Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!
Това е модела.
http://www.profigold.com/index?act=product&product=PGV781&division=Vision&category={lcategorie)&subcat=Scart+Interconnects
Според мен всеки един от проводниците е екраниран поотделно. Това е идеята на лентовия кабел - по-малко смущения от стандартните кабели, където всичко е наблъскано в 1.
П.п. Жуженето е от цифровия приемник, не от телевизора. Майка ми ми изкара акъла напразно :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Wish_Master
П.п. Жуженето е от цифровия приемник, не от телевизора. Майка ми ми изкара акъла напразно :)
Ей, човече, гледай си спокойно и не се напрягай толкова. Айде вземи се гътни заради еднин телевизор. И какво ако му стане нещо. Ако е фатално - имаш гаранция. При това бързо развитие на технологиите, само след 3-4 години ще си в магазина отново.
Да питам, има ли някакви настройки по HDMI входовете в сервизното меню?
Малко техническа информация,за тези които се чудят,какво аджеба има вътре в PANASONIC TH-42PV70P.
Инфото е за Американските модели,но то си е едно и също.
10th_Gen_Plasma_Panel_Replacement
10th Generation Plasma Display Television Technical Guide
Привет на всички,от известно време съм притежател на въпросния модел и имам въпрос:
какво е нормалното ниво на паразитния шум на телевизора,т.е при изключен/или намален до край/ звук, се чува едно 'жужене' някъде отвътре.Не е много силно,но въпреки това доловимо и доста дразнещо.Това нормално ли е или трябва да посещавам сервиз?
При мен няма такъв шум. Нека и други да споделят, но май си за сервиз.
Ей сега го "прослушах" моя,даже спрях компа и климатика,нищо странно не чух.Но четейки по Руските форуми,ми прави впечатление за същите оплаквания от време на време.Явно захранването шуми на някои бройки.Между другото моят минава и през UPS,ако има някакво значение.Това само при работещо ТВ ли е,или и при стенбай режим го има?
Благодаря за бързата 'реакция':),
при стенбай режим е абсолютно тих.Самия е шум е средно до ниско честотен,доста слаб, за съжаление нямам възможност да измеря някакво ниво,но е доловим особено, когато вече съм му обърнал внимание.При намаляне на 'баса' до минимум и 'тембъра' до около 1/3 и шума намаля.Сега си мисля, че понеже стойката му виси от тавана,а и захранващия кабел минава в тавана много близо над него е възможно това да е причина за смущението.Утре ще пробвам да шунтирам кабела в тавана и да го захраня от друг контакт, дано стане.Ще докладвам своевременно.
Какъв сигнал подаваш на телевизора? При мен цифровия приемник вкарва шум и телевизора бучи от говорителите. При включен само телевизор, без цифров приемник шум няма.
Един въпрос към настоящите собственици на телевизора.
Възнамерявам да го ползвам най-вече като монитор - главно за да играя игри и да гледам филми. Дали ще има големи проблеми с така нареченето прогаряне? Видеокартата ми е 8800ГТ - има си ДВИ(даже 2), а процесора коре 2 дуо на 3+ Гхз - съответно предостатъчно за 1080р.
Дали ще мога да пусна 720р резолюция през ДВИ и да нямам проблеми с филми и игри ?
Стандартния ми монитор е белинеа - 102035W 20.1 инчова с резолюция 1680х1050. Интерсува ме ако дам clone опцията , как ще се възпроизведе сигнала върху телевизора. Въобще приемам всякакви съвети и мнения :)
Накой да има идея може ли от някъде да се пусне PIP ( по AV разбира се )
Със здраве Габи !!!
Здравейте,
възнамерявам да си закупя горния монитор и имам едно може би глупаво за някои притеснение: ако гледам телевизия в 4:3 и отстрани ми останат черни ивици в 90% от времето, то дали тия същите ивици ще се появяват като се гледа 16:9 вледствие на прогарянето им /в случая бездействието им/.
Благодаря ви предварително за отговорите
Да, защото фосфора посредата ще остарява, а този в края не, за съжаление това е недостатъка при плазмите. По добре си купи LCD и си гледай в 4:3. Аз съм със същия панасоник и си го гледам 16:9 постоянно. Виж темата за въпросния телевизор, там има едни настройки с помощта на които картината не се изкривява чак толкова много.
Добавено: Няма PIP
здравейте
бихте ли ми казали , как да настроя плазмата , така че при аспект 4:3 лентите отстрани да са черни , а не сиви
благодаря
Меню-Настройки-Страничен панел-Изкл.