Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Lamer v Linux

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

Реших и аз най-после да видя що е това Линукс, защото като гледам без него за никъде не си...

Въпросите са ми с какво да почна като дистрибуция (казаха ми Mandrake), колко място ще трябва да си заделя от харда и кои книжки бихте ми препоръчали.

Мерси!

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Lamer v Linux

Същата работа съм и аз ...

Add-ни ме в ICQ-то, та да се учим заедно.

Аз сложих Mandrake 9.1

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Монтана

Lamer v Linux

И аз се присъединявам към вас! В момента се мъча с РедХат 7.2, но не стигам до никъде :-(((. Не мога под линукс да ползвам мрежата, защото не мога да я конфигурирам :-(((. Имам книгата "Научете редхат линукс" (от която са и инсталационните дискове), но в нея пише, че ... Инстанбул е пълен с турци. Изпълнявам всичко както е описано и уж става - да ама не!!! Не осъществявам връзка с нет-а. Имам и мрежова карта, и модем, и нито едното не мога да подкарам, а и двете ги разпознава (поне доколкото схващам). От около 2 седмици не съм пускал линукса и не помня точно какво недоволстваше, но ще го пусна и ако мрежата ми позволи (много е зле в момента - разпада се през няколко мин.) ще пусна едно ICQ

5. Member
    Тук е от
    May 2001

Lamer v Linux

Значи такива кнжики има много ама вътре едва 10 % от писанията стават за нещо иначе за да си пуснеш нетеца в линукс конфигурираш мрежовата карта по следния начин (всичко което пиша по долу се изпълнява в конзола.В графичен не помня къде беше ): 1. ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 2. route add default gw 192.168.1.1 3. echo nameserver dns на ISP-to >/etc/resolv.conf

ако и след тази интервенция нямаш нетец помоли някой да ти покаже аджеба как се конфигурира RedHat-a.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

Като дистрибуция която и да хванеш са си все едно и също като основа. Разликите идват в инструментите за управление на ОС. 4 гигабайта ще са напълно достатъчни за Мандрейк. Като книга ти препоръчвам едно издание на О'Рейли, не си спомням името му, но май е единствената им книга за Линукс издавана тука.

От там насетне...

Най-големия проблем при начинаещите линуксджии е че не знаят за какво точно искат да четат и какво точно искат да направят. В тази връзка един съвет - постави си някаква цел - да направиш нещо, почни да четеш за това. В резултат на което има доста голяма вероятност да научиш някой полезни странични неща.

И един линк за десерт:

http://www.tldp.org/

7. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Lamer v Linux

и един линк със полезни съветчета : www.linux-bg.org

Защо ли си мисля, че задачата с мрежата може да се реши и с командата netconfig пак под конзола.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2001

Lamer v Linux

Може но няма да е интересно и става горе долу като при виндовс поне на мен не ми е интересно така .

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

Всъщност наистина не ми е ясно защо го слагам. В бъдеще може да ми се наложи да администрирам мрежи и искам да се позанимавам с DNS,FTP,SMTP и т.н. Лошото в случая е, че дори да успея (някога, по някакъв начин) да направя нещо няма как да го изпробвам, защото засега не съм включен в мрежа...Все пак благодаря за съветите

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

Suren, ако говориш за ncurses базирания инструмент за конфигуриране на мрежата то:

1. не е наличен във всички дистрибуции

2. всъшност е frontend за ifconfig.

Gkirev, не ти трябва мрежа, може да испробваш всички сървиси през 127.0.0.1

12. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

Toku shto si kachih SuSE i byrzam da se pohvalia. Syjaliavam za latinicata (kyde e kirilizirashtiat tag???)

Pojelaite mi uspeh iz debrite na Linux

13. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Lamer v Linux

Аз не виждам нищо лошо в използването на frontend или user-friendly интерфейси под линукс. Това трябва и да е насоката на развитие, за да си пробие път към десктоп изполването. Ако сега използват и една универсална like Add-Remove програма и се махнат досадните компилирания с 100 ключа за настройка, ще призная линукс за бялата лястовица, която ще махне МС от пиедестала.

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Lamer v Linux

Съгласен съм със Suren.

И това ще стане за безумно кратко време ...

16. Member
    Тук е от
    May 2001

Lamer v Linux

Така си е.В момента инсталация на каквото и да било е малък ужас ....(е не точно де ...) много мразя когато му кажа инсталирай еди кво си той да ми се опне като магаре на лед и да каже нямаш еди кво си или като му кажеш при инсталация да слага еди кой си групи пакети и той да ти сложи само една част .... от групата ...много е интересно. Дано по скоро го направят.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Lamer v Linux

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз не виждам нищо лошо в използването на frontend или user-friendly интерфейси под линукс. Това трябва и да е насоката на развитие, за да си пробие път към десктоп изполването. Ако сега използват и една универсална like Add-Remove програма и се махнат досадните компилирания с 100 ключа за настройка, ще призная линукс за бялата лястовица, която ще махне МС от пиедестала.

<div align="right">оргинално мнение на Suren</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Опааааа Add-Remove вече е направено (от няколко години) като графичен фронтенд за управление на рпм пакети. А компилирането със 100 ключа си има своите мнооого силни страни, за справка погледни www.gentoo.org

18. Тук е от
    Jun 2003

Lamer v Linux

......еми ако не е късно то и аз да се присъединя. Блъскам си и аз главата в момента над един LinuX. Казва се Knoppix 3.1. Чудя се да ли да не си намеря друг. Незнам за Lamer като мен да ли този ще е подходящ. Ако някой знае по-подходящ нека ми пише. А и малко повече инфо ми трябва за този knoppix 3.1 а и изобщо за LinuX. Lamerska работа[:I]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. един lamer-ски въпрос за LAN
    От grgeorgiev във форум Мрежи
    Отговори: 47
    Последно: 12-09-06, 16:45
  2. КОЙ LINUX ??
    От vesmes във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 02-12-03, 18:14
  3. Linux Red Hat 7.2
    От evlogi във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 03-11-03, 01:31
  4. Linux
    От Black_Hacker във форум Linux
    Отговори: 29
    Последно: 23-01-03, 17:33
  5. Linux ili Win 2k AS
    От CRASHOVERRIDE във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 22-05-02, 11:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе