-
Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Fire_Man
Привет,
не е пред мен ТВ-то, но ако дадеш да се свърже по кабел не те ли дискънектва?
Нямам подходящ кабел под ръка за тест, а тепърва да кримпвам не ми се занимава. Както писах начини има, въпросът е, че не е нормално да има бутон за свързване, а да липсва такъв за прекъсване на връзката.
-
Имам в предвид без да е свързан с кабел да избереш такова и тогава би трябвало да спре WIFI-to.
Лека.
-
-
Привет,
сигурен ли си? При мен се откача. Пробвай с пинг до IP-То.
Рутера не 'премахва' веднага устройството(зависи какви настройки си му дал).
-
Благодаря за съвета - оказа се, че си прав. При избиране на кабелен режим интернета спира, а пинг-а не показва трансфер на пакети. Нещото, което ми е странно (и което ме заблуди първият път) е, че рутера продължава да поддържа връзката с TV-то (IP-то си стои активно дори и след 70-80 минути), а телевизора показва в менюто, че е свързан с безжичната мрежа и отказва да прекъсне връзката.
-
Въпрос относно ТВ Panasonic TX-L42ET5E:
При натискане на бутон "i" от дистанционното извежда информация "1080i /50 Hz сигнал", може ли от някъде 50 Hz да се променя на 100. Използвам булстком. Търсих в настройките ама никъде не го намерих. На съседа изписва 100 Hz , вярно модела е друг ( от мин.година, също Панасоник) и също използва булсатком.
Благодаря,
-
Няма как да изписва 100хц - това е информация за входящия сигнал , който си е по стандарти - 24/25/30/50/60 , това няма нищо общо със обработката в самия тв , която вече може да си е 100/200/600 и т.н. (каквото си наумят от маркетинга :D ) .
-
Благодаря,svetlio1, пак да повторя на съседа изписва 1081i / 100 HZ и Тв-то е Панасоник модел от мин.година, само размера е 37 инча и също е с булсатком, гледах и неговите настройки, но не го намерих това "пусто 100". Не че има някакво значение.
Още веднъж благодаря!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
panasonic-fen
Благодаря,svetlio1, пак да повторя на съседа изписва 1081i / 100 HZ и Тв-то е Панасоник модел от мин.година, само размера е 37 инча и също е с булсатком, гледах и неговите настройки, но не го намерих това "пусто 100". Не че има някакво значение.
Още веднъж благодаря!
Няма как да изписва 1080i / 100 HZ ! Отиди в съседа си и погледни пак.
100 HZ се създават от самият телевизор - видеопроцесора на базата на два съседни, генерира нов междинен кадър.
50 х 2 = 100
Обзор и тестирование ЖК-телевизора Panasonic VIERA TX-LR42ET5
-
Здравейте
Въпрос за ТВ Panasonic TX-L42ET5E:
Купих телевизора преди десетина дни и първата седмица всичко беше наред. На 7-8 ден установих, че нямам интернет. По никакъв начин не успях да накарам Wi-Fi-то му да хване мрежа и най-накрая пуснах фабричните настройки и стана. След два часа пак нямах. Понякога нета тръгва след като изключа телевизора от контакта и пак го включа, а друг път само след зареждане на фабричните настройки. Днес го върнах в магазина и взех същия чисто нов телевизор. Старият телевизор си работеше нормално в магазина, както и този, който ми дадоха. Като се върнах у нас естествено новия вече не хващаше интернет. Да уточня, че когато хваща мрежа показва не само моята, а и тези на комшиите - а когато не работи изобщо не показва налични безжични мрежи. Днес взех от офиса различен рутер да пробвам все пак - същата работа - като работи го вижда заедно с останалите иначе не вижда нито една мрежа. Моля, дайте някакво мнение какво става, че вече ми идва в повече.
-
Здравей,
както един колега тук сподели, първо пробвай да сложиш твърдо IP на ТВ-то. Нe да го взема по DHCP.
От това, което чета може би няма да ти помогне! Имаш ли друго устройство в тази стая, което да ползва безжично нет от същия рутер?
-
Имам лаптоп, а и на телефона виждам постоянно поне 3-4 мрежи. Но телевизорът или вижда също всички мрежи, или нито една.
-
Другият рутер същия вид ли беше?
-
Не - различни са. Вече нямам никаква идея.