Резултати от 1 до 15 от общо 15
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By brave
  • 1 Post By tek

Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

  1.  
     
  2. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #2

    Re:Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Как да си изберем слушалки ?

    Забравете евтините слушалки или накрайници за уши, които са в комплекта на вашия MP3 плейър. С правилните слушалки, можете да се наслаждавате на музиката на съвсем друго ниво. Независимо дали слушате вкъщи или в движение, инвестирайте в качеството на висок клас слушалки (или пъпки) за максимално удоволствие.

    Решете между накрайници за уши или слушалки.

    Накрайниците за уши са най-подходящи за хора, които нямат пространство /носят шапка, каска/, но все пак търсят начин да слушат музиката си. По-качествените накрайници за уши, като Sennheiser или Ultimate Ears, в някои случаи пристигат с малки калъфчета в които да сложите накрайниците за уши, когато не ги използвате, така че да не се съсипят или изцапат в дъното на чантата ви. Ако държите много малка чанта и искате да запазите вашите iPod Nano накрайници за уши в нея, или сте човек с ограничено пространство в джоба, накрайниците за уши са може би по-добрият избор. Чудесен избор, ако сте с ограничен бюджет, защото има много по-голям избор и струват по-малко. При по-евтините накрайници за уши, често се сблъскате с проблеми, като падане от ушите, нараняване на ушите, или просто са направени от евтина пластмаса. С по-високи цени, (но все още нисък клас по отношение на качеството), вариращи от 40-50 лева, вие ще получите по-удобни "пъпки", които си струват парите, които похарчвате за тях. Въпреки това, ако сте меломан, трябва да обмислите други възможности. Чифт пъпки от Sennheiser (като CX 500), Shure (SE 115), Etymotic Research (HF5), или дори Ultimate Ears (минимум Super.fi 4) ще бъде за предпочитане.


    Слушалките са голямо наслаждение, ако се ползват или ги поставяте около врата си, докато вървите пеша от едно място до друго, или ако просто ги носите слушалките със себе си по този начин. също така получавате по-добри кабели и повече забавни опции, като безжичната мрежа / Bluetooth слушалки. Недостатъкът е, че трудно ще намерите добри слушалки за бюджета си. Те заемат повече място от накрайниците за уши, а DJ стил слушалките изискват повече пространството, ако не носите по-голяма чанта. Също така лесно се цапат, защото няма кълъф в които да ги сложите.

    DJ стил слушалките са точно това. Огромни, обемисти, страхотно изглеждащи слушалки, които напомнят на това, което ще видите в човек, на име Double D микс в някоя дискотека. Структурата им не ограничава добрият звук, но имат лош/неудобен размер за употреба. Много почитатели на музиката си ги купуват, защото имат по-добро качество на звука и прилагат по-малко налягане на тъпанчето, което води до по-дълго време за слушане и по-малко увреждания на тъпанчето.

    Слушалките за главd са известни като, слушалки със свързваща лента поставена над горната част на главата. Препоръчват се за джогинг или хора, които носят често шапки. Също така за фанатиците на слънчеви очила. Така че, ако сте момиче (или мъж) с дълга коса и мразите слушалки, които се оплитат в косата ви или не харесвате слушалки, които дразнят пиърсинга на ушите, този тип слушалки ще бъде добър избор. Освен това, има много малко неща, които ги отделят от DJ-стила или "редовните", слушалки
    _________________________________________________

    Накрайници за уши
    Също така известни като: слушалки за в ушите.
    Накрайниците за уши обикновено се дават като безплатни с "телефони, портативни плейъри, но по-високият клас пъпки може да предложи звук, конкурентен на моделите с пълноразмерните модели. Тяхният малък накрайник се захваща за ушната мида или трябва да се вкара в ушния канал, някои модели включват ушни клипове за по-сигурно прилягане.

    Плюсове: Ултра компактни и леки, могат да осигурят умерена до отлична изолация от външния шум, малко или въобще не пречат на носенето на обици, очила, шапки и прически.

    Недостатъци: качество на звука и характеристиките на басите, често не са сравними с тези на пълнообхватните модели, може да причинят дискомфорт при продължителна употреба, а някои модели е трудно да поставите и извадите, а идеята за поставяне на чужди тела в ухото е нелогична и неудобна за много хора, дизайна на двойният кабел означава повече възможности за заплитане.

    Преносимост: Най-висока.
    _________________________________________________

    Спортни слушалки

    Известни също като: Модни слушалки; вертикални слушалки, слушалки зад врата с щипка за слушалки; слушалки с лента за врат; Walkman стил слушалки, преносими слушалки.

    Тази свободно определена категория обикновено се отнася до леки модели с два основни стилове лента за глава: стандартни вертикални ленти, като арка над главата или хоризонтален дизайни, които се простират зад главата или шията. Някои спортни слушалки са с клип за ухото или прикачени за главата или с лента за врата. Тези слушалки почти винаги са обезпечени с отворен дизайн (като ушна тапа), с добра причина: ако се занимавате с джогинг, последното нещо, което бихте искали, е напълно да блокирате околния шум на улицата около вас .

    Плюсове: дизайна зад врата няма да пречи на вашата прическа или шапка, остават обикновено поставени по време на движение или бягане.

    Недостатък: много стилни, строен дизайн на слушалки не е траен; някои с дизайн зад врата упражняват по-висок от средното натиск върху ушите ви.

    Преносимост: Висока.

    _________________________________________________
    Слушалки с тампони около ушите

    Също така известни като: над-звукови слушалки; обезпечени отворени слушалки, полу-отворени слушалки, обратно затворени слушалки; слушалки за поставяне на глава.

    Тези слушалки позволяват почивка на вашето външно ухо и варират от евтини преносими домашни модели до висок клас. Докато слушалките с тампони на ушите имат затворен дизайн, които да покрива ушите, те никога не са напълно затворени, както са пълнообхватните модели.

    Плюсове: удобни, по-малко склонни към прегряване на ушите, отколкото в пълно обхватните слушалки, а някои модели се сгъват за лесно транспортиране.

    Недостатъци: по-малко ефективна шумоизолация, отколкото тези в ухото или в пълно обхватните модели, по-слаб бас, в сравнение с пълнообхватните слушалки.

    Преносимост: Средна.
    _________________________________________________

    Пълнообхватни слушалки

    Също така известни като: обратно затворени слушалки; чашки за ухо; над-ушни слушалки.

    Техническият термин описващ този тип слушалки е circumaural/кръгова аура/ - включва всички телефони с ушни чаши, които прилягат напълно на ушите ви. Защото от техния размер и тяхната акустична изолация, пълноразмерните слушалки често се считат по-подходящи за домашна употреба, а не като преносим вариант.

    Плюсове: Големите слушалки предлагат потенциал за максимален бас и нива на силата на звука; ефективно блокират външния шум.

    Недостатъкъци: големият размер е тромав за преносимо използване, някои в пълноразмерни модели могат да бъдат неприятно горещи и да предизвикат отделянето на пот в ушите ; типа ушни-чаши и ленти за глава често се заплитат с обици, очила, и прическата ви.

    Преносимост: Най-ниска.

    _________________________________________________

    Ключови технологии за слушалки

    След като сте свили фактора за размера и формата на вашите бъдещи слушалки, можете да се фокусирате върху специфични функции и приложения: шумоизолация, съраунд режими, игри / микрофонни опции, както и безжични решения.

    Шумопотискащи слушалки

    Тези слушалки заглушават околния шум чрез създаване на антишум, който премахва шума в ухото ви. Те не елиминират шума изцяло, но най-добрите модели значително намаляват звука от климатичните системи на реактивните самолети. Те сапо-малко ефективни при, заглушаване на шумовият фон от влакове и автобуси. Важно е да се отбележи, че шумоподтискащите слушалки се предлагат във всички форми , от пълнообхватни до тапи за уши.

    Плюсове: Тъй като вече не трябва да увеличавате нивото на звука за преодоляване на фоновия шум, можете да слушате на по-ниски нива, което води до намаляване на умората на ухото. Също така ще чувате подробно по-ниските нива в музиката си.

    Недостатъци: Някои потребители може да бъдат чувствителни към антишума, който оказва натиск върху тъпанчетата им. Повечето хора не ще го забележат, но ви препоръчвам да прослушвате шумоподтискащите слушалките преди да ги купите, всички шумоподтискащи слушалки използват батерии за захранване на електрическата схема, която може да се съхранява голема ушна чаша или в отделен модул в линиите от по-малките модели.

    _________________________________________________
    Слушалки, изолиращи шума

    Запечатващии в пълен размер над ухото слушалките ефективно блокират и смекчават фонов шум на околната среда и у дома. подходящи са за записващи монитори. За преносимо използване, малките слушалки приличат на тапи за уши и не могат да изолират шума от влакове и самолети.

    Плюсове: шумоизолиращите слушалки предлагат отлично уединение от околната среда или външният шум - равно или дори по-високо от шумопотискащите слушалки. Тъй като вече не трябва да увеличавате звука за преодоляване на фоновия шум, можете да слушате на по-ниски нива, което намалява умората на ухото. Шумоизолиращият дизайн не се нуждае от батерии и не оказва налягане върху тъпанчетата ви. Те са идеални за често летящите и пътуващите.

    Недостатъкъци: за някои слушатели е неудобно вмъкването на тези слушалки в ушите им. Трябва да се постигне сигурно затваряне, или ще пострадат характеристиките на басите. Изолирането от външния шум може да се окаже опасно за активните потребители, които са ходят или тичат. С употребата на големите покриващи ушите модели, може да ви стане неприятно горещо и да предизвикат отделянето на пот в ушите.

    _________________________________________________
    Съраунд слушалки

    Някои модели синтезират съраунд ефекти по електронен път и така създават едно по-голямо усещане от стерео звука, а други слушалки използват по-доброкачествени акустичен подход, за да достави някакво подобие на съраунд поле между ушите ви. Малка част от моделите, имат множество мембрани в наушниците за "истински" съраунд звук. (За разлика от Dolby слушалките които работят в режим на съраунд звук при връзка с някои AV приемници, които симулират съраунд ефекти, с всякакви слушалки, включени в тях.) Съраунд слушалките са насочени предимно към феновете на домашното кино или за геймърите, но ​​също така звучат страхотно за музика

    Плюсове: съраунд слушалки създават по-пространствен звук, в сравнение с конвенционалните стерео слушалки.

    Недостатъци: съраунд ефект може да изглежда изкуствено висок или прекалено ехтящ. Качеството на съраунд ефекта варира от един дизайн към друг. Няма модели, които да звучат като многоканален масивен, говорител.

    _________________________________________________
    Комуникационни слушалки

    Независимо дали става дума за транскрипция на глас в текст, онлайн игри, или PC-ориентирана Voice Over IP (VoIP) услуги като Skype, нарастващият брой на бизнес и развлекателни приложения изискват двупосочна комуникация. Слушалки с вграден микрофон осигуровят решение всичко-в-едно.

    Плюсове: Една слушалка предоставя функционалност на слушалки и микрофон , няма нужда от допълнителни елементарни неща като ненадеждна повърхност или спикърфон в стил микрофон.

    Недостатъци: Игровите конзоли като Xbox и PlayStation може да изискват слушалки със специфична връзка, или се нуждаят от специални адаптери.

    _________________________________________________
    Безжични

    Безжичните слушалки се появиха на пазара в последните 5-6 години, но​​едва напоследък се приближиха към станадартите за звук на по-добрите пълнообхватни слушалки. Платформенозависимите безжични слушалки - пълнообхватни модели с големи базови станции, които не са подходящи за преносими, използват един от двата предавателни методида: инфрачервен или радиочестотен (RF). Инфрачервените използват светлинни импулси за предаване на сигнал от базата към слушалките, но за да получавате сигнал трябва да останете в рамките на обхвата на окото на предавателя. Радиочестотните модели използват радиовълни, за да свършат същата работа, и тъй като радиосигналите минават през стени, по принцип страдат по-малко от загуба на сигнал.

    Плюсове: Няма обременяване с проводници; слушате телевизия, DVD, и музика, без да се връзвате към вашето оборудване, базови станции, често имат обширни възможности за свързване, а някои модели предлагат съраунд режими.

    Недостатъкъци: Малко безжични модели могат да се доближат до качеството на звука на жични модели, често има добавен определен фонов шум. Освен това, сигнала на някои радиочестотни модели, може да се смеси с безжични телефони или домашни мрежови системи.

    _________________________________________________
    Не забравяйте, че получавате това, за което плащате.
    Като цяло, по-скъпите слушалки са направени с по-високо качествени материали и са по-добре проектирани, с подобрено качество на звука. Слушалките за 60лева ще звучат добре, но не толкова добре, колкото тези за 120 лева. В диапазона 160-180 лева, може да чуете неща, които не никога не сте чували преди в музиката ви. да започнем с това че купуването на накрайници за 10-15 лева може да ви гаратира, че ще работят най-много 1 година и няма да звучат страхотно. Така че отделянето на най-малко 35 лева за тях ви гарантира че поне ще получите основно качество на музиката. Едната насока е да похарчите 100 лева за преносими слушалки и 500 лева за чифт за домашното стерео. Друго нещо, което получавате с качеството е издръжливоста. Вероятно познавате хора, със слушалки от 70-те и 80-те години, които все още работят, защото са направени добре и продължават да работят. Когато взематете слушалки от реномирана марка вие не само плащате заради името вие плащате и за доверие в качеството.
    _________________________________________________

    Оценка изолацията на звука на слушалките.
    Това се отнася до това колко добре изолиратт музиката в слушалките от външният шум ... нищо не е по-досадно от това да се налага да увеличавате звука, за да заглушите звука на автобуса. Имайте предвид факта, че ако сте доста глухи и увеличавате музиката за да чувате, или я използвате за да заглушите фоновия шум, а слушалките са много отворени, ще дадете повод на всеки около вас да клюкарства по ваш адрес... Шумоизолацията също така ще ви спести от ценното време на живот на батерията или ще ви позволи минимално да усилите звука за да чувате правилно. Накрайници за уши и слушалките за глава са по-добри в звуковата изолация, поради капака, който те осигуряват на ухото ви, същото е и с (огромните) DJ стил слушалки, които създават малка затворена среда, около ухото.
    _________________________________________________

    Изследвайте честотният обхват.
    По-широкият честотен диапазон означава, че ще може да чуете повече от музиката. Често се препоръчват големи диапазони, като от 10 Hz до 25.000 Hz. Въпреки това слуховия обхват на повечето хора е само 20 Hz до 20 kHz - всичко в рамките на този диапазон би било добре.
    _________________________________________________

    Не гледайте за шумопотискащ функции, освен ако не сте готови да плащате много пари.
    Всичко по-малко от около 350-500 лева не си струва цената. Дори ако пътувате често, шумопотискането в 90% от времето, просто не си струва парите. Част от музиката ви може да бъде "анулирана", както и да ви се налажи да увеличите силата на звука. Ако наистина ви е необходимо намаляване на шума, обаче, насочете се към марки като Etymotic, или Bose, които имат порести тапи за уши запълващи ушния канал. Друг евтин начин да заглушите фоновият шум може да бъде просто да поставите наушни протектори (от магазина) върху накрайниците за уши, за да заглушите голяма част от околния шум. От друга страна, ако не сте прекалено нервни, може да намерите ниско ценови шумопотискащи накрайници за уши или слушалки които имат значителна полза за намаляване на фоновия шум в самолети, коли и общественият транспорт. Panasonic (само една марка на мнозина) прави приемливи шумопотискащи микрокапсули само за 80 лева.
    _________________________________________________

    Тествайте ги.
    Най-добрият начин, да научите дали слушалките са достатъчно силни, за вас е да ги тествате. Опитайте чифт върху главата на приятел (ако си приличате) или отидете до някой добър магазин за електроника, в който ще ви позволят да ги тествате. Сложете около 400 лева кеш в джоба и отидете до магазин с 30-дневна политика на връщане, и си създайте приятелства с продавча консултантие в магазина докато се научите какви видове слушалки наистина искате. От вежливост обаче, винаги чистете калта от ушите си, преди да си поставите всякакви слушалки или накрайници за уши!
    _________________________________________________

    Погледнете за импеданса на слушалките.
    За да получите най-доброто от вашите слушалки, трябва импеданса на слушалките да съответства на аудио оборудването, което използвате. Той се измерва в омове. В действителност, ако не го направите това обикновено означава, че ще трябва леко да усилите звука в сравнение със съответстващите слушалки.
    _________________________________________________

    На финала ...
    Използвайте ушите си! Вие сте човекът, който ще използва тези слушалки всеки ден. Ако за вас чифт слушалки за 100 лева звучи същото кат чифт слушалки за 500 лева - вземете тях, качеството на звука няма да се променя само защото те са по-скъпи! Единственото нещо, което трябва да запомните е цялостното качество на слушалките - ще издържат ли достатъчно дълго? Има ли значение, ако те са много по-евтини?


    http://reviews.cnet.com/headphone-buying-guide/
    http://www.practical-home-theater-gu...eadphones.html
    http://lifehacker.com/5800772/how-to...-of-headphones
    http://www.crutchfield.com/S-eLI1gH7...eadphones.html
    http://peripherals.about.com/od/spea...Headphones.htm

    http://reviews.cnet.com/bluetooth-he...in;contentBody

  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #3

    Re:Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Открити фалшификати на Sennheiser
    http://www.fullhd.gr/eidiseis/epiker...nnheiser-.html
    Гърция 2%
    Турция 2%
    Германия 28%
    Китай 73%.....

  4. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #4

    Re:Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Не са популярна фирма за слушалки, но откакто ги чух не съм слагал други и... 250 кинта заминаха!
    Allen&Heath

  5. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #5

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Препоръчайте ми някакви слушалки до 35 гроша, ще се използват само когато карам колело. В момента мр-тройката ми е с такъв модел

    само че тези постоянно ми падат от ушите, реално едвам ги закрепям . Видях че за тези пари освен да са удобни друго не мога да очаквам ама сегашните и това не притежават въпреки че свирят прилично за това което ги използвам. За тези Pioneer SE-CE521-H/K - Слушалки - Pioneer България има ли някой идея дали си струват парите
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  6. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #6

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Бих ти препоръчал тези: Soundmagic - Earphones ES18 Black - Слушалки

  7.  
     
  8. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #7

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Слушалки тип тапа и каране на колело не е добра комбинация от гледна точка на "Health and Safety". По-добре увеличи грошовете и вземи нещо безжично или жично, от тези, които са свързани като диадема на главата ти или на врата, има такива спортни изпълнения.

  9. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #8

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Тапите, дето идват със сменяеми гумени накрайници в няколко размера пасват на доста уши. Уплътняват, крепят се и вятърът не фучи в тях. Обаче на колело изолират звука опасно добре... озърташ се като глухо прасе в тръстика.

  10. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #9

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от Ulfhedinn Виж публикацията
    Бих ти препоръчал тези: Soundmagic - Earphones ES18 Black - Слушалки
    Дори не бях ги чувал като марка. Оказа се че са доста хвалени и като се има на предвид че аз нямам кой знае какъв опит а и претенции от към слушалки си ги поръчах и днес пристигнаха.

    Първите ми впечатления са че имат много приятен звук изключително чист, бас в повече и добре че мп-тройката има корекции на звука че успях да намаля баса до идеалното за мен. С корекциите докарах прекрасен звук, другото най-важно за мен беше удобството там всичко е шест точки. От любопитство ги включих към CD -то и после в усилвателя там звукът им си беше доста сериозен, определено големите патки по друг начин ги захранват. Предполагам за парите са си идеални, имам едни SHP5401 http://download.p4c.philips.com/file..._pss_bulbg.pdf които на всичкото отгоре са и два пъти по скъпи и спокойно мога да каже че ако не ги надсвирват то поне по нищо не им отстъпват.

    моите са такъв цвят


    Ulfhedinn Голямо мерси за идеята
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  11. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #10

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Радвам се, че са ти допаднали. Със здраве да ги ползваш. Жена ми им е голям фен на тези слушалки

  12. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK
    Мнения
    295
    #11

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Взех си новите JBL Club 700BT, модел от 2020 година които са малко по професионални. Така да си кажа мнението:
    Издържат 50 часа на батерия, имат блутут 5.0 и USB typeC. Тежат 283 грама. Имат си и калъфка и кабел.
    Имат специален бутон само за Баса и музиката става още по добре, това са слушалки за хора които обичат хубав бас и песни с бас.
    Frequency response (Passive): 16 Hz - 40 kHz
    Frequency response (Active): 16 Hz - 22 kHz
    Може да си инсталирате приложението My JBL Headphones в телефона и оттам се ъпгрейдва Firmware и има и опции за ДиЖей и за честотите. Аз ъпгрейднах 1 път Софтуера на слушалките от това приложение и е супер лесно.
    Firmware relise:
    v1.7.0 - 03.2020 First relise
    v1.9.0 - 12.2020 Second relise
    Този пост е редактиран от brave; 04-12-20 в 01:31.
    kod одобрява това.

  13.  
     
  14. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    София
    Мнения
    118
    #12

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Някой има ли опит с Anker Soundcore Liberty Air 2? Спрял съм се на тях заради бюджета, добрите отзиви, шумоизолацията. Интересува ме най-вече силата на звука и дали наистина шумоподтискането е ефективно. А и по-добри предложения са добре дошли.

  15. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    982
    #13

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Всякакви in ear слушалки "тип тапи", които влизат в ушния канал са крайно неппрепоръчителни. ", поради факта че вредят на слуха. Особено, ако се слуша на високи нива.

  16. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,222
    #14

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Всеки вид слушалка или колона може да ти навреди слуха, ако слушаш силно. Видът няма особено значение. Анкър саундодкор стават за парите си.
    Слушалките са само едно звено от веригата - трябва ти качествен източник, дак, усилвател и чак след това слушалки. Ако искате сносно качество пригответе поне 2000лв за всичките тези компоненти. Колкото повече, толкова повече.
    За информацията Сенхайзер имат комплект дак/усилвател/слушалки за $50000. Само по поръчка. И да разликата в качеството е огромна. Чуваш детайли, които не си си представял, че съществуват. За 5000-6000лв има системи, които се доближават.

  17. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    982
    #15

    Отговор: Слушалки FAQ / мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Всеки вид слушалка или колона може да ти навреди слуха, ако слушаш силно. Видът няма особено значение. Анкър саундодкор стават за парите си.
    Слушалките са само едно звено от веригата - трябва ти качествен източник, дак, усилвател и чак след това слушалки. Ако искате сносно качество пригответе поне 2000лв за всичките тези компоненти. Колкото повече, толкова повече.
    За информацията Сенхайзер имат комплект дак/усилвател/слушалки за $50000. Само по поръчка. И да разликата в качеството е огромна. Чуваш детайли, които не си си представял, че съществуват. За 5000-6000лв има системи, които се доближават.
    Чак пък 2000 лв. , може би се отнася за начално ниво за "аудиофил".
    Ако, не разполагаме с тези средства какво правим..

    За DAC-a източник си прав.
    И без това, повечето младежи слушат на телефоните слушалки тип тапи под тип "тапи" (50 лв) или блутут слушалки увеличени на макс.
    Като, качеството за тях е на заден план, важна е силата. Още повече,че повече музика, която пускат е от аудио стрийминг услугите. Която и без това е доста компресирана.
    Kasap одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Хлебопекарна / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 124
    Последно: 09-09-23, 16:03
  2. Фритюрник / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 18
    Последно: 13-02-18, 22:23
  3. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 15:03
  4. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 18:52
  5. Samsung LCD-PDP / Faq , обсъждане , мнения
    От Ivan444o във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе