-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
nikolas3,
Ако си обичаш твоя телевизор (3 г. допълнителна гаранция не са за пренебрегване, макар че GT30 ти предлага освен DLNA също така и запис на ТВ предавания и програмиране, калибриране на цветовете), можеш да си вземеш един външен медиа плейър с мрежа. Пример: моя Hyundai L110, би трябвало да е около 130 лв. в Метро. В този случай въобще не е нужно да се ползва медиа сървър - плейъра директно си достъпва сториджа по мрежата и си го декодира и възпроизвежда сам. Дори можеш да си го свържеш към NAS, за да не се налага да работи компютъра докато се гледа нещо. Възпроизвежда всичко без bluray ISO по 100мбит мрежа с кабел. Bluray ISO също възпроизвежда, само че от директно свързан харддиск към плейъра. Недостатък са леко полупрозрачните субтитри.
Имам опит само с този плейър, но можеш да поразпиташ на форума за плейъри за други мрежови евтини модели.
-
И аз съм като колегата nikolass ,купих си Ст30е също съм много доволен и го регистрирах за да получа 5 годишна гаранция телевизора не беше разпечатан.Струва ли си да ходя да се разправям и да го заменям за ГТ 30 ?Според вас тъй като медиа сървъра не е от особено значение за мен. :)
-
Само заради една DLNA, мисля че не си струва. По нея вярно че можеш да гледаш филми и снимки и да слушаш музика, но някой филми не ги плейва или накъсва, за блу рей мисля че не се поддържа от самия телевизор.Ако пък компютъра ти е наблизо един НДМИ кабел и си готов. Отделно ако искаш в повече екстри както споделиха другите, тогава си струва да вземеш по-висок модел.
-
-
1600 херца, въйййй
много се смях :)
-
Аз очаквах вече да почнат с Mhz... :))
-
Здравейте, имам Панасоник 42GT30E и искам да попитам за проблем, който имам при пускане на филми от компютъра към тв през hdmi ( порових доста из форума за подобен проблем, но не можах да намеря ). Та става въпрос за следното - когато пускам филм от пс-то към тв-то звука изчезва за 1-2 сек на почти може да се каже равни интервали от време. Няма значение дали филма е 720 или 1080 - винаги е едно и също - звука се губи за по 1-2 секунди. Когато ги пускам само на пс-то няма никакви проблеми. През DLNA 720 филмите вървят също без проблеми ако това има значение. Къде би могъл да е проблема - hdmi кабела ( което ми се струва най-вероятно ) или в телевизора. Пробвал съм с два кабела - единия е приложения към hd приемника зхд-200 на Булсат-а, другия е Филипс, закупен от Метро ( на обложката му пишеше, че даже е 3D ready, макар пък че никъде не беше упоменато, какъв стандарт е точно - цената му беше около 13 лева). Да се ръся ли маса пари за качествен hdmi кабел и дали това ще реши проблема. Пак казвам, че когато филмите си вървят само на пс-то няма никакви проблеми - проблема се появява в момента на подаването им към тв през hdmi.
-
Звучи ми като нужда от донастройване на сегашните или слагане на по-добри спомагачи за видеокартата.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от botev4o
Звучи ми като нужда от донастройване на сегашните или слагане на по-добри спомагачи за видеокартата.
Може и така да е, като краен вариант и това ще опитам, но пак си мисля, че при положение че всичко върви ок на пс-то, няма как да е от видеото. Все пак просто се сменя монитора така да се каже. И още повече, че картината е ОК. Проблема е в звука и то само, като се подаде към тв-то, защо трябва да търся проблема във видеото?
-
Оптимални настройки на TX PR50ST според руското издание на СВ.
Цвят 27, яркост 0, контраст 30, рязкост 3, режим на изображение -нормален, цветове тон . нормален, управление на цветовете - вкл., режим икономия - вкл., режим енергоспестяване - изкл.
Звук: режим - музика, баси - 0, високи- 0, автобаланс(автоуровень) - вкл.
Не отговарям за резултата.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329125108[/time]_________________________________________________
В групов тест на руското издание на СВ, Panasonic TX PR50ST е поставен на 4то място от 6 телевизора.
Класацията е следната: 1. Philips 47 PFL7606H, 2.LG47LW573S, 3. Samsung UE46D6510WS, 4.Panasonic TX PR50ST, 5. Sony KDL 46EX720, 6.Sharp LC46LE830RU=
Внимание!!!! Това тестово класиране не е препоръка за закупуване на телевизор!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от digunan
Може и така да е, като краен вариант и това ще опитам, но пак си мисля, че при положение че всичко върви ок на пс-то, няма как да е от видеото. Все пак просто се сменя монитора така да се каже. И още повече, че картината е ОК. Проблема е в звука и то само, като се подаде към тв-то, защо трябва да търся проблема във видеото?
HDMI изходът е на видеокартата, нали така? И тя се грижи да предава звука към телевизора? Дали е възможно да има "неразбирателство" между звуковата карта и видеокартата единствено тогава, когато трябва да обединят двата сигнала в едно, към HDMI изхода?
-
Възможно е да има неразбирателство между драйвреите на видеокартата и тези на аудиокартата. Например аз съм с видео HD6450 което си има собствени драйвери за HD audio.Отделно дъното ми има вградено аудио с негови си драйвери. Когато искам да имам звук от компютъра през HDMI към телевизора, се налага да забраня вграденото аудио на дъното и в този случай ползвам аудиото на видеокартата.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от color
Възможно е да има неразбирателство между драйвреите на видеокартата и тези на аудиокартата. Например аз съм с видео HD6450 което си има собствени драйвери за HD audio.Отделно дъното ми има вградено аудио с негови си драйвери. Когато искам да имам звук от компютъра през HDMI към телевизора, се налага да забраня вграденото аудио на дъното и в този случай ползвам аудиото на видеокартата.
А не е ли по-лесно - start-control panel-sound and audio devices-audio-default device, и оттам да определиш откъде да излиза звука? Номера върви при XP, за други операционки не съм пробвал.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kirretto
А не е ли по-лесно - start-control panel-sound and audio devices-audio-default device, и оттам да определиш откъде да излиза звука? Номера върви при XP, за други операционки не съм пробвал.
http://s15.postimage.org/wz8qukst3/Untitled.jpg
Даваш на HDMI Output и след това Set Default
При win7 също става
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kirretto
Е аз това имах предвид, само че при мен понякога не става от контролпанела и се налага да го правя през дивайсмениджъра.