-
Re:Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от miromiv
Този телевизор го гледах с пуснато демо и ми се стори, че реагира доста по-добре от samsung 6-та серия на бързите кадри. т.е. забелязах доста по-нисък лаг. Това на око, за измерване взимаш си лаптопа с hdmi кабел и софтуер за тест с бягащи квадратчета. За 1 минута си го проверил :)
-
Какви меренета на око, какви бягащи квадратчета....
Input lag означава колко време изминава от момента в който сигнала е подаден до момента, в който е възпроизведен. Как точно ще го прецениш с бягащи квадратчета или просто като гледаш нещо.... никак.
Най-лесният начин е да си закачиш лаптопа и да влачиш курсора насам-натам, или пък да помолиш да ти закачат някоя конзола.
-
Чудя се дали помисли преди да напишеш това - май не. Сам си обяснил какво е input lag, после си написал глупост.
Дали ще местиш курсора или ще минава нещо на екрана с някаква постоянна скорост - каква е разликата?
Визуално след като пуснеш от лаптопа картина и я дублираш на екрана на лаптопа ще видиш по-добре разликата от колкото един курсор.
Хайде със здраве за изказването.
-
И как ще разбереш колко време е изминало от подаване на команда до изпълнението и на екрана ...? :RTFM:
-
-
Струва ми се, че трябва да помислиш по-задълбочено. Особено като казваш на някой, че говори глупости.
В превод на първото ти обяснение:
"исках да кажа, че ще сравня колко по-голям инпут лаг има едикойси телевизор, обаче спрямо лаптопа, който си нося, само че писах-писах и недописах, че ще сравняваме с лаптопа, а и като сравнявам с лаптопа пак нищо не правя, защото и той си има собствен лаг"
-
Panasonic се готвят да започнат производство на OLED-TV, като вече са поръчали оборудването за една поточна линия от 8.5 генерация или това означава - 55-60 инча.
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1323680697
-
Днес ходих в Технополиса да видя тозиhttp://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L42E30E модел.Едно ,че беше свършил ,аз съм от Шумен,но и казаха че не чете субтитри.Някой имали го да каже наистина ли е така.Дали е успял да подкара субтитри без вграждане във филма.Иначе каза че ДТС звука е наличен.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от loshiat
Днес ходих в Технополиса да видя този
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L42E30E модел.Едно ,че беше свършил ,аз съм от Шумен,но и казаха че не чете субтитри.Някой имали го да каже наистина ли е така.Дали е успял да подкара субтитри без вграждане във филма.Иначе каза че ДТС звука е наличен.
Не чете широко разпространените формати субтитри.
Трябва да ги вграждаш или конвертираш-подробности във FAQ.
http://www.hdtv.ru/news/industry/116...led-zavod.html
-
-
По-рано го пуснаха, и в Германия го има наличен.
-
Не съм много навътре по темата със субтитрите на TX-L42e30e,но вчера го свързах чрез DLNA с компютъра и ми тръгнаха познатите формати филми със субтитри без проблеми.Използвах PS3 Media Server
Филмите вървяха добре,без насичане,като поддържаше средно поток от около 50мб/с.
Не ми тръгна обаче BD9 формата,като ми излезе съобщение, че не се поддържа съответния формат.При ДВД и хвид нямам проблеми.Музиката също си тръгна без проблеми.Друго засега не съм пробвал.Сега очаквам да ми пристигне флашката NETGEAR 3100v2 за да опитам и през wifi как ще стават работите.С други думи-доволен съм от покупката на ТВ .
Ползвам го също и за игра с PS3,Xbox360 и съм много доволен.
Не съм използвал записване на програми на външен хард диск,понеже нямам под ръка,както и гледане на съдържание от флаш памет.Доколкото разбирам може би там са посочените по горе проблеми със субтитрите.
-
Здравейте,
моля помогнете за моята дилема.
Първо се засилих към ТХ-L42E30E - Няма налични, а пък и от коментари във форума останах с впечатление, че не е нещо особено.
После си харесах TX-L37E30E - Малко ми е скъп!
Сега видях промоцията на ТX-L42G20ES - Верно, че е от 2010, но по това http://panasonic.net/avc/viera/eu201..._lcd_spec.html съдя, че не е лош.
Моля за съвет, кой от последните два да избера?
Благодаря.
-
От това намаление на изостанали миналогодишни (като L42G20) има и P42G20 за 1000 лв., което прави нещата интересни. Да не говорим, че има и изостанали P42V20 за 1200 лв.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Не чете широко разпространените формати субтитри.
Трябва да ги вграждаш или конвертираш-подробности във FAQ.
от няколко дни съм горд собственик на Panasonic TX-L42E30E
мога да споделя как се справих с проблема със субтитрите
изтеглих си Notepad ++, инсталирах я на български
отаворих с нея субтитрите и от менюто "Оформление" избрах опцията - Конвертирай до UTF-8(без ВОМ)
след което Save върху оригиналния файл и - това е - отнема не повече от 1 мин, не изисква вграждане.
при пускане на файла през USB след стартиране на вътрешния плейър от бутона Options на дистанционното
избрах субтитрите (включих ги) , след което от езиковото меню избрах Unicode
считам проблема си за решен
успех на всички