Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница
Снощи забелязах, че не ми се появява рекламното лого SMART VIERA при включване на телевизора (WT60).
Тази сутрин обаче всичко е на мястото си. Гледах в менюто, но там има вкл./изкл. за рекламния банер, който се появява в лента долу.
Някакви идеи?
Телевизорът ми е TX-L39E6Ek. Искам да направя сканиране на каналите, за да намеря БНТ HD, но не знам дали няма да се изтрие списъка с предпочитаните канали. Може ли някой да помогне?
Дай му актуализиране на каналите.
Ще го пробвам. А има ли начин да сваля списъкът с канали на флашка? Никъде не видях такава възможност, но все си мисля, че някъде ще има такава опция.
Здравейте,имам следният проблем с телевизор Panasonic TX-P42S20E.Сложих си CAM-модул CONAX от Blizoo,след настройките всичко тръгна перфектно.По късно забелязах,че на някои програми не ми излизат субтитрите на български.Влязох в option на ДУ нагласям език на субтитрите bul-всичко е ок,излизат си български субтитри.Обаче след като превключа на друга програма и после върна на предходната отново липсват субтитри.Като вляза в option на ДУ-език на субтитри-показва "Изкл.".Пробвах какви ли не варианти,но така и не успях да го оправя този проблем.Да добавя,че до сега бях с HD приемник и нямах проблем със субтитрите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sstoyanov_sz
Здравейте,имам следният проблем с телевизор Panasonic TX-P42S20E.Сложих си CAM-модул CONAX от Blizoo,след настройките всичко тръгна перфектно.По късно забелязах,че на някои програми не ми излизат субтитрите на български.Влязох в option на ДУ нагласям език на субтитрите bul-всичко е ок,излизат си български субтитри.Обаче след като превключа на друга програма и после върна на предходната отново липсват субтитри.Като вляза в option на ДУ-език на субтитри-показва "Изкл.".Пробвах какви ли не варианти,но така и не успях да го оправя този проблем.Да добавя,че до сега бях с HD приемник и нямах проблем със субтитрите.
Настройка на език и субтитри.
Меню -> Настройки -> Език -> Избрано Аудио 1 - БГ, Избрано Аудио 2 - Англ., Избрани субтитри 1 - БГ, Избрани субтитри 2 - Оригинал
Нямам субтитри на програмите излъчващи такива.
Натиснете бутона STTL - намира се под зеленият бутон за телетекста.
Цитат:
podredko
Настройка на език и субтитри.
Меню -> Настройки -> Език -> Избрано Аудио 1 - БГ, Избрано Аудио 2 - Англ., Избрани субтитри 1 - БГ, Избрани субтитри 2 - Оригинал
Нямам субтитри на програмите излъчващи такива.
Натиснете бутона STTL - намира се под зеленият бутон за телетекста.
Благодаря,но проблема е че:Меню-> Настройки -> Език -> Избрано Аудио 1-има:Оригинал,Английски,Немски,Френски,Холандски,Испански,Португалски,Италиански ,Турски,Датски,Шведски,Фински,Норвежки,Полски,Баскски,Каталонски,Корсикански,Гал ски,Чешки,Гръцки,Люксембургски,СловашкиХърватскиСловенскиЕстонски,Литовски,Унг арски,но не и Български.
Избрани субтитри 1-абсолютно същите езици и отново няма Български.
При натискане на бутона STTL излиза "Субтитри Вкл." или "Субтитри Изкл."-без да излизат субтитри на гледаната програма.
Прави ми впечатление,че на Eurosport HD дублажа е на английски.Правя го на Български-работи,след превключване на друга програма и връщане обратно говора пак е на Английски.При другите HD програми дублажа е на Български.
Цитат:
juvefen
Ще го пробвам. А има ли начин да сваля списъкът с канали на флашка? Никъде не видях такава възможност, но все си мисля, че някъде ще има такава опция.
ChanSort | Free Audio & Video software downloads at SourceForge.net
ChanSort / Wiki / Panasonic TVs
Цитат:
sstoyanov_sz
Благодаря,но проблема е че:Меню-> Настройки -> Език -> Избрано Аудио 1-има:Оригинал,Английски,Немски,Френски,Холандски,Испански,Португалски,Италиански ,Турски,Датски,Шведски,Фински,Норвежки,Полски,Баскски,Каталонски,Корсикански,Гал ски,Чешки,Гръцки,Люксембургски,СловашкиХърватскиСловенскиЕстонски,Литовски,Унг арски,но не и Български.
Избрани субтитри 1-абсолютно същите езици и отново няма Български.
При натискане на бутона STTL излиза "Субтитри Вкл." или "Субтитри Изкл."-без да излизат субтитри на гледаната програма.
Прави ми впечатление,че на Eurosport HD дублажа е на английски.Правя го на Български-работи,след превключване на друга програма и връщане обратно говора пак е на Английски.При другите HD програми дублажа е на Български.
Цитат:
Проблема е от скапания Панасоник и Панасоник България които не искат да си мръднат пръста и да натиснат производителя да си оправи проблема със софтуера на ТВ . Тоя модел ТВ и миналогодишния / демек модели от 2009/2010 година / не помнят настройки на звук и субтитри - пробвай да пуснеш на някоя програма която има и друг аудио поток за да видиш че след като преместиш канала и отново го пуснеш - аудио потока е по подразбиране №1
Телевизора пуска звук и субтитри които от оператора са зададени като първи
http://www.blizoo-forum.com/images/s...on_mrgreen.gif от следващата година Панасоник отстраниха проблема
................
Аз влизам да питам за същото и какво чета! Нима няма развитие по проблема? 3 Панасоника имам, първия обаче е от C20E серията и проблема с липсата на български в менюто за езиците на звук/субтитри е дразнещ меко казано!
Няма ли фърмуеър за този ТВ? Къде мога да видя последния фърм? В сайта на Панасоник за този модел не намерих.
Сегашния е 1015-10000.
На следващия C3E, проблема го няма, ама не знам може ли да му се сложи фърм за C3E?
Цитат:
jonov
................
Отговора не е на място, говорите си за различни неща. В настройките за език настройваш глобално за всички канали звук (основен, втори ...) субтитри (основни ...) и т. н. с които настройки се съобразяват всички програми, ако на определен канал избереш временно друг звук или субтитри от бързите опции то е до смяната на канала, ако върнеш пак ще се съобрази с глобалните настройки, не с последно използваните. В този ред на мисли ... не виждам какъв проблем са отстранили ... в моделите от 2012 и 2013 поведението е както съм го описал и за мен е нормално.
Това, че в старите модели, във фърмуера липсва български вече е кофти и нямам идея дали има фикс, по-вероятно не.
Тъй де, проблема е, че в онези глобалните настройки няма български! Няма защо да помни текущия избран език - помни го до смяна и това е нормално. Ама не може да няма нов фърм или поне някой, който да работи нормално, дори и да не е точно за този модел! Никой ли не е пробвал?
Цитат:
tolostoi
Това, че в старите модели, във фърмуера липсва български вече е кофти и нямам идея дали има фикс, по-вероятно не.
Така де .... защо да не говорим за едно и също след като ТВ за мен не работи коректно , то по принцип може само ако оператора ги е поставил като първи в списъка на програмата . Проблема е във ТВ , фирм нов не е пускан и може да пием една студена вода . Аз проблема съм го решил като и без това се отказах от близу и си цъкам с външен приемник .