Резултати от 1 до 5 от общо 5

Някой програми не могат да се стартират

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

С mandrake 9.2 съм.

Значи Тотем плеара ми забиваше, деинсталирах го и сложих xmms и след това не можех да стартирам повече от половината програми, дори konquedora! От старт (KDE) менюто ми изчезнаха половината иконки, не можех да пусна дори openoffice!!! Oтново инсталирах Тотема и нещата от самосебе си се оправиха, тотема спря да забива. След това без да деинсталирам нищо качих mplayer i xine и пак стана същата работа!!! Деинсталирах Тотема и нещата се оправиха!!!!!!!!!!

Е може ли някой да ми каже на какво се дължи всичко това [?] Конфликт между програмите ли що ли [?][?][?]

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Nema po golema boza ot mandrake daje win95 e po dobur ...

4. Тук е от
    May 2003

Може би при деинсталация заедно с Тотем заминават и някои библиотеки или пакети, от които зависят другите програми - не мога да ти кажа кои точно, не съм толкова напреднала, а и не съм го инсталирала, за да пробвам. Предполагам, че съответно при инсталация пак си ги връща и това оправя проблема.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Абе и аз така си помислих, ама явно не е баш така, защото си заминават и от старт менюто, а не че просто престават да работят и най-странното веднъж се оправят след инсталация на тотема и веднъж след деинсталация??? Абе бъгава работа е тоя Mandrake, ама засега съм доволен, като за обучение и експерименти с Линукс става [:D]

Абе аз друго си мисля много се оплакваха ония от държавната администрация, че не го ползвали, защото било сложно и не може ли да се оправят с Линукс. Е така и не разбрах какво му е сложното като всичко си инва готово с инсталацията вкл. кирилицата... единственото, което трябваше да направя беше да си инсталирам принтера: 45мин. инсталация + 5мин. настройки и това е готова офис машина с БЕЗПЛАТЕН софт.

6. Тук е от
    Feb 2003

Проблема на мандраке е това че много често си осира пътищата. Между другото ти как ги инсталваш от рпм или соурс. Ако е от рпм пробвай след инстал да си ребуиднеш рпм database mai4e beshe rpm --rebuild ako ne gresha. Опс сори за латиницата бтв Мандраке винаги ми е бил слабост за десктоп система може би защото пърно на него съм се учил макар сега да кажа с чисто сърце че сусе и дебиан рокс за десктоп а слак за рутер заради своята компактност и простота и лекота.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 8
    Последно: 01-05-09, 12:05
  2. Игрите могат да подобряват зрението
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-07, 19:31
  3. Отговори: 1
    Последно: 30-12-06, 12:48
  4. Отговори: 4
    Последно: 08-10-06, 03:33
  5. могат ли да ме изгонят от блока?
    От yanni във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 55
    Последно: 19-10-05, 18:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе