Поздрави на всички.
Моля, препоръчайте ми скенер и принтер който да работи под Linux Mint. В момента ползвам HP Deskjet 3070A. С разпечатването нямам грижи, но не мога да ползвам скенера. Разгледах SANE: Supported Devices, но нещо не се ориентирам.
Поздрави на всички.
Моля, препоръчайте ми скенер и принтер който да работи под Linux Mint. В момента ползвам HP Deskjet 3070A. С разпечатването нямам грижи, но не мога да ползвам скенера. Разгледах SANE: Supported Devices, но нещо не се ориентирам.
Защо не можеш да използваш скенера?
Инсталирай си HPLIP и пробвай оттам. Xsane също си работи при мен. На андроид гсм съм сложил HP smart и също ок.
Не съм с Mint и точно твоето устройство, а с друго на HP
В HPLIP дава принтера/скенер в червено. Някакви съвети за настройки на Xsane? Тръгва да сканира, виждам как "светлината" минава до края, но после на копието е само първите 3 - 4 см. от листа. Как се прави екранна снимка, че да мага за добавя тук? Извинявам се за лаишките въпроси, но лаптопа се ползва предимно за сърфиране, писане на 4 - 5 фактури месечно и гледане на филми. Старичък е и работи супер бавно с прозореца.
EDIT: Поиграх си с настройките в HPLIP и успях да го подкарам. Малко по принципа проба - грешка, но сега работи и през мрежата.
Този пост е редактиран от ogibo; 04-04-23 в 10:36.
hp-setup -i IPнапринтера ?
Пробвал ли си да сканираш от телефон или windows компютър? А копирането работи ли? С бутоните от самото устройство пробвал ли си? Може да му има нещо...
Xsane пробвай черно бяло сканиране с малка резолюция, да не би да нямаш памет
Всичко работи вече с HPLIP което за мен е напълно достатъчно. Благодаря за насоките.