Да, и аз снощи я видях тази "екстра" с отместването на картината. Досега не се бях задъражал на режим Ауто, но май върши някаква работа.
Имаш ли някакво упътване за сервизното меню?
Преглед за печат
Да, и аз снощи я видях тази "екстра" с отместването на картината. Досега не се бях задъражал на режим Ауто, но май върши някаква работа.
Имаш ли някакво упътване за сервизното меню?
За съжаление не. Но общо взето снощи почти всички опции които имат отношение към геометрията ги пробвах и не намерих решение на проблема. Ще търся из нета упътване или начин за вход в още по подробно меню (ако изобщо има такова). По-вероятно е да трябва специализиран софт и кабел с които да вържеш телевизора и да го настройваш. То отзад при буксите си има такъв сервизен вход.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
В крайна сметка, вече почнах да свиквам с гледането на късокраки мадами и дебели чичковци :)). А и жената не се оплакава, така че проблем няма.
Пробвах снощи VGA входа. Не е много удобно, защото гася всичко разкачам кабели и т.н. За пробата става ама за всекидневно, ннцъ. Е много е хубава картинката. Само да ми бяха читави компютрите та да мога да си пускам х264, че така го гледам на забавен каданс. 720p що годе върви, ама 1080р е много зле. Не видях разлика между 720 и 1080 като детайл, но ми се ще като има филм 1080 да мога да си го гледам. Все още чакам предложение за модел видеокарта с DVI.
http://www.stealtech.org/?_cid=2&spid=5996
нещо такова. Има и VGA и DVI. Стига да искаш да я сменяш само заради изхода. Иначе има и по-бързи 7300GT, но са около 110-120 лв. Но тряябва да помислиш и за ъпгрейд на процесора, че да не ти насича. Поне 720р да върви гладко. За 1080р ще ти трябва по-сериозен ъпгред, да не кажа нов компютър.
lazarus18, Благодаря ти за предложената карта. Мисля, че е добър бюджетен вариант. Наистина сега като се поогледах малко из форумите - голямо напъване иска 1080п. Засега ще забравя за него. Да си кажа честно, DVD-R5 версиите които излизат по нета, пуснати през ДВД-то си ме удовлетворяват като качество. Малко по-нататък ще сменя само видеокартата, че заедно с кабела ще иде към 100лв, а тоя месец бая играчки си накупих и жената ще ме тупа вече. angel
PANASONIC TH-42PV7P 1678 лв. промо в метро дали си заслужава да спестя 300 лв.
Задава се и новата серия
http://gadgets.fosfor.se/panasonic-th-42pz800
http://www.kaldata.com/comments.php?catid=2&id=28605
42PZ85 ще кацне в БГ минимум на 2700-2800 лева...
За мен не си заслужава, но прочети темата и ще си отговориш за теб дали си заслужава.Цитат:
Първоначално публикувано от telkedgiev
Днес и аз купих въпросния панасоник. Дайте идея посредством какво да го свържа към цифров приемник на мсат TF 6100 EMC. През SCART ли ще получа най-добрия възможен образ? Колко долу горе струва 1-2м читав кабел?
Честито и да си го ползваш със здраве. Така като гледам по спесификацията за твоя приемник, най-добре е да си вземеш един хубав пълен скарт и да си настроиш приемника да подава RGB. То и хората това препоръчват в книжката на приемника.
Ето ти и интструкцията на БГ ако си нямаш:
http://www.topfield.co.kr/include/do...-Bul-e7709.pdf
Един приятел ми разправя, че пълния скарт имал много смущения. Аз ще ползвам само една малка част от кабелите, и затова нямало уж смисъл да купувам готов, а по-добре било да си направя сам от 2 скарт жакове и кабели. Какво мислите за тази теория, има логика. Другия вариант е да взема от ТМ един скарт кабел на томпсън за 14лв, но незнам доколко ще предава качествено и без смущения сигнала. Моля за съвет.
Тия на Томпсън не са нищо особено, но ще ти свърши работа. По-добре ще е от този, който ти дават от кабелната с приемника.
Не е проблем да си направиш и ти ако си достатъчно уметен, но за 15-20 лв ти прецени дали си заслужава.
Ако мога да "подредя" кабелите в Техномармалада по качество:
1. Profigold
2. Bandridge (Профиголд е марка на Бендридж, но кабелите са с позлатени букси и съответно по-скъпи и качествени)
3. Hama
4. Thompson
Към приемника нямам скарт или какъвто и да е друг кабел освен захранващия. Незнам доколко това е нормално или мен нещо са ме прецакали. Дали в някой компютърна фирма няма да са доста по-евтини и по-качествени кабелите от ТМ или ТП ?
Еди, добре ти ги е класифицирал. Само знай, че за тоя калпав приемник не си заслужава позлатен кабел.