Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница
Искам да си купя безжични слушалки за телевизора. Какво трябва да гледам в характеристиките, за да работят с Panasonic TX- ET5E? Тези предполагам, че ще работят Philips SHC5100. Давам ги за само за пример като тип модел. Въпросът ми е трябва ли да са с такава отделна станция(предполагам , че така се казва
), която се включва към ТВ-то. Има доста слушалки в китайските сайтове и се чудя какви да си поръчам. Не държа на кой знае какви качества. Да са със зареждаща се батерия, а не с обикновени. Трябват ми да гледам филми, без да преча на останалите.
Също ме интересува PVR функцията. В менюто има за записване, а в инфото в сайта на магазина пише, че няма PVR. В Технополис питах и не успяха да ми кажат има ли всъщност възможност за запис или не. Нямам хард диск, за да тествам, а не ми се купува, ако няма да го ползвам за телевизора.
Не може да записва на флашка/ХДД.
стр.50 от ръководството:
Цитат:
Програмен таймер
Програмен таймер от „Меню”
Менюто на програмния таймер ви дава възможност да избирате програми, които желаете да ви бъде
напомнено да гледате или искате да запишете на външното записващо устройство. В определения час
телевизорът превключва на съответния канал дори ако е в режим на готовност.
TV Информация също може да се използва, за да се настрои събитието за програмния таймер (стр. 25).
● Тази функция не може да се използва в Аналогов режим.
● Програмният таймер може да запамети до 15 събития.
● Програмният таймер работи правилно само ако телевизорът получава точно време от оператора или
доставчика на услугата.
● За запис с помощта на Програмния таймер телевизорът трябва да е или включен или в режим на готовност.
За да се показват напомняния, телевизорът трябва да е включен.
● Не може да се избира друг канал, докато тече запис с програмния таймер.
● Записването на кодирана (защитен от копиране) програма може да не е възможно.
● Когато записвате програми във външно записващо устройство, не пропускайте да направите правилните
настройки на свързаното към телевизора записващо устройство. Ако записващо устройство, съвместимо с
Q-Link, VIERA Link или подобни технологии, е свързано към телевизора (стр. 81, 82) и [Link Настройки]
(стр. 40) са завършени, не е необходимо настройване на записващото устройство. Прочетете и упътването
към записващото устройство.
● Ако записващото устройство не е съвместимо с Q-Link, VIERA Link или подобни технологии, нагласете
програмния таймер на записващото устройство. За настройването на записващото устройство прочетете
неговото упътване.
● Записът на външно записващо устройство чрез SCART винаги е със стандартно (SD) качество на картината
(композитен видеосигнал) дори ако оригиналната програма е с HD качество.
● Ако гледате телевизия, 2 мин. преди началния момент ще се появи напомнящо съобщение
Цитат:
Първоначално публикувано от
bubynka
Искам да си купя безжични слушалки за телевизора. Какво трябва да гледам в характеристиките, за да работят с Panasonic TX- ET5E? Тези предполагам, че ще работят Philips SHC5100. Давам ги за само за пример като тип модел. Въпросът ми е трябва ли да са с такава отделна станция(предполагам , че така се казва
), която се включва към ТВ-то. Има доста слушалки в китайските сайтове и се чудя какви да си поръчам. Не държа на кой знае какви качества. Да са със зареждаща се батерия, а не с обикновени. Трябват ми да гледам филми, без да преча на останалите.
Също ме интересува PVR функцията. В менюто има за записване, а в инфото в сайта на магазина пише, че няма PVR. В Технополис питах и не успяха да ми кажат има ли всъщност възможност за запис или не. Нямам хард диск, за да тествам, а не ми се купува, ако няма да го ползвам за телевизора.
Ако си си намерила здравето на улицата, си купи. Слушалките по принцип са вредни, но безжичните... По-хубаво си купи с кабел и си вземи удължител и си го закарай деликатно до където ще ги ползваш най-често.
Колеги, някой правил ли е процедурата с експорт на каналната листа от един телевизор и импорт на друг по този метод?
ChanSort / Wiki / Panasonic TVs
Искам да експортна от L32CX3E на L32C20E, които са с 1 година разлика мисля - дали ще мине?
Здравейте!Досега филмите съм си ги гледал винаги на монитор 24'27' монитори,вече имам PANASONIC TX-L42ET60E и ме дразни нещо.....което е трудно да го обясня но сякаш филмите на телевизора се движат по-бързо или с повече кадъра в секунда а не 24p.Поне така си го обяснявам аз.Има ли някаква настройка да пипна за да пробвам различни режими.
Наскоро гледах на монитора си клипчета с тестове на 24p и 60p и определено на този етап с 24к/с ми е комфортно.
Пробвай и ще разбереш дали може - имам опит от Самсунг и при различни мадели и години на производство при някои става , при други - не.
@bran,
Виж тези две настройки:
1. Film Cadence Mode - трябва да е On
2. 24p Smooth Film/Intelligent Frame Creation - трябва да е Off
Цитат:
Първоначално публикувано от
Momchil
@bran,
Виж тези две настройки:
1. Film Cadence Mode - трябва да е On
2. 24p Smooth Film/Intelligent Frame Creation - трябва да е Off
1. Film Cadence Mode e Off и не е активна.Сменях режими на картината за да проверя дали се активира тогава но не.Ако имате други идеи моля споделете.
Няма как да не ти е активна функцията.
На какъв сигнал не ти е активна?
При сигнал HDMI/на всички/ oт лаптоп не е активна,в режим TV е активна.
Ами нормално. Функцията е активна само при гледане на телевизионен сигнал, т.е. interlaced.
Най-добре си публикувай настройките тук, че така можем да гадаем само, откъде идва твоето усещане.
Panasonic TX-39AS600E € 599 http://shop.panasonic.fr/TX-39AS600E...,fr_FR,pd.html
Panasonic TX-42AS600E € 649 http://shop.panasonic.fr/TX-42AS600E...,fr_FR,pd.html
Panasonic TX-50AS600E € 949 http://shop.panasonic.fr/TX-50AS600E...,fr_FR,pd.html
Panasonic TX-39AS500E € 529 http://shop.panasonic.fr/TX-39AS500E...,fr_FR,pd.html
Panasonic TX-32A400E: € 349
Panasonic TX-42A400E: € 499 http://shop.panasonic.fr/TX-42A400E/...,fr_FR,pd.html
Panasonic TX-50A400E: € 699
https://www.youtube.com/watch?v=gxsE6fkvqoA&list=PLkLiGCq18cbtWv6irjcJpvJ0birNKIpE9
AS600
- TX-32AS600E (32”): 499 euro
- TX-39AS600E (39”): 599 euro
- TX-42AS600E (42”): 649 euro
- TX-50AS600E (50”): 949 euro
AS500
- TX-32AS500E (32”): 399 euro
- TX-39AS500E (39”): 529 euro
- TX-42AS500E (42”): 549 euro
- TX-50AS500E (50”): 749 euro
A400
- TX-32A400E (32”): 349 euro
- TX-42A400E (42”): 499 euro
- TX-50A400E (50”): 699 euro
Привет едно въпросче за 55дт50. Има ли значение какво 3д му подавам SBS/OU.?
Бях чел някъде ,че панасониците обработвали по добре OU. или греша?
Аз лично не съм забелязал никаква разлика. А и рекламните клипове за 3D на Panasonic са SBS, което според мен също е достатъчно показателно.