-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
rakim
Да, водещ е, СТИГА да не се гледа телевизия на един канал с лого и да не се гледа в светла стая през деня,а всеки си мечате за голям и светъл просторен хол с телевизор разбира се. За повечето хора тези ограничения са несъвместими с понятието телевизор. И това важи за възрастни хора, домакини с малки деца, самите малки деца и т.н. и според мен е повече от 80% от използването на телевизори в България. В тези случаи плазмата е неприложима.
Не съм напълно съгласен. Ако си вземеш VT50 няма никакъв проблем да го гледаш и през деня на светло.
Когато обзавеждаха 7 звездният хотел Burj Al Arab Бурдж ал-Араб — Уикипедия
Избраха плазми на Фуджитцу, а стаите са светли.
https://www.google.bg/search?q=Burj+...w=1408&bih=693
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
hristoslav2
Идната седмица се бях подготвил да закупя panasonic tx-p50st50e ,но след прочетеното едва ли ще е въпросния ,така че Hristoslav2 би ли насочил невежият (в случая моя милост) на какво да се спра до около тези финанси?
Благодаря предварително
п.п Ако трябва ще се примиря и с LCD-LED
-
От 100 км се вижда че двете снимки са правени с различни фото апарати. Като ги гледате по скоро сравнявате фото апаратите а не телевизорите. Такова постно зелено плазмата на Панасоник не може да извади.
-
Не ставаше на въпрос за цветово излъчване ,а тези характерни хоризонтални линии след надписите и точно на такъв скриин ,при някой модели при определени марки. Такива съм виждал и на пайнер тв. но не си спомням модела му (беше преди седем години в Америка)
-
Ако плазмата е толкова "проблемна", препоръчайте друг модел, 40-42 инча. Телевизора ще се гледа в средно светла стая, 80% от времето телвизия, 20 % филми. От време на врмем ще се пуска и Х-бокс кинект. Бюджета е 1000-1500 лв.
-
Цитат:
hristoslav2
Здравейте колеги, в това ревю виждам настройки на картината които липсват при мене. Аз мога да избирам между динамик, нормал, синема тру, синема и гейм режим. Custom с всички настройки ми липсва. Гледам през hdmi със цифров hd приемник. Моя модел е същия 50st50.Къде са тези всички настройки?
-
Цитат:
vml
Здравейте колеги, в това ревю виждам настройки на картината които липсват при мене. Аз мога да избирам между динамик, нормал, синема тру, синема и гейм режим. Custom с всички настройки ми липсва. Гледам през hdmi със цифров hd приемник. Моя модел е същия 50st50.Къде са тези всички настройки?
Тези настройки се появяват само, ако ползваш вграденият в телевизора тунер. При подаване на сигнал от външен източник - липсват.
Цитат:
maglata75
Идната седмица се бях подготвил да закупя panasonic tx-p50st50e ,но след прочетеното едва ли ще е въпросния ,така че Hristoslav2 би ли насочил невежият (в случая моя милост) на какво да се спра до около тези финанси?
Благодаря предварително
п.п Ако трябва ще се примиря и с LCD-LED
Вземи си Рanasonic tx-p50st50e и не се вживявай толкова в написаното. Малцина са тези, които са го забелязали и то само на определени кадри. Снимката е леко преекспонирана за да станат по-ясно видими линиите. Реално почти не се забелязват. Причината е принципа на импулсна модулация за постигане на яркост и черно. При всяка марка плазми е различно.
http://i222.photobucket.com/albums/d...ingschemes.jpg
-
Благодаря Христослав2 , наистина това ще е плазмата категорично до края на сед.. :почти бях забравил за импулсната модулация (голям поклон пред знаещите).
-
Наистина няма режим "custom" има Dynamic/Normal/Cinema/True Cinema/Game.Не мога да намеря и режим "warm2".Руските модели имат различно меню,което явно е като на американските.Става въпрос за TX-P50ST50E.
-
Цитат:
dudi4ek
Наистина няма режим "custom" има Dynamic/Normal/Cinema/True Cinema/Game.Не мога да намеря и режим "warm2".Руските модели имат различно меню,което явно е като на американските.Става въпрос за TX-P50ST50E.
Виж два поста над твоя -hristoslav2 e отговорил каква е причината да не ги виждаш. Като гледам обаче някои от настройките (примерно за контраст, цвят и т.н.) не са според скалата на моделите, които ползваме (скалата е до 100, а нашите са до 60).
Иначе - гледам все повече хора се присъединяват към клуба ST50 :)
-
Цитат:
Petar U
Виж два поста над твоя -
hristoslav2 e отговорил каква е причината да не ги виждаш.
Иначе - гледам все повече хора се присъединяват към клуба ST50 :)
Аз гледам с вградения тунер с Ca модул и дори и в сайта на Панасоник са само това режимите.
VIERA Flat Screen TV - 2012 Smart VIERA Plasma TV - TX-P50ST50B -Specification -Panasonic UK & Ireland
-
Днес ходих да гледам на живо плазма и лед. За сега плазма wins. Може да прозвучи смешен въпроса ми, но разликата между PANASONIC TX-P42ST50E и PANASONIC TX-P50ST50E, само в размера ли е?
-
Цитат:
martinich
Днес ходих да гледам на живо плазма и лед. За сега плазма wins. Може да прозвучи смешен въпроса ми, но разликата между PANASONIC TX-P42ST50E и PANASONIC TX-P50ST50E, само в размера ли е?
Само? Че то това е най-важното ;)
-
Мисля че от 2-2,5 метра дистанция, 42 инча са достатъчни, още повече след като преди това си гледал 29 инча ЦРТ.
-
Ти си мислиш, че са достатъчни, но ние знаем, че не са. Особено ако ще се гледа и HD съдържание.