Здравейте,
Имам локална мрежа с около 10 PC-ta и доскоро един кабелен модел с доставчик на Нет. Сега решихме да се упгрейдем и взехме втори доставчик през LAN карта, на същия сървър. ОСистема е Linux Redhat 9, само основни неща, без графика и екстри. На машината има сътоветно 3 мрежови карти - за всеки от доставчиците по една, и за локалната мрежа една.
Искам да обединя динамично двата канала в един.
След като първоначално направя рутиране и маскиране и за двата достачика на нашите вътрешни адреси пускам:
ip route add default scope global nexthop via GATEWAY_PROV2 dev eth0 weight 1 nexthop via GATEWAY_PROV1 dev eth1 weight 1
Така сработва и общата скорост ми се вдига на 2х512. Не работи така добре обаче дълго, и след около 1-2 часа скоростта пада на 512 като се ползва само единия доставчик (този на LAN достъпа), макар че и този на кабелния модем доставчик продължава да е активен и не е прекъснал.
Имате ли опит с такава настройка и може ли по друг може би по-добър начин да се пуснат нещата?? Особености: имам фиксиран адрес от достачика на LAN нет, и DCHP откъм кабелния модем. В рутинг таблицата винаги ми стои default gateway този на кабелния модем доставчик, макар че със ip route list виждам и двата gateway....
Мерси