-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от VKolev
1.На панела за управление на телевизора (долу) натискаме бутона "V -" (вторият отляво), и докато е натиснат натискаме цифра "0" /на дистанционното управление/ бързо три пъти подред и след появяването на сервизното меню отпускаме.
2. Натиснете само веднъж 'червеният бутон на телетекста' или бутона '2'
/Ако не става с червеният бутон или '2' пробвайте с 'ТЕХТ' (този до STTL)/.
3. Натиснете 'ОК' - влизате в SRV-TOOL
4. После отивате на празния ред срещу 01.01.01(или 00.00.00) и задържате 'MUTE'
5. За изход задържате бутона 'EXIT' или гасите телевизора
-
Телевизора трябва да работи, примерно на някаква програма.
-
-
Здравейте!
Страхотен форум, доста четох и реших да се допитам до вас.
Имам този телевизор от 3г.Panasonic TV-P50V10E, сега се опитвам да го вържа към нета, но нешто не става.
До TV-то е рутера.
Моля за помощ.
-
Как правиш връзката, при тест от тв какво ти излиза?
-
Здравейте,отскоро съм собственик на TX-P42ST30E,като и преди съм експлоатирал Панасоници от всякакъв тип.
Доволен съм от ТВто,но четейки 3ти ден писанията в тоз готин форум не мога да си отговоря на въпросите:
1 .Има ли моят телевизор DLNA-навсякъде пише ,че има?
2.Ако има- как да проверя всъщност/знам че звучи идиотско,но в менюто viera tools няма медия сървър като надпис?
Интернета му лети.През Viera conect всичко е ОК.Иначе в мрежата ми го виждам като устройство Viera st30 series.Качих Twonky server и т.н. Просто от ТВто не мога да стигна до меню,което да ме върже в домашната мрежа.Не съм бавно развиващ и доста четох ,но бих се зарадвал на точен и ясен отговор ,че се изнервих с тез тегоби.
Благодаря в аванс.
-
nikolas3
Щом в менюто viera tools няма медия сървър - значи няма.
Натисни и задръж бутона F /отстрани на телевизора/ за 6 секунди . След малко на екрана в долният ляв или десен ъгъл ще ти покаже реклама - какви функции има телевизора.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Когато слушаш радио изключи панела от менюто.
Цитат:
Първоначално публикувано от playback
hristoslav2 - Благодаря за съвета
в други настройки нямам такава опция - опциите са авт. стендбай, иконом. режим, 16:9 сканиране, часова зона, честота опресняване
това са
Настройки - Картина - Панел - Изключи
-
Нали медия плеара не подкарва субтитри, днес опитах и ми изкарва съвсем нормално български с нормален шрифт, лесно четящи се. Филма е отделно от себтитрите. Наслагах в една папка доста от тях в *.срт и *.тхт и с името на филма и не и няма проблем.
-
Вече се справих с малко помощ от колегата LAZARUS18
-
nikolas3,
ST30 няма DLNA. Къде "навсякъде" пише, че има?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Rusin atanasov
Нали медия плеара не подкарва субтитри, днес опитах и ми изкарва съвсем нормално български с нормален шрифт, лесно четящи се. Филма е отделно от себтитрите. Наслагах в една папка доста от тях в *.срт и *.тхт и с името на филма и не и няма проблем.
Какъв модел е вашия телевизор? Преди имаше ли проблем със субтитрите? тхт файла с какви параметри е?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
nikolas3,
ST30 няма DLNA. Къде "навсякъде" пише, че има?
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...4406&scenario=
http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-P42ST30?t=specs
Но явна съм изял еди какво си.
Здраве да е . Иначе си гледам с кеф всичко каквото искам.
Много благодаря за конкретния и добър отговор.Евалла за готиния форум и точните съфорумци!
-
Модела е 46ж30, файла тхт не зная с какви параметри е но може и срт да чете. не съм имал проблеми със субтитрите, чел съм по форума че не може да се плейват филми с отделни субтитри и те трябва да се вградят. Съвсем неволно тествах филм + субтитри от диск за да видя да ли ще се разпознае и след като тръгна излязоха субтитири. Стана ми любопитно и пуснах директно от лаптопа по мрежата папка с филм и отделно сложих няколко вида субтитри и трябва да си поиграя да ги изтривам един по един за да видя от кой си взима. Обаче като направя сървъра и ми излиза една папка "Транскодирование" и вътре имам подпапки в една от тях "Субтитры" има субтитирите в папката и се виждат. Като кликна на тях да ги "плейна" на екрана излиза едно кръгче с зелена отметка като лого някакво. После като отида на самият филм/видео файла/ се плейва със субтитрите. Така сменам субтитрите имам и английски. Може би трябва да поръчкам повече за да си изясня какво правя, но тъй или иначе гледам филми със субтитри нормално.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Rusin atanasov
Модела е 46ж30, файла тхт не зная с какви параметри е но може и срт да чете. Просто в папката имам няколко файла и трябва да си поиграя да ги изтривам за да видя от кой си взима. Обаче като направя сървъра и ми излиза една папка "Транскодирование" и вътре имам подпапки в една от тях "Субтитры" има субтитирите в папката и се виждат. Като кликна на тях да ги "плейна" на екрана излиза едно кръгче с зелена отметка като лого някакво. После като отида на самият филм/видео файла/ се плейва със субтитрите. Така сменам субтитрите имам и английски. Може би трябва да поръчкам повече за да си изясня какво правя, но тъй или иначе гледам филми със субтитри нормално.
Благодаря. Така сте вие с по-хай моделите :)
-
Значи ли че при по-високите модели става номера. Мога да опиша подоробно със снимки ако се налага и мислите че е полезно.