROOT SHELL...

Отделно че ми мапва 10 диска а аз имам само 6 ...

13. Member
    Тук е от
    Oct 2001

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

За NTFS май нарочно е направено Read only, защото ако пишело се прецаквала файловата система или поне имало такъв шанс и затова са се подсигурили. Пък ако те интересува как да влезеш като root в конзолата, напиши sudo -su или passwd за да зададеш парола за root. Иначе си влизаш като knoppix user, който не може да прави нищо по конфигурацията на linux-a.

И все пак никой не каза, къде видяхте кирилицата на този Knoppix (моя е версия 3.2)

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Кирилицата се задаважаше подобно на Windows добавя се BG клавиатура

Аз много добре си знам как се пуска root-конзолата но не знам какво се пише за ми даде ACCESS до HDD, а са ми казвали, че може... все пак в конкретни случаи е наложително, да се изтрие някое вирусче примерно....

16. Member
    Тук е от
    Mar 2003

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Достъпа до NTFS дялове е "read only" и това важи за всички линукси. Все още не е разработен драйвер, който да осигурява запис върху NTFS. За повече информация чети тук: http://linux-ntfs.sourceforge.net/ Иначе като цяло Кнопикса е супер, върши ми доста добра работа, има всичко необходимо. Дори подкарах dial-up-а и мрежата [:D] Най хубавото е че има възможност за запазване на настройките върху дискета и в последствие тяхното възтановяване.

А сетих се за едно нещо..... някой знае ли как да го накарам при зареждане на KDE-то да ме логва като root а не като обикновен юзър?

17. Member
    Тук е от
    Feb 2001

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

А бе май можеше и по НТФС да пише. Rооtshell изискващи команди се изпълняват със "sudo <command> <command parameters>" и съответно във FAQ или README пише че трябва да се ре-маунтнат с параметър rw дисковете, до които искаш достъп за писане. Целия синтаксис на командата за това маунтване, я има в гореспоменатите документи, само ти трябва копи/пейст и промяна на съответното устройство/хард диск.

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

KNOPPIX 3.1/3.2 Линукс ?

Във вер.3.2 има Win симулатор, необърнах внимание дали 3.1 има. 3.2 Има проблем с разпознаването на мишката.

------

wine, да за него става дума, вървят на него дребни програмки и игри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?
    От IvO™ във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 14-02-06, 22:48
  2. Knoppix 3,4
    От knoppix във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 07-05-04, 17:57
  3. knoppix 3.4
    От knoppix във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 29-04-04, 19:42
  4. KNOPPIX 3.2 to HDD
    От lil във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 12-12-03, 15:38
  5. KNOPPIX 3.3
    От KOKOSH във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 28-10-03, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе