Най добрата връзка ще направиш с този кабел http://www.k99bg.com/Default.asp?Ope...L%20SKART-3RCA
единствено ще ти трябва допълнителен кабел за звука.
Преглед за печат
Най добрата връзка ще направиш с този кабел http://www.k99bg.com/Default.asp?Ope...L%20SKART-3RCA
единствено ще ти трябва допълнителен кабел за звука.
Това което сте предложили не е ли RGB? Не съм много в час, но телевизорът има ли такива входове? Мисля утре да поразгледам какви кабели има и ще видим какво ще взема.
Днес забелязах нещо неприятно в картината. На тъмните, даже и на по-светлите картини минават едни хоризонтални ленти, все едно снимаш телевизор с камера, само че бавно бавно. В момента е на 100 херца. Не че чак толкова се забелязват, но определно дразнят. Имате ли идея на какво може да се дължи това?
През скарта на приемника минава компонентен сигнал на телевизора имаш компонентен вход,а че приемниците са пълна боза това е ясно,но няма друг избор.За линиите махни аналоговата, ако си я пуснал,ако не обаждай им се да решат проблема.
Сега е със сигнал директно от антената, цифровия приемник още не съм го свързал. Струва ми се, че в началото ги нямаше тези ленти, но може да са станали доста по-видими като се гледа на абсолщтно тъмно. Иначе на кой да се обадя ако не е от сигнала? Дефект в телевизора ли?
Виж дали ги има и на друг сигнал. На сигнала от двд, от приемника, от компютъра, на черен екран с изключен кабел от телвизията.
Аз предполагам, че е от някакво смущение по кабела или от друг електроуред.
На цифровия приемник би трябвало да имаш опция в менюто да видиш нивото а сигнала. Провери да не ти е слаб.
И не чакай повече - слагай цифровата. Много по-добре е.
Не се занимавай с преходник към компонентен. И RGB скарта ще е достатъчно добре. Едва ли ще има някаква разлика.
Доколко ще е качествен сигнала, ако свържа телевизора през VGA входа? Това е единствения кабел, който имам в момента и сигнала ще е различен от този на кабелната. На 1024х768 ли да настроя монитора?
Не мога да разбера. Какво да включиш през VGA? Кабелната ли?
Не виждам как ще стане. Можеш да включиш компютъра през VGA входа и тогава да, нагласяш го на 1024х768.
Дам, включих ПС-то през VGA, защото в момента само такъв кабел имам, за да пробвам как се вижда на сигнал различен от кабелната. Не съм забелязал черти, явно наистина е от лош сигнал на кабелната. Вечерта ще пусна някой HD филм да видя как ще се вижда. Иначе днес на 2 диска ави се виждаше сравнително добре. На 1024х786 е в момента, но се чудя дали ще запали на 1280х768 ? Някой пробвал ли е и какви са отзивите? Притеснявам се само, че като включих на AV и контраста беше на макс. Естествено веднага го намалих на 40%, но малко се притеснявам да не е станал, някой фал затова, че е работил 30 секунди на макс.
От къде купи VGA кабела за връзка на PC с TV-то ?
Тръгва и на 1360х768 резолюция, но определено се вижда по-зле. При 1024х768 картината е най-добра /с VGA кабел/. Лошото е, че е разтегнат непропорционално и образа е деформиран по хоризонтала. Оправяй го от самия плеър.
Не се притеснявай за контраста. Важно е да не го гледаш с часове така и да не оставяш статични образи за дълго време.
Buck Кабелът е от монитора.
Иначе днес взех лентов scart to scart na Profigold. Изръсих се 47лв. Образа е доста по-добре, но пак се забелязват тези линии да минават отгоре надолу на почти всички канали. Имам въпрос за този приемник на МСАТ.... Като сменям каналите от там, всеки път се появява един прозорец и се изчаква по 1-2-3 секунди да сканира. Досега не съм имал цифров приемник и незнам доколко това е нормално. Все едно че каналът не е запаметен, но маркиран. Вече няма да мога да въртя бързо каналите, като на стария телевизор, за да видя какво дават :(
Така е със смяната на каналите. Радвай се на 1-2 секунди. При други приемници е и по-бавно.
Искаш да кажеш, че и на цифровата ги имаш тези линии, а при двд или компютър ги няма?
Викай тогава тези от кабелната да си оправят нещата. Ако имаш друг телевизор пробвай дали пак ги има.
Това са смущения на сигнала от кабелната. И при мен се появяват от време на време (предимно вечер, когато се появат много маймуни на клона, предполагам :taz). От PC и DVD=player ги няма.Цитат:
Първоначално публикувано от Wish_Master
Не съм забелязал смущения на сигнал от компютъра. Иначе чертите не се виждат постоянно, може наистина да е смущение от някой електроуред или от "многото маймуни на клона".
Кажете дали ще е видимо много по-добре качеството ако се гледа филм на 720р през DVI-HDMI вместо през VGA кабела? Не ми се дават още 50лв за такъв кабел :(
Edit: Вчера забелязах едно жужене или по-скоро леко бръмчене предполагам от ТХО-то. Това което ме притеснява е че имам чувството че се усилва. Вчера го чувах доста по-слабо или поне така си мисля. Телевизорът е работил към 20 часа откакто съм го взел, средно по 6-7 часа на ден.
Трябва ти Scart кабел с екранировка на всеки проводник, този лентовият е красив на вид, но абсолютно безполезен. Напълно екранираният кабел решава проблемите с вертикалните бели линии.Цитат:
Днес забелязах нещо неприятно в картината. На тъмните, даже и на по-светлите картини минават едни хоризонтални ленти, все едно снимаш телевизор с камера, само че бавно бавно. В момента е на 100 херца. Не че чак толкова се забелязват, но определно дразнят. Имате ли идея на какво може да се дължи това?