-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от zergo
От къде чакаш да пристигне телевизора? Аз си купих същия в Бургас преди около 2 месеца и съм много доволен (бяха два неразпечатани в техномаркет и аз взех единия). Сервизното меню показа че е чисто нов. Работи без проблеми. Спазвах хигиена на гледане първите 200 часа ( занижени настройки, зуум на програмите които имат лого а се гледат постоянно (по-точно baby tv) и до сега нямам проблем, не съм го оставял да работи през нощта за да си направи часовете. Ако не е тайна за колко пари го взе?
Здравей, чакам го от Велико Търново, че в София са останали само мостри. Цената е в акция и беше 1699лв. Незнам дали е добра? Много се надявам бройката да е нова, защото ми казаха че кашна е отварян и после лепен и
-
Благодаря на всички за отговорите. :033: Нямам никакъв опит с плазми, а от lcd/led не съм много впечатлен. Ще напиша впечатленията си, когато го взема. Запазвам си правото само да питам за оптималните настройки на цветовете, ако се наложи, защото не съм много добър в това.
-
Това след разработката,до тогава всичко на нормално и слайдовете посредата ;)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Kendo
Благодаря на всички за отговорите. :033: Нямам никакъв опит с плазми, а от lcd/led не съм много впечатлен. Ще напиша впечатленията си, когато го взема. Запазвам си правото само да питам за оптималните настройки на цветовете, ако се наложи, защото не съм много добър в това.
Няма да сгрешиш с S30 със сигурност - за парите си е повече от перфектен.
Аз съм безкрайно доволен, като изключим, че избързах с покупката и платих около 40% повече :))
-
Kendo,
обърни внимание на цената.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42S30E
Панасоник определено си разпродават плазмите. Разпродажбата, която започна преди известно време, явно няма да се прекъсва до изчерпване.
И другите плазми на Панасоник са на много конкурентни цени.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Обърни внимание и на наличността. Най-вероятно са останали само прашасали мостри.
-
По принцип как да внимавам да не ми пробутат мостра? Трябва да е запечатан ли?
-
Просто ги попитай, според мен и да е запечатан няма гаранция какво му се е случвало (но няма да е зле да е запечатан). Може би най-сигурния начин е проверка в сервизното меню (чети FAQ), но ако са сменяли мейнборда и това не е на 100% сигурен начин. Наистина 42S30 е дадена наличност само в 3 магазина в провинцията и нищо чудно да са изостанали поради някакви съществени причини. Питането по телефона е едно много добро начало :)
-
-
Здравейте,
ТВ-то е 42PV80.Смених приемника с HD.
Преди , със стария приемниик, при пускане на тв-то автоматично си включваше на AV1 , а сега си седи на TV и трябва ръчно да се превключи на HDMI1.Може ли да се направи автоматично да си включва ХДМИ при засичане на сигнал, или това се случва само при СКАРТ а?
-
Приемника /СТБ/ трябва да поддържа HDMI CEC ,за да "стане номера" с превключването ,като аз май още не съм виждал такъв СТБ.
-
Цитат:
ТВ-то е 40PV80.Смених приемника с HD.
Преди , със стария приемниик, при пускане на тв-то автоматично си включваше на AV1 , а сега си седи на TV и трябва ръчно да се превключи на HDMI1.Може ли да се направи автоматично да си включва ХДМИ при засичане на сигнал, или това се случва само при СКАРТ а?
Виж тук: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,47953.0.html
Отговор #3
Хотелски режим - това е режим за ограничено ползване на някои портове, бутони и дистанционното.
-
Ползвам Viera srt и няма никакви проблеми с кирилизацията на субтитрите. Проблемът обаче е, че са размерът им е много малък. Веднъж се ровичках в опциите на notepad-a за шрифт и размер и субтитрите станаха големи и страхотно четящи се. Пробвах и филми, които съм гледал и са били с малки субтитри и веднага тръгнаха с големи. Един ден обаче всичко "рухна", не знам какво стана. Пробвах няколко програми за увеличаване размера на субтитрите, но не постихнах задоволителен резултат. Пробвах и програми за mux-ване, но пак греда. Някой може ли да ми каже и обясни по-подробно някой сигурен и изпитан начин за уголемяване на субтитрите? Само да вмъкна, че гледам предимно mkvHD и рядко divXHD, xvidHD .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от iwoto
Здравейте,
ТВ-то е 42PV80.Смених приемника с HD.
Хотелски режим - това е режим за ограничено ползване на някои портове, бутони и дистанционното.
1. Включете Телевизора.
2. Натиснете и задръжте -/V от лявата страна на телевизора и натиснете 3 пъти бутона AV на дистанционното управление.
3. Вече сте в хотелски режим и можете да зададете реда на включване на различните входове и тунери.
4. Отидете на Initial Input - Изберете порта, на който искате да стартира телевизора когато го включите (HDMI, Component, и др.).
5. Излезте с бутона BACK/RETURN на дистанционното управление.
http://panasonic.net/ir/presentation...031_note_e.pdf
http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14764
Нещо странично, но какво ще кажете за тази новина... ако плазмите на Панасоник са вечна класика то защо ще спират въобще производството на телевизори... Корейските гиганти могат да имат най-много продажби, но за мен винаги японските марки ще са номер 1, други времена ще дойдат и Шарп, Сони и Панасоник пак ще са на върха.