-
Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте,
Днес си купихме PANASONIC TX-L37ET5E. Домашните обаче ме изпреварват
при прибирането в къщи и пускат на тв-то скан на аналоговите канали (става въпрос за
НЕТ1-в кабела има и аналогови и цифрови канали) и сега не мога да задам
сканиране на цифровите. Първо аналоговите са заначително по-малко на брой, с по-
лошо качество и т.н. Естествено цифровите и тези с HD канали са за предпочитане.
Как да процедирам? С TV бутона от ДУ само превключвам м/у аналогови и ефирна, но
до цифровите от кабела нямам достъп. Изключвах тв-то от мрежата, но нищо. Идея?
Благодаря и изглежда, че тепърва ще започнат въпросите.
-
Честито :Drinks:
Имаш два варианта
1. Влизаш в менюто и му задаваш връщане на заводските настройки, потвърждаваш след което ще трябва наново да избираш език, страна, режим на работа /дом/и избор на тунери от списъка. Там маркираш от списъка DVB-C /за всеки случай добави и DVB-T ефирни цифрови/
2. Влизаш в менюто - настройки-аналогов тунер-добавяне на тунер- там маркираш DVB-C
/поне така е при моят V20/
-
@ hivo : Меню Настройки - DVB-C Настройки - Автоматични настройки - Режим сканиране - Пълно сканиране
-
Благодаря за бързата реакция. Получи се и сега са налични 103 цифрови канала ,
от които 11 HD. Едва сега започвам запознаване с това ново тв. Иначе разполагам и с
един дву-годишен Самасунг LEC650 32", който си ми е стар познайник.
-
Re: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте, вчера си взехме PANASONIC TX-L42Е5Е. Забелязах, че при промяна на осветлението в помещението картината се настройва спрямо него - при светната лампа, яркостта се увеличава, а при изключена намалява. Как мога да го изключа това?
Ако може да предложите и оптимални настройки за този модел.
Едит: Промяната на картината в зависимот от светлението намерих откъде се изключва.
- - - Updated - - -
Така, изключих Еко режима, обаче после картината непрекъснато променя осветеността си - става по-тъмна или по-светла. Как да го спра това?
Ето това се получава - https://www.youtube.com/watch?v=W3uX...feature=relmfu. При включен Еко режим го няма.
-
Здравейте,
Как се сейват промени на PANASONIC TX-L37ET5E?
По-точно става въпрос за показване на субтитри на български или говор в различните
канали (влизам през Options, намирам субтитри или говор, ОК и след това пробвах с
второ ОК и Exite или направо Exit, но нищо не се е сейвнало).
Излизам от канала, след това отново влизам и нищо-трябва нова настройка. Изнервящо!
Идея? Благодаря
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
hivo
Здравейте,
Как се сейват промени на PANASONIC TX-L37ET5E?
По-точно става въпрос за показване на субтитри на български или говор в различните
канали (влизам през Options, намирам субтитри или говор, ОК и след това пробвах с
второ ОК и Exite или направо Exit, но нищо не се е сейвнало).
Излизам от канала, след това отново влизам и нищо-трябва нова настройка. Изнервящо!
Идея? Благодаря
Меню -> Настройки -> Език -> Избрано Аудио 1 - БГ, Избрано Аудио 2 - Англ., Избрани субтитри 1 - БГ, Избрани субтитри 2 - Оригинал
Приятно гледане ;)
-
Кажете как да пусна 3д субтитри на плеара на Panasonic 42 ET5E. Aко са до филма двата фаила sub и idx не ги чете, като ги вградя в филма с MKVtoolnix отказва да ги прочете и излиза съобщение че файла не може да се прочете. За външни устройства знам, но има ли начин да се подкарат от самото TV
-
Еее така е вече друго нещо. Много благодаря!
-
Цитат:
hivo
Еее така е вече друго нещо. Много благодаря!
за нищо :) само да уточня, че 2-то аудио при мен е на Английски, защото този език ползвам, иначе може също да му зададеш оригинал, за да излиза оригиналния език на канала
понеже сме на една и съща кабелна, забелязвал ли си на ХД на Ринг да ти насича?
-
Точно така съм направил по отношение на втория език-оригинал. Иначе и аз ползвам английски,
до някъде френски, а най-добре руски. Не съм забелязъл насичане на Ринг HD, но и по-малко го
гледам. Сега по повод запитването загледах разни репортажи от руското футболно първенство.
При мен вече е на дневен ред DLNA. Вече си пуснах Интернета на тв-то по wifi (рутерът е Tenda 311+
Wireless-N Broadband). Мрежата обаче ми е "тъмна" Индия и започвам запознаване от нулата.
Поздрави
-
Ok, слагаш на компютъра един Home media server и нулата става на 10-ка :D
-
Здравейте имам само един въпрос малко съм бос все още в тея неща .... та въпроса е на тая щайга Panasonic tx l32c20ea .... такава карта от МСАТ мога ли да си купя ? ? Защото жената от офиса ми каза за MPEG да съм гледал дали има а никаде не го пише това и незнам ко да прая? Мерси предварително :oops:
-
Цитат:
yavor87
Здравейте имам само един въпрос малко съм бос все още в тея неща .... та въпроса е на тая щайга Panasonic tx l32c20ea .... такава карта от МСАТ мога ли да си купя ? ? Защото жената от офиса ми каза за MPEG да съм гледал дали има а никаде не го пише това и незнам ко да прая? Мерси предварително :oops:
Има такъв тунер и може да ползваш кам модул и карта.
Produkt-Archiv - TX-L32C20E -Übersicht -Deutschland & Österreich
за целта първо го ресетваш - връщаш заводските настройки./меню-настройка-системно меню-начални настройки/
След това за език избираш български, а за страна Германия. Режим на работа - у дома.
После при търсене ще ти даде избор за настройките - маркираш DVB-C и го пускаш на автоматично търсене.
Успех :Drinks:
Цитат:
Swon
Кажете как да пусна 3д субтитри на плеара на Panasonic 42 ET5E. Aко са до филма двата фаила sub и idx не ги чете, като ги вградя в филма с MKVtoolnix отказва да ги прочете и излиза съобщение че файла не може да се прочете. За външни устройства знам, но има ли начин да се подкарат от самото TV
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B0.html
-
Здравейте,
сдобих се с този продукт:
New 2 4G Mini Wireless Keyboard with Touchpad Keyboard Mouse Combo Portable | eBay
Определено съм доволен. Е touchpad-а както и очаквах не сработи в web browsers-a(опита ми с обикновена мишка е същия), но препокрива почти всички функции на дистанционното. Писането и навигацията определено ми допаднаха. Перфектно се държи и на PC-то, ако е отдалечено и си гледате филм от него. Има много разновидности в различна ценови диапазон, за всеки вкус, но аз харесах този.
Лека вечер.