Re:Panasonic TX-P42U10E Какво мислите за този модел ?
Цитат:
Първоначално публикувано от BloodAlien
А и още нещо дали няма шанс да свържа приемника с HDMI кабел сигнала ще е 100% по добър :).
Да, но за целта ще ти трябва HD приемник. HD приемникът на Булсат е пълно дърво, а за да си купиш свестен (не техен) си е сума, освен това трябва да си намериш и irdeto карта за Булсат, че с тяхната bulcrypt не става в чужд приемник.
А и разликата при гледане на SD не е толкова голяма.
Ахам значи няма смисъл!А какво мислиш за комбинацията Full HD player WD+1TB HDD WD!Пуканката си е пукакнка ама цената е значително по висока!Та за това се спрях на WD.
WD ver.2 е добра идея. Стария не поддържаше DTS звук. Инфо за различните плеъри има ТУК
а аз искам да те предпазя от една друга огромна грешка ;)
външния хард го вземи Hitachi или Seagate. в момента зад гърба си имам 2 броя WD по 1ТВ - тотално прецакани, от прекрасната Green серия :)
Мерси много колебаех се :) и аз но все пак ще те послушам :) И възниква друг въпрос SATA ли да ги взема и след тва да ги напраа външни или направо да си ги зма външни ?
От какво са се прецакали?
Има ли го вече в продажба WD ver.2?
gadinoid ..'Щом ще ползваш Булсат, свържи Сеттопбокса с ТВ-то с качествен кабел /СКАРТ/'' Ам да те питам този модел на панасоник има ли СКАРТ? За да го свържа :/
Разбира се! Има 2 скарта отзад на панела.
Виж твоят приемник какви възможности за свързване има. Ако има компонентен изход е по-добре от скарт, но ме съмнява да има.
Ами всъщност незнам все още нямам и мисля да зимам булсат тъи като с такава кабеларка на такъв телевизор малко странно :D ще има да броя снежинките по екрана .. но доколкото знам булсат има само скарт
Зависи от къде си и услугите на кои кабелни оператори можеш да ползваш. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ! Има кабеларки с много добър сигнал и набор от пакети програми. По качество по нищо не отстъпват на булсат /защото свалят техни транспордери/. Така ще можеш да ползваш и DVB-C тунера на ТВ-то със КАМ модул и карта за достъп. По този начин ще избегнеш ползването на външен приемник. Със собственият си тунет ТВ-то ще ти дава значително по-добра картина. Иначе се получава следното: цифров сигнал -> преобразува се в аналогов от приемника -> после от ТВ-то пак се преобразува в цифров.
EDIT: Тук говорим единствено за ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ. От къде ще е сигналът - дали от булсат или от кабеларка няма голямо значение. Важно е качеството на сигнала. Според мен кабелна тв е по-добрият вариант поради горните причини.
Ами живея в градче на около 20 км от Пловдив и чесно казано тук няма голям избор на оператори освен евроком и булсат!В никакъв случай евроком сега съм към тях и щом на 20 инчов екран картината е лоша представям си я на 42 инчов :D.Не съм запознат с други доставвчици.Обмислях варянта на M-tel.. не след катоо разучих малко нещата се оказа че не е цвете за мерисане.Намесени са 1000 компании и никоя не носи отговорност за сигнала,пък и трябжа бърз интернет за когото мога само да мечтая :D .
Ти си на Евроком, ама на аналогова... Пусни си цифрова с CA-модул (без външен приемник) и пак ще си говорим.
Сега на ЦИФРОВА ли си? Защото евроком имат аналогова и цифрова тв. Ако не си, разликата между аналогов сигнал и цифров е много голяма.
В крайна сметка изборът си е твой.
Успех!
Ами не се бях замислял за това, 100% съм на аналогов :) ! dejan какво ще рече СА-модул ?
http://www.rdi-cam.com/poze/conax_smit.gif
В него се пъха картата на оператора, а самият той се пъха в CI слота на телевизора. Позволява ти да гледаш цифрова кабелна без външен приемник - имаш едно дистанционно (това на телевизора), нямаш преобразуване на цифров в аналогов сигнал, подаван после по SCART и т.н.
На практика цифрово е от станцията на оператора до самия телевизор.
Евроком дават модулите безплатно, или поне ги даваха. Само си плащаш такса за цифрова.