Сега пък PV80 е по скъп със 100 лева от PХ80 ?!?Странно?!?
Преглед за печат
Сега пък PV80 е по скъп със 100 лева от PХ80 ?!?Странно?!?
Така беше - сега 42PV80 e 1199 а 42PX80 1299 (беше 1169)Цитат:
Първоначално публикувано от pana
Weekenda сравнявах около 3 часа двата PANASONICА PV80PА и PX 80.
Цифровия тунер е положителната страна на PX 80.
Някъде по назад във тази тема бях срещнал че PX 80 е с по добра резолюция и контраст.
При еднакви настройки на СД и ХД имаше разлика и в цветовете и в контраста обаче в полза на PV80PА.
Много ме изненада този факт понеже на практика телевизорите са еднакви.(прегледах в сервизните книжки спецификациите и на двата модела-еднакви са)
Но може би обяснението е в това ,че PX 80 е на 118 часа работа,а PV80 е на 970 часа.
Тук е разковничето. След разработването има разлика в картината.Цитат:
Първоначално публикувано от pana
Може и разликата да е от там, че много често между бройка и бройка има лека разлика и това, че са с еднакви настройки като числа не означава еднаква картина.
В такъв случай пълната разработка на плазмата колко време отнема или е субективно? Вече гоня 1000 часа и ми се струва ,че картината постоянно се подобрява.
Осезаемо е дори и на СД сигнал.
След няколокомесечно четене/питане/търсене придобихме 42РХ8ЕSA и то от Метро. Не мога да повярвам, че вериги от мащаба на ТМ, к. са представители на Панасоник за РБ не разполагат в магазините си с повече от един брой тв, като не говоря конкретно за модели от 2008 г. като горепосочения. Три пъти ходих, с възможност да купя тв - не само в ценовия диапазон на цитирания, и трите пъти срещах незаинтересованост от страна на служителите. В Метро нещата стояха по разлечен начин-всичко което поисках касаещо покупката беше изпълнено.
До последния момент се колебаех между плазма и елсиди на Сони, но в крайна сметка, мисля че за настоящия момент е безсмислено на дадеш над хиляда лева повече за 46W4500/46V5500. Опасявах се за огледалния ефект за който се пише, но към момента не считам, че това е проблем. На кабелна телевизия, тв се представя сравнително добре. Намалил съм му контраста/яркост/цвят под средното ниво, гледам го на точен екран и в нормален режим. Благодаря на Alexi/Hristoslav2/Lazarus18/Zlobarov(подредил съм ги в азбучна последователност) за помощта и своевременните отговори.
Бих желал ако можете да ми отговорите трябва ли да регистрирам тв-то в някакъв сайт, и евентуално кой е той?
първо честито за покупката! добре е, че го гледаш без ленти на 'точен екран', но цветовете според експертите са най-реалистични на режим кино, а не на нормален. що се отнася до регистрацията (без да съм се интересувал), тя би следвало да се прави само на официалния сайт на панасоник. какви са предимствата да се регнеш там, ще трябва да сподели някой, който го е правил.Цитат:
Първоначално публикувано от dijon4i
напоследък чувам едно леко жужене от ТВто когато е изключен и застана близо до него - 30-40 см ,преди сякаш го нямаше .. я чуйте вашите дали са така .. чува се отзад най вероятно е от захранването ,което винаги работи .. инак моя подмина 1000 часа ,към картината нямам забележки отлична е .
При мен не се чува жужене,когато е изкллючен.Само кагото е пуснат и е със спрян звук и то на разстояние по малко от 10-15 см.
И моят е на 1000 часа точно.Все по перфектен става.Ясно е ,че и следващият ми телевизор пак ще е плазма !Тази 600 херцовата много ме пали ! :)
Алекси, не чувам подобно жужене. Дали не е от ел.захранването на тв-то?
най вероятно .. то захранването му е импулсно ,те имат склонност към подобни шумове ..
Поръчали са ми да намеря 37 PX 80 за заведение .Казах им по добре да си вземат 42",но не искат.В Техномаркет го няма.Oткъде може да се вземе?
Между другото, Алекси, жуженето се чува и при мен. Мисля, че издва някаде горе в ляво(при положение че задната част на тв е срещу теб).
Втори човек вече навивам да си вземе 42" вместо 37" и двамата са ми много благодарни !
Вече и бар Rio в Sunny Beach e с плазмата PANASONIC TH-42PV80PА.
Здравейте! Имам няколко тъпи въпроса на които не намерих отговор(може и да не съм търсил както трябва) Та най вече гледам сериали и филми от компа със ниска резолюция до около 600- 700 на 300-400 в наи добрия слуачай 720п риповете на сериалите( незнам това колко е като резолюция, освен това ще ползвам телевизора и за игри. Сега съм със 17 инчов црт монитор и картината е добра а цветовете са си супер в сравнение с лсд-то на съседа или мониторите на приятели за по 300лв. нищо че са маркови. Картината на телевизорите лсд които съм виждал е ужасяваща на филми с ниска резолюция, а на мониторите е още по зле, предполагам заради по-големия размер при който се виждат недостатъците на картината при ниската резилюция. Това досега ме е спирало да си мисля за голям тв.но този монитор вече ми е малък а и игрите се играят кофти на малък монитор. Та искам да ви питам, дали според вас имам нужда от голям тв. защото все пак искам да го ползвам и като монитор, а разбрах, че плазмите не за подходящи заради прогарянето, а на лсд- дитата картината не ми хареса или поне на тези които съм видял(те не са от най-скъпите или нови модели все пак). Затова след известно чудене и четене, се спрях на плазмените на панасоник, как е там картината в сравнение с лсд при ниска резолюция, все пак говорим за 42 инчов телевизот от растояние около 3м.дали картината няма да е много зле. Друг вариан е 32инчов лсд, спрял съм се на Philips 32PFL5404 HD Ready za 999лв. Може да се ползва за монитор и е по малък и мисля по подходящ за ниска резолюция. И един лаишки въпрос... при положение че подаваната картина на почти всички канали е 4:3 а телевизорите са 16:9 та ще изглежда разпъната... или да взема да си купя 29'' црт телевизор и да реша проблема. :)) Мога да отделя около 1600лв.Ще съм благодарен ако отговорите на някои от въпросите ми. :help