Привет на всички. Проблемът ми е следният - искам да вържа PC-то си (GeForce 8800GT) към телевизора чрез DVI-HDMI кабел. Дотук добре, образ има, но е значително по-голям от екрана на плазмата (което се наричало Overscan, както разбрах в последствие). В най-новите драйвери на картата има начин образът, който излиза на телевизора, да се свие, така че да не излиза извън границите на екрана, но така от една страна опресняването пада на 24Hz, а от друга просто се дразня, че не може да стане по най-простия начин.
В няколко теми във форума вече е ставало дума за overscan, но нито има опция за изключването му на телевизора, нито в Nvidia Control Panel-a. Специално в тази тема намерих нещо, което сякаш щеше да реши проблема ми, но се оказа, че става дума само за LZ моделите.
Важно е да се отбележи, че в инструкциите на телевизора пише, че не се предполага свързване на компютър през HDMI входовете.
В крайна сметка въпросът ми е - възможно ли е да се премахне overscan-ът през HDMI входовете или ще се наложи да използвам VGA кабел?