-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от svett
Колеги днес забелязах на плазмата ми 42g30 като гледам спусканията по ски при бял фон "остатъчен образ"oтпечатък от часа,бях си поставил часовник в долния ляв ъгъл преди около месец и наскоро го преместих като само на бял цвят се очертават остатъците от цифрите на часовника,не са много ясни но е дразнещо когато се вгледаш в този ъгъл,сега вече го махнах но след дъжд качулка,плазмата е на 6 месеца и е работила доста,на някой вече случвало ли му се е това,и дали ще изчезне този образ,след време ,но като чета различни статии стигам до извода че ще остане така,а уж е нов модел 2011,минаха първите 200-300 часа за прогаряне на панела и т.н.допълнение със сателитен HD приемник се гледа,и гаранцията дали ги поема тези "прогаряния"
Даа, поредната прегоряла плазма :(
За съжаление наистина, както hristoslav2 каза, никъде не пише, че може да възникне проблем. Даже на новите нео плазми рекламират, че били направо извънземни, орбитални пиксели и тем подобни глупости...а си горят, както си искат. Проблемът не е в статичен образ за 6-10часа. Проблемът е в статичен образ за по 3-4-5 часа всеки ден, в продължение на няколко седмици. Ето затова никъде не пише и аз само това не знаех и не бях предвидил :(
Проблем има и макар че знаех за него, и внимавах доста, пак прегорих тв-то. Просто правилото, което вече знам е - първите 300-400 часа никакви статични образи. По-добре да го оставяте през нощите да се "хаби" и тези часове да минат по-бързо, отколкото да го пазите.
Та даже и сега, като продължавама да си гледам телевизия, знам че няма да се оправи прегарянето, защото се наслагва с всеки изминал час (с лого) отново. Аз го пазих, сменях каналите, вниманах, но не става, гори си :(
П.с.
Картината е ненадмината до този момент на плазмата, но ако не ви се занимава, заложете на новите ледове, макар и с не толкова наситена картина, която леко синее...
-
Аз също имам плазма, но ЛГ и си имам за спомен старото лого на Нова. :) Забелязах го това преди 2 месеца. Странно е, че дотогава не се забелязваше. Единственото, което мога да кажа за успокоение за повечето от Вас тук (понеже чета, че имате доста по-нови модели) е, че с всеки изминал ден се забелязва все по-малко. В същото време обаче картината е на ниво. Явно е, че просто си имат слаби места.
ТВ-то скоро ще стане на 4 години (да е живо и здраво), но явно на всеки ТВ му идва времето, колкото и да го пазиш.
-
Как да проверя заработените часове на 42UT30E ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от goiko
Христославе,благодаря за отговора,но при мин се получава следното-Баща ми го убедих да си смени приемника на кабелната с КА-модул и след като му настроих телевизора той си направи списък с номерата на програмите защото се различаваха от номерацията на сет бокса с която той беше свикнал.На другия ден имаше канали които си бяха сменили номерата и аз си мисля че е точно от тази опция.Ако греша моля поправи ме защото другата седмица ще ходя пак при нашите и ще настроивам телевизора от ново.
При мен на М-сат, някои програми изчезват и след няколко дена ги намирам на други позициии - причината явно е в М-сат, които ту спират, ту пак пускат програмите отново. Когато телевизора сканира през вечерта/кога-ависи от настройките в менюто/ и не намира дадена програма на същото място той я истрива от списъка.
Цитат:
Първоначално публикувано от svett
Колеги днес забелязах на плазмата ми 42g30 като гледам спусканията по ски при бял фон "остатъчен образ"oтпечатък от часа,бях си поставил часовник в долния ляв ъгъл преди около месец и наскоро го преместих като само на бял цвят се очертават остатъците от цифрите на часовника,не са много ясни но е дразнещо когато се вгледаш в този ъгъл,сега вече го махнах но след дъжд качулка,плазмата е на 6 месеца и е работила доста,на някой вече случвало ли му се е това,и дали ще изчезне този образ,след време ,но като чета различни статии стигам до извода че ще остане така,а уж е нов модел 2011,минаха първите 200-300 часа за прогаряне на панела и т.н.допълнение със сателитен HD приемник се гледа,и гаранцията дали ги поема тези "прогаряния"
И преди сме говорили, че на плазмен телевизор не трябва да се оставят статични образи - като часовник!!
Ако беше LCD става, но на плазмен тв НЕ!! Вероятно с течение на времето този отпечатан образ ще избелее.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от color
Телевизора ми е модел P42S30E. В момента плейва DIVX записани на флашка, без да съм правил никаква активация на сайта посочен по-горе. Въпроса ми е каква е целта на това активиране и какви функции ще отключи евентуално. Още едно питане - тъй като този модел не е сертифициран за DLNA явно не бих могъл да пускам филми записани на харда на компа по домашната лан мрежа. От друга страна, в спесификациите пише, че медиаплаъра поддържа MKV, тогава какъв е варианта телевизора да ги възпроизвежда - през USB флашака не става, през SD Card не съм пробвал, как би могло да стане с вградения медиаплеър?
Здравейте, и аз зависнах на тези въпроси...Pls help... :god
-
Регистрацията е нужна само за гледане на платено видео по поръчка /
VOD - video on demand
примерно - http://hboondemand.com/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Регистрацията е нужна само за гледане на платено видео по поръчка /
VOD - video on demand
примерно -
http://hboondemand.com/
THX hristoslav, а относно DLNA?
Интересно защо в някои сайтове е посочено, чe има DLNA, вкл. и на този на Технополис:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...4404&scenario=
http://reviews.plasmatvbuyingguide.c...-tcp42s30.html
Моля за Вашето компетентно мнение - има или няма P42S30E DLNA? И ако не - няма ли друга възможност да се "върже" с компа в мрежа? (Планувам бъдещо закупуване на мултимедиен плеър, да направя връзката през него, така че се интересувам от други възможности, ако разбира се съществуват)
М/у другото свалих и инсталирах PS3 media server и от раз разпозна телевизора........, но до там :sad:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от georgievbor
THX hristoslav, а относно DLNA?
Интересно защо в някои сайтове е посочено, чe има DLNA, вкл. и на този на Технополис:
От технополис просто лъжат! И аз останах изненадан, че лан-а ще се ползва само за влизане в youtube и прогноза за времето..., изобщо все изненади покрай покупката :D
-
Няма DLNA, проверява се в сайта им, където пише кои са сертифицираните модели. Аз също се подведох гледайки нашите сайтове и се чудя дали да не вдигна скандал за подвеждаща реклама, ама като знам каква е тегава процеурата, не знам дали си заслужава. Не вярвам да ни компенсират с нещо, но ако се съберем повече "измамени" потребители, може и да успеем?
-
Дали от ТМ лъжат или ние не сме догледали, няма особено значение.
Като се замислиш от ДЛНА няма, кой знае, какъв смисъл при положение , че вградения плеър е толкова куц. Мултимедиен плеър е истината!
Другото, което чакам е на някой руснак да му писне и да модифицира фирмуера. Много възможности на телевизора са орязани!? Логично щом може през вифи да стигне до яловата Виера, нищо не му пречи да се конектне и с вътрешен адрес, било то директно или с Виера приложение.
Начетените момчета ще го размажат за една вечер (както правят и с другата техника), но явно не им се занимава или не си заслужава.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от adgj
Като се замислиш от ДЛНА няма, кой знае, какъв смисъл при положение , че вградения плеър е толкова куц. Мултимедиен плеър е истината!
Може и да имаме някакво разминаване с firmware-ите, но като цяло аз съм доволен от вградения плейър.
Първо, през DLNA се свързвам с лаптопа си (windows 7), без да съм инсталирал каквото и да е на лаптопа като допълнителен софтуер. Телевизорът открива лаптопа като сървър и другото е до въпрос на share-ване. Т.е. - удобно е.
Второ, когато плейвам филми през вградения плейър, качеството на картината е много по-добро от това, когато ги плейвам през лаптопа. Във втория случай минавам и през receiver. Може и нещо с настройките да не съм догледал, но не съм факир на ffdshow и т.н. кодеците. А и ac3/x264 се въизпроизвеждат по-добре от рисийвъра като Dolby/DTS, когато са плейнати през вградения плейър.
Недостатъкът с липсата на субтитри обаче не я коментирам.
-
Прегледах темата, но не попаднах на това което имам като наблюдение
Имам ТХ-Р42U20E от година и половина и ми правят впечатление два бъга:
1. Като го ползвам за слушане на радио - след като е на една станция 30-тина минути и започва да насича, това се оправя като смениш станцията но е доста дразнещо
2. Като минеш от радио към Тв. и остава логото на Радиото посредата на екрана,- това се оправя като няколко пъти превкючиш между радио и ТВ
знаете ли защо се получава така ?
-
playback, Бъговете по правило се оправят с нов ъпдейт на фърмуера , опитай . Обаче как не те е страх ,че ще прогориш панела с това лого щом е статично , ако може го махни докато слушаш радио ,че ще питаш после как да махнеш прогореното.
-
playbacк
Когато слушаш радио изключи панела от менюто.
Меню - настройки - други настройки
http://www.panasonic.ru/press_center.../detail/447802
-
hristoslav2 - Благодаря за съвета
в други настройки нямам такава опция - опциите са авт. стендбай, иконом. режим, 16:9 сканиране, часова зона, честота опресняване
това са