-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Здрасти на всички,
Доста изчетох преди да питам но така и не намерих отговор на проблема си. Имам P42GT30E и наскоро се обзаведох с два броя 3D очила (Mview DG-100BIR). Естествено свалих няколко 3Д филма за тест и това което за жалост се наблюдава при всичките са неприятни артефекти, които се проявяват според мен при много контрастни сцени или бързи такива. Част от картината застива докато другата продължава да се показва. Разбрах, че проблема се решава като се даде в Display Mode - THX но тук е и главния ми проблем филмите ги пускам от МediaServer (OpenMediaVault машинка) и там опцията THX липства. Редно да вметна, че когато гледам или играя нещо от PS3-та (HDMI) си няма проблем дори когато телевизора не е в режим THX, също през VieraConnect - Viera 3D World appa им си пуска перфектно 3Д.
Артефактите са налице само в МediaServer или през usb, там също THX mode липства.
Общо взето всички филми, които пускам са *.mkv формат.
Някакви съвети какво да правя.
Edit: Добавям малко видео за да изясня проблема, за който говоря:
2D
https://www.youtube.com/watch?v=SPWv...ature=youtu.be
3D
https://www.youtube.com/watch?v=Md7O-ATHK-w&feature=youtu.be
3D->2D
https://www.youtube.com/watch?v=wpaGulfFAE4&feature=youtu.be
Бтв артефактите не излизат само в 3D има ги и в 2D, както се вижда :(
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
След 3 години потребление чертичката остана за постоянно. Гаранция плюс върши работа, коректни са и сега съм с по-новия P42UT50E. Свиквам му, освен с това
Цитат:
При вкючен компютър и пускане на телевизора след няколко секунди от режим ,TV сам се прехвърля на другия сигнал(от компа). Като го върна от бутона TV на дистанционното повече не се връща сам.
Изключете от менюто на телевизора Viera link и няма да се влияе от сигнала от компютъра!
Спирам го този Viera link и други пробвах, но продължава да се включва сам на HDMI когато пускам компютъра!???
Работи, кабела трябва да е на HDMI 2.
-
agora, пробвай с "реалистични кино настройки"/"true cinema"/, което е аналога на ТНХ. Между другото можеше да вземеш 200IR, защото поне на книга те са с по-голям контраст от 100, и стават за твоя ТВ.
П.П. А дали самият плеър нещо не се дъни - ползвам DLNA и на някои филми има сходни проблеми, включитлено и на точно същата сцена от "Смело сърце" (имам същия ТВ като твоя). Може и да е от кодировката, с която филмът е направен...
-
Здравейте,
От 3 седмици ползвам ST50 и от самото начало още Wi-fi на тв не работи постоянно.
Това, което имам впредвид е, че в може би от 40% от случаите, когато реша да си гледам филм през DLNA или да видя някое клипче в Youtube в менюто на тв-то, той не ми отркива рутера. Понякога, след като го загася и изчакам 5 мин и го включа отново се оправя, но в повечето случаи не.
От роял електроникс казаха, че това не е хроничен дефект и трябва да им занеса тв-то да го погледнат. А пък на мен ми е много неудобно да го нося там, а пък и не е гаранция че дефекта ще се появи докато съм там, което автомачитно значи, че трябва да им го оставя, а това втежнява логистиката допълнително.
Дали според вас проблема е софтуерен и има ли някакво решение на проблема в домашни условия. като фърмуеър ъпдейт?
Software version 1.263
Благодаря предварително !
Поздрави,
Светлин
-
А защо не си пускаш филмите по кабел от РС-то или единствения вариант е през Wi-fi ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
theshadowmen
А защо не си пускаш филмите по кабел от РС-то или единствения вариант е през Wi-fi ?
Ами нямам HDMI изход на лаптопа, а пък и да имам това това е компромис само в единия случай. :)
-
Отговор: Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Не знам, дали е тук мястото, но да се надявам - някой да ми помогне. Взех си 42" Панасоник 3D, всичко е ок, но субтитрите ми ги разделя на две. В края, и в началото - а в средата празно. Казаха ми да пиша тук, че все някой може да ми помогне, имало някаква програма....помагайте - инак ще ме е Ят, че дадох 1300 лева.:cry:
-
Как е по-добре(по-качествено) да се гледат филми от лаптоп - чрез HDMI кабел 10м., през Wi-Fi или LAN кабел между лаптопа и ТВ?
-
Hdmi-най-лесно и вероятно безпроблемно.
Качеството си зависи от източника, т.е. от качеството на самия запис, който си свалил.
-
Цитат:
Svetlin Dimitrov
Здравейте,
От 3 седмици ползвам ST50 и от самото начало още Wi-fi на тв не работи постоянно.
Това, което имам впредвид е, че в може би от 40% от случаите, когато реша да си гледам филм през DLNA или да видя някое клипче в Youtube в менюто на тв-то, той не ми отркива рутера. Понякога, след като го загася и изчакам 5 мин и го включа отново се оправя, но в повечето случаи не.
От роял електроникс казаха, че това не е хроничен дефект и трябва да им занеса тв-то да го погледнат. А пък на мен ми е много неудобно да го нося там, а пък и не е гаранция че дефекта ще се появи докато съм там, което автомачитно значи, че трябва да им го оставя, а това втежнява логистиката допълнително.
Дали според вас проблема е софтуерен и има ли някакво решение на проблема в домашни условия. като фърмуеър ъпдейт?
Software version 1.263
Благодаря предварително !
Поздрави,
Светлин
Провери дали не си сложил нещо на usb портовете. Като започнах да използвам флашки и при мене започна да губи мрежата. Като ги изключа и го изгася и после включа и си намира мрежа и се оправя. Нещо се бърка може би, със софтуерен ъпдейт да го корегират
-
Цитат:
Rem
Hdmi-най-лесно и вероятно безпроблемно.
Качеството си зависи от източника, т.е. от качеството на самия запис, който си свалил.
Да обаче ми трябва 10м. кабел, съмнявам се че качеството ще падне.
-
Ако е качествен кабела, едва ли ще е забележимо.
Обаче 10 м. ХДМИ кабел, ще минеш 100 кинта цена.
Затова си сложи лаптопа до тв, вземаш си кабел хама/сони от техно-нещо си и ще си най-доволен.
Не се чуди за глупости, това е най-удачния вариант.
-
CES 2013
Това е единственото, което знам за новите модели засега. /предположения/
Panasonic plasma TVs 2013 |
Series
································· | VT60
··························· | GT60
··························· | ST60
·························· | S60
·························· | X60
······················· |
| Diagonal | 65, 55, 50 | 65, 55, 50 | 65, 55, 50, 42 | 50, 42 | 50, 42 |
| Processor | Dual Core Pro 4
UniPhier MN2WS0220
ARM Cortex 9, 2x1400@MHz
DDR3-1600
L1 Cache: 32kb
L2 Cache: 128kb | Dual Core Pro 4
UniPhier MN2WS0220
ARM Cortex 9, 2x1400@MHz
DDR3-1600
L1 Cache: 32kb
L2 Cache: 128kb | Mediatek 5590 | Mediatek 5590 | LD8 |
| Resolution | 1080 | 1080 | 1080 | 1080 | --- |
| Sub-Field-Drive | 2500Hz | 2500Hz | 2000Hz | 600Hz | 600Hz |
| Online movies & built in Wi-Fi | Yes | Yes | Yes | Yes | No |
| 3D | Yes | Yes | Yes | No | No |
| 3D Очила | Active x2 | Active x2 | Active x2 | No | No |
Tuner
DVB | A+T+C+S x2 | A+T+C+S x2 | A+T+C | A+T+C | A+T+C |
| Touch pen | Option | Option | Option | No | No |
Забележете - високият клас има по два тунера, така че PIP не би било проблем, както и превключването на друга програма по време на запис /PVR/
-
Отговор: Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Цитат:
Dimitar Peichev
Не знам, дали е тук мястото, но да се надявам - някой да ми помогне. Взех си 42" Панасоник 3D, всичко е ок, но субтитрите ми ги разделя на две. В края, и в началото - а в средата празно. Казаха ми да пиша тук, че все някой може да ми помогне, имало някаква програма....помагайте - инак ще ме е Ят, че дадох 1300 лева.:cry:
Ако гледаш от компютъра по hdmi - трябва ти PotPlayer да речем. Той има опцията да прави субтитрите както трябва в 3D режим.
-
1+ за горния коментар,аз ползвам именно PotPlayer за филми и 3D-то върви нормално,включително и субтитрите...