Тогава като отидеш казвай, че само PS3 си пускал през HDMI. Не виждам как може да разберат.
Преглед за печат
Тогава като отидеш казвай, че само PS3 си пускал през HDMI. Не виждам как може да разберат.
И аз имах същия проблем с HDMI входовете, ама не разбраха, че са изгорели от компютър и признаха гаранцията.
Този модел на Панасоник, поне в Техномаркет, е произведен в Чехия. Може ли да се предположи, че независимо от източноевропейския си произход е по-добър от аналогичен модел напр. на Самсунс, произведен в Корея?
Дали може да става сравнение,кой е по-добър не знам.Но знам,че Панасоник отдавна основното им производство за Европа е изнесено в Чехия.Модела се прави и в Калининград/Раша/ и по Руските форуми се убиват от притеснение,дали като не е Чешки ще е достатъчно качествен... :-memnon
Вече съм горд собственик на TH-42PV80P. Плазмата е супер! Много приятно изненадан останах от картината.
Тия в ТЕХНОМАРМАЛАДА ( В. Търново) продават стоки втора употреба явно върнати от недоволни клиенти от белия свят. Чисто новия ми телевизор беше навъртял 473 часа работа :yikes Познайте какво се случи като разбрах :taz :2guns: Е смениха го, но голямо премъкване напред назад. УПРАВИТЕЛЯ на ТЕХНОМАРМАЛАДА във В. Търново е абсолютен кретен за разлика от младежите, които бяха на този сектор, доволен съм от тяхното обслужване.
Здравейте, от няколко дена и аз съм собственик на TH-42PV80P, отлични впечатления. Но не и от качеството на ИТВ Партнер, а може би и те не са виновни. Защото понякога например ТВ 1000 има отлично качество, понякога и други канали се виждат добре, та може би качеството идва от подавания сигнал, който пък зависи от носителя и т. н. За ХД телевизия все още не се надявам, че ще доживеем скоро. Но кой знае. Защото 1 канал изобщо не ме устройства - устройва ме цял пакет от програми и то такива, които мога сам да избера и на нормална цена, като в цивилизованите държави например.
Понеже съм голям лаик, имам един малко глупав за някои въпрос, но човек цял живот научава нови неща, затова ще съм благодарен за малко разяснени. Първото нещо, за да изпробвам новата си придобивка, бе да си купя качествено ДВД на 16х9.
Когато разпечатах ДВД-то, се оказа, че има два диска с едно и също - на единият пише PAL, на другия NTSC, на компа първият е с размер 6,47 МГБ, вторият - 7,50 някъде. Та се чудя защо са два и има ли разлика кой пускам на Панасоника?
Другата ми изненада бе, че нито едно от оригиналните ми ДВД-та няма кой знае какво качество в сравнение например с някои от теглените от нета 700 мегабайтови филми, които показват изненадващо добро качество на звук и картина, дори бих казал повече от отлично, може би само движението не е достатъчно добро (малко е насечено) или може би зависи все пак какво съм теглил.
Кабелната ми не са я спирали, макар че не я плащам, но понякога има предавания по някои канали, които са с по-добро качество от ИТВ-то, особено при предаване на движението.
Накратко пак въпросите ми:
Има ли разлика в качеството на двата диска? И защо все пак са с качество не по-добро от предаване по кабеларка? Както на образа, така и на звука? В сравнение с теглен от нета 700 бегабайтов, защо оригиналните ми ДВД-та на най-добри фирми, на много добри цени са с доста по-лошо качество? Или просто е въпрос на късмет да попаднеш на качествен запис? Или пък може би трябва да направя някакви настройки?
Гледам друг 700 мгб диск с много движения и то бързи, но никакво мазане, съвсем естествени. Изобщо за първи път ми се случва да съм толкова доволен от някоя нова придобивка. А и зимата ще ме топли.
Нищо предварително не знаех за Панасоника - купих го интуитивно, въпреки че имах предубеждения към плазмите. Но дори и да бях прочел най-лошите неща за него, пак щях да смятам, че изборът ми е отличен.
Какъв е този ДВД диск 16х9. някакъв филм ли е какво е?
Какво разбираш под оригинални ДВД на най-добри фирми? Купувал ли си ги, кой ги е издавал? Много често българските издания на ДВД филмите са ужасни, но едва ли чак по-лоши от 700МВ avi файл.
С какъв двд плеър гледаш? С какви кабели е вързан?
Май вместо да ти отговоря ти зададох 100 въпроса, но те са важни за да ти отговорим.
Оригинални ДВД с музика, например: Deutsche Grammophon, Brillant Classics, Orf-TDK (този, най-ужасния като качество, дори два имам от него, е купуван от Брюксел, единичен диск - 30 евро), а на въпросния последен диск какво ли не пише: Dreyfus Jazz, Sony BMG, Oleo Films - с двата диска, на които има едно и също, но са на PAL и NTSC; EMI CLASSICS. Само едно единствено ДВД имам с отлично качество на звука, но за картината не мога да кажа, защото е презапис, тоест малко компресиран, и цветовете леко се размазват, на BBC OPUS ARTE. А иначе имам и българско производство ДВД- например на Nigel Kennedy, с потресаващо качество, макар да пише, че е на EMI Classics, личи си, че е правен в някой гараж, а и цената му беше доста ниска. Някои са купувани на запад, други поръчвани оттук, носени пак оттам, трети, като последния пример, са от България.
2 кабели Hama - и за ИТВ-то и за ДВД плейера.
Плейърът е кофти, но дори в момента гледам 700 мгб концерт(Yamato - The Drummers of Japan.avi) и качеството е невероятно в сравнение с оригиналните ДВД-та, както и с ИТВ-то. Освен това пробвах в ТМ едно от ДВД-тата си на плеър за 1300 лв. - Blu Ray май. Вкъщи същото ДВД е с почти същото качество - главно може би в реалността на цветовете онова там беше по-добро. Просто дори в ТМ си помислих, че ДВД не е качествено, щом на такъв плеър не беше кой знае какво. Консултантът каза, че може би е от настройките. Иначе плеърът ми е евтин Самсунг.
А звукът го изкарвам през свръхкачествена стерео система - няма да правя реклами тук.
Все едно е дали ще гледаш PAL или NTSC версията.
Абсурдно е 700МВ файл с Divx компресия да се вижда по-добре от ДВД. Едното максимум с 1000kbps битрейт, орязани цветове и кофти компресия, а другото би трябвало да е поне 5-6000 kbps. Има нещо сбъркано в настройките ти.
Пусни някой двд диск с филм и виж как е. Обикновено музикалните двд са орязани като видео.
Благодаря за бързите отговори.
Ами и и аз това се чудя и недоумявам - ще си поиграя още, все пак имах съвсем малко време да го изуча. А ДВД филми нямам оригинални, само музикални филми и концерти имам, но ще потърся и ще пробвам.
Не може да гледам 700 мгб хубаво качество и да съм доволен, а от ДВД-тата да се оплаквам - има нещо и ще търся причината.
А един последен засега въпрос: качеството на ИТВ може ли да се подобри или просто си е от предаването? Тоест може и да е лошо понякога, а понякога хубаво? В сравнение с 700 мгб диск трябва ли да е по-добро качеството принципно или напротив? Тоест при сателитната цифрова телевизия какъв е принципът и различава ли се от цифровата, предлагана от кабелните оператори с цифров приемник.
Направих го това но няма никакъв ефект с TH-42PV80P съм....Цитат:
Първоначално публикувано от demiro
Иначе в неделя взехме един TH-50PV70P за тъста и с ИТВ се представя отлично...единствено не останах впечатлен от контраста му 8ма серия е по добра в това отношение (не че не като се сложи 2-3 деления над средата всичко не е ОК)
zlobarov,какъв ефект точно очакваш да постигнеш?Значи,мисля че вече сме го споменавали,регулировката на разтягането не е активна единствено при връзка със скарт конектор в режим RGB.При другите си е много добре видна,промяната в разтягането в режима "точен екран".
Изтеглих няколко филма от тези DVD-R малко над 4 гб и снощи не съм спал - така си мина бързо нощта. Досега отлагах подобна покупка, защото съм гледал само LCD и никак не бях очарован. А сега с този Панасоник се питам какво съм чакал? Няма компонетн от картината, който да не ме очарова. Също и дилемата плазма и LCD вече е забравена.
Поздрави на всички, които вече имат Панасоници, желая им дълга и безпроблемна работа на уреда, нека просто се наслаждават на картината.