-
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Здравейте на всички, нов съм във форума и имам един въпрос към собствениците на Panasonic P42G20, а именно как ви се струва бялото на тази плазма?
Ползвам е от около 50 часа и още не съм ползвал режими с по-висок контраст и яркост, но като цяло бялото нещо куца. Ще съм благодарен ако драснете по един два реда.
-
1 Прикачен файл(ове)
В какъв режим го гледаш? Пусни му режим ТНХ в по-тъмна стая и си с перфектно бяло/черно и цветове. Ако ти е много светла стаята избери режим Profesional1 и със приложената снимка си настрой бялото чрез Контраст така че да виждаш разликата между най-бялото и следващото.
-
Стаята ми е по скоро светла, апартамент с южно изложение. Режима на който го гледам е КИНО , със студена гама на цветовете без корекция на контраст и на яркост. Струва ми се че бялото леко изгаря на моменти, а на други места се губи, по забележимо при сигнали с ниска резолюция. Ще се пробвам по-късно да постна снимки. Ще пробвам предложените калибрации.
-
Той режима кино умишлено е направен със настройка на бялото Топла. Това определя типа на бялото и цялята сива гама и от там всички цветове. Ако ти прегарят светлите тонове значи си увеличил прекалено стойността на контраста. Ползвай картинката от предния пост и го нагласи по нея. Имай предвид, че понякога бялото е прогоряло защото така е заснето. Много често се случва при калпав оператор. Въпроса е да ти е настроено правилно и да си сигурен, че го виждаш така както е заснето.
-
rangel29 ако гледаш ТВ е нормално с тези безумни доставчици на сигнал.Тествай телевизора на двд или блу-рей.
-
Имам си DIVA MULTIMEDIA PLAYER, там нещата са доста по-добре ама и там го има тоя проблем на определени места. На блу-рей бялото стои някак си бляскаво (доста е трудно да описваш цветове с думи), малко неестесвено и т.н. , ще пробвам да постна снимки довечера.
Има вероятност проблема да е в мен, от 21 CRT на 42 плазма.
-
Привет на всички !
От няколко дни чета разни статии за плазмите и , макар да Ви е втръснало вече, ще питам директно :
Довечера ще взимам ТВ. Определено ще е 42"/плазма/Панасоник/ и имам 1000лв.
Разгледах всичко, що може да се намери за тези пари (подчертавам, че съм наясно, за тези пари ще намеря най-ниският клас модели, но не претендирам/очаквам за повече) !
Молбата ми е да посъветвате, все пак кой модел да избера?
Благодаря предварително!
ПП.Засега съм се спрял на TX-P42C10E
:Drinks:
-
Айде пробвай довечера на тъмно на фабрична настройка THX как е. Пусни някаква студейна програма по възможност чужда.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikoro
Привет на всички !
От няколко дни чета разни статии за плазмите и , макар да Ви е втръснало вече, ще питам директно :
Довечера ще взимам ТВ. Определено ще е 42"/плазма/Панасоник/ и имам 1000лв.
Разгледах всичко, що може да се намери за тези пари (подчертавам, че съм наясно, за тези пари ще намеря най-ниският клас модели, но не претендирам/очаквам за повече) !
Молбата ми е да посъветвате, все пак кой модел да избера?
Благодаря предварително!
ПП.Засега съм се спрял на TX-P42C10E
:Drinks:
Най-евтиното, което можеш да вземеш е 42X20. Всичко останало са мостри, което не е препоръчително.
-
@nicoro одобрявам решението ти. Когато взимах моя, - TX-P37C10Y, беше с 20 лв по-евтин от 42 модела, който си харесал. Взех 37 защото идват малко повече пиксели на инч. Тоест трябва да отчетеш добре фактора от колко далече ще гледаш, да не ти пикселизира образа!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
@nicoro одобрявам решението ти. Когато взимах моя, - TX-P37C10Y, беше с 20 лв по-евтин от 42 модела, който си харесал. Взех 37 защото идват малко повече пиксели на инч. Тоест трябва да отчетеш добре фактора от колко далече ще гледаш, да не ти пикселизира образа!
Aми, не че имам голям избор, но бюджета е толкоз :)
Разстоянието за гледане е около 3м. (+/- 50см).Приемам всякакви предложения (може и други марки и модели), НО всичко имам 1000 лв. :(
Евентуално може да търся и по-малък диагонал... тъй че пак сте Вие с препоръките. Просто до довечера трябва да реша.
-
Гледай само версиите с 20. Другите са стари мостри.
LG не ти препоръчвам.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Гледай само версиите с 20. Другите са стари мостри.
LG не ти препоръчвам.
Благодаря за препоръката !
-
След препоръките се спрях на следните модели (макар малко да надвиших "бюджета", но ще се оправя някак си)
PANASONIC TX-P42C2E или PANASONIC TX-P42X20E като разликата е 50-100 лв.
На първо четене виждам, че първия е с 1бр.HDMI по-малко, което не ме бърка особено.
Някой ако знае други разлики - моля да сподели :)
-
-
Aмииии.... :)
Взех PANASONIC TX-P42X20E.
Сега почва изучаването.Благодаря за препоръката - след 2 часа проби и тестове на различни марки и модели, този ЯВНО изпъкваше спрямо другите.
Моля някой да ме насочи какво да прочета и какво е добре да знам, че още не мога да се ориентирам из форума.
Благодаря :)