-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Какви са настрйките на изходния сигнал от приемника?
-
Пробвах 4:3 както и 16:9, ако за тези настройки питате?
-
@digunan честито!!!
Моля, сподели повече впечатления за качеството на картината при този модел за различните формати и входове (SD/HD/SCART/HDMI).
Има ли това жужене при ярките сцени, как са отраженията, достатъчна ли е яркоста в светла стая и т.н.
-
Замислихте ме с тези кабели,аз преди месец си купих 42ст30е и съм с новия приемник на булсат,където картата е отсрани само че няма скарт и ХДМИ само с компонент съм го свързал да ходя ли да сменям приемника за Еич Д. :)
-
Аз си смених приемника заради няколкото канала и радиа в повече, но това сплескване го нямах на стария приемник и май беше по-добре.
-
А между компонент и Скарт коя връзка е за предпочитане ? :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
@digunan честито!!!
Моля, сподели повече впечатления за качеството на картината при този модел за различните формати и входове (SD/HD/SCART/HDMI).
Има ли това жужене при ярките сцени, как са отраженията, достатъчна ли е яркоста в светла стая и т.н.
Благодаря Soon! Засега все още никакви впечатления не мога да споделя, тъй като успях да му се порадвам само за около час снощи и отидох да го полея. По - подробни тестове може би ще направя в събота и неделя. Ползвам стария SD приемник на Булсатком - през скарт не е нищо особено, даже може да се каже че картината е зле ( появява се едно такова пикселизиране на фона - със сигурност това е от скарт-а) , надявам се в скоро време да го сменя за HD такъв.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Braikov
А между компонент и Скарт коя връзка е за предпочитане ? :)
Компонент ,разбира се .
Цитат:
Първоначално публикувано от digunan
Ползвам стария SD приемник на Булсатком - през скарт не е нищо особено, даже може да се каже че картината е зле ( появява се едно такова пикселизиране на фона - със сигурност това е от скарт-а) , надявам се в скоро време да го сменя за HD такъв.
Честито! :Drinks:
Няма да помогне ,но ще подобри малко -просто над 40" при Булсат не са много препоръчителни... :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Svetun
Позволете да се намеся - ако въобще някъде по офисите на Булсат имат ZHD-100, той вероятно е в комплект с HDMI кабел. Въпросният кабел едва ли отстъпва на един такъв за 30-40-50 лева, закупен от магазин.
За кабела обърках устройствата, наистина този в комплекта е достатъчен за приемника.
При мен имаще проблем със SBS 3D от PC-то с дървения кабел на Булсат, но естествено, че за техния приемник е напълно достатъчен. Та по инерция написах да си вземе нормален 1.4 кабел.
А въпросният кабел от комплекта отстъпва на кабел, закупен за 10лв от магазин, камо ли за 30-40-50лв...
Ти с този 50-инчов гигант... вземи да го ползваш по предназначение. Пусни му един Blu-Ray с DTS, 3D ако имаш поддръжка и току виж си установил защо не става този кабел :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Компонент ,разбира се .
Мерси колега,най-добре ще е сигурно ако доплатя и взема НД приемник нали :)
-
Да ,при всичките му кусури ,основното му предназначение е на ниво, а и вече има нов модел /ZHD200/ -не че има някаква положителна промяна. :) :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kunch
Здравейте, имам следния въпрос. Скоро си купих Panasonic 50ST30E, до сега ползвах Булсат с SD приемник и компонентно свързване, при задаване на аспект "точен екран" картина се разпъваше достатъчно за да не личи смачкване на образа. Преди две семици смених приемника с ZHD-100, който е свързан с HDMI кабел към ТВ, но при задаване аспек "точен екран" картината не мърда. При разпъване на картината от ZHD образа е видимо смачкан. Нормално ли е да не мога да контролирам аспекта от телевизора (върви само ZOOM 1,2 ,3) при връзка по HDMI?
Виж първи пост на тази тема - има упътване за настройки на приемника.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,48770.0.html
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Да ,при всичките му кусури ,основното му предназначение е на ниво, а и вече има нов модел /ZHD200/ -не че има някаква положителна промяна. :) :Drinks:
ZHD-200 го няма на сайта ?
http://www.bulcrypt.com/index.php?op...d=46&Itemid=53
-
Здравейте и от мен взех си модел 42gt30 и след първоначалните проблеми- пускане на сд карта не в слота,а в телевизора, на който се радвах има няма 3 часа и го върнах пак в кашона. В понеделник го занесох да я извадят и вече втори ден продължавам да му се кефя. Въпреки занижените настройки на телевизора както трябва за периода на разработка представя страхотна картина.Не знам защо,но в началото нещо не ми се понрави,но сега вече съм на съвсем друго мнение.
Между другото без да питам в сервиза казаха че, е много добър с добре направена изработка учудиха се и на цената.
Радвам се че го има този страхотен форум който ми помогна много в избора.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kunch
Преди две семици смених приемника с ZHD-100, който е свързан с HDMI кабел към ТВ, но при задаване аспек "точен екран" картината не мърда. При разпъване на картината от ZHD образа е видимо смачкан. Нормално ли е да не мога да контролирам аспекта от телевизора (върви само ZOOM 1,2 ,3) при връзка по HDMI?
Не, не е нормално ... ZHD-100 е толкова дървен, че се оправя само с тесла ! :wink: Търси причината в него .
Сигурно съвсем скоро ще установиш, че и дигиталния аудио изход не му работи ... то няма и канали с DD звук при Булсат, де ...
Жалко, че от Булсат не предлагат алтернатива и всеки сам да може да си избира с какъв сателитен приемник да гледа каналите им .
Честито за телевизора, със здраве да си го ползваш !
-
От 15-16 дни съм с P42UT30. Минах ги тези 200h но мисля да си карам с тези настройки поне до 300h.
http://s16.postimage.org/r1zb9njm9/DSC02380.jpg
Гледам го от 2.7m.
Със SD приемник на булсат съм.При гледане от над 3м картината е чук:)
-шумът при ярко бели сцени ме изнервя доста но се свиква.(стаята в която е тв е 3x4м)
-дистанционното е като тухла единичка (тежко и неудобно)
+страхотна картина
+за 42" телевизор струващ 1000-1100лв 3D-то е уникално