-
Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
На ауто формата е така. Чака се към 2-2,5 минути, докато зацепи и свива долната част на картината със субтитрите така че стават видими.
И след 5 минути пак не ги покзва цели. След натискане на бутона за формат до 20 секунди разпъва картината отгоре и долу и изчезват лентите, обаче ако има втори ред субтитри почти не се виждат /вижда се около 1/3 от втория ред, първият е без проблеми/ .
Благодарско за бързите отговори.
-
Така е...Софтуера за анализ на картината е много умрял. Когато за момент във филма сменят формата/снимано с друга камера/ телевизорът разпъва докрай и пак се налага да чакаш..
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Карфур TheMall София, кашоните са определено и видимо фабрично запечатани (P42GT20E). Не знам какво са ти казали, ако си от София можеш да отидеш да ги видиш сам.
За съжаление вече няма запечатани - ходих преди два часа и са останали само 3 /три/ бройки с отворени кашони.
Та в този ред на мисли искам да попитам, какви толкова сериозни рискове крие покупката на мостра?
Какво толкова ще е зле, ако телевизора е работил 2600 часа, както показа извадената бройка в 'Карфур'? НО нито е одраскана, нито са махнати защитните найлони от корпуса, нито липсват болтчета и винтчета, нито нищо. Само раотните часове ли са проблема? Опастност от прогаряне?
Нали като си го купи човек, дори запечатан, телевизора пак започва да работи удома и все някога достига (примерно) 2600 часа работа?
Питам тези неща, защото офертата е силно изкушаваща за 3D телевизор от този клас! :)
-
И моя беше мостра! Но бе на един ден. Първия продаден в Варна! Аз лично не бих си взел телевизор на 2600 часа. Моя скоро го гледах имаше около 5000, а е купен преди година и 2-3 месеца. Това си е направо телевизор втора употреба. Ако ти го дадат на цена като за втора употреба става - примерно 30% от цената надолу. Жалко че моя не е 3D - щях да ти го предложа. И той е с всички болчета :).
-
До колкото разбрах от Христослав :god не е добре да бъде купен телевизор, който е бил мостра поради причината, че мострата е работила доста време и не се знае дали са спазени часовете за разработка на телевизора, (300часа) които явно са определящи за добрата картина след време. Може да прочетеш в първата страница на тази тема има повече инфо.
-
При 2600 часа при моето темпо от около 3 часа средно на ден (даже това е повече от реално средното) все едно съм го имал над 2 години. Нещо не ме топли тази мисъл.
-
Да, аз поизчетох доста за плазмените панели и евентуалните им проблеми, но просто ми беше интересно дали 2600 часа са много, защото все пак живота на панела е доста по дълъг. Освен часовете, пишеше и On/Off - 311 :)
Лошото е, че ако са го съсипали още с първото вклчване - ше гризна дървото!
Отказах се.... Иначе цената е доста примамлива - 1299лв., НО ще пропусна....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315444390[/time]_________________________________________________
След като се оказва, че нямам шанс да намеря неразпечатван 'G20', явно ще трябва да помоля за помощ отново....
Плазма - 42" - 3 метра - Близуу - филми от лап-топ - 1300лв.???
'P42S30'? :)
-
Kuku Puku ,Живота на плазмения панел е 100 000 часа , но първите 100-200 са определящи , нещо като при разработката на колите. В магазините мострите са оставени да бичат на самотек от самото начало , често на режим "Динамик" , на една и съща програма с дни наред ... Затова плазма мостра трябва да се избягва , а 2600часа са вече не втора , а трета употреба и трябва да го дадат за 200-300лв.
-
Kuku Puku
Както ти писаха колегите по-горе, първите 200 часа са най-важни заради разработката на панела. Ако продовач консултантите са спазвали правилата - няма никакви проблеми, че е бил мостра. Разбира се, най-добре е да се провери за прогаряне, като телевизора се вкара в тъмно помещение и му се пусне бяла заливка. Оглеждаш за зони по екрана, които имат различен нюанс - обикновенно жълтеят, а това означава неравномерно прогаряне. Ако екрана е равномерен като цвят, то няма никакви проблеми и може спокойно да го вземеш.
P42S30 ти го предложих още в началото....
Здравейте , от доста време имам 42G20 , работи перфектно , и от скоро си пуснах Булсатком.Направо към въпроса , защо когато правя някакви промени по виера каст (вече виера конект) не ми се запазват . Например правя си времето да ми показва моя регион или от скоро фейсбук и след изключване и след време включване няма нищо запаметено.Нито времето си е направено нито фейсбук е инсталиран.И трябва пак наново да правя и настройвам всичко.Преди време когато ползвах цифровата ТВ (кабелната), всичко си се запаметяваше.
-
Здравейте, имам следния въпрос: днес си купих нов лаптоп и го свързах с HDMI към плазмата си P42X10Y, но на телевизора не излиза всичко което се вижда на дисплея на лаптопа - иконите най-вляво се виждат на половина, също така и долната лента. Пробвах на всякакъв вид резолюция, дори и лаптопа разпозна тв-то. Какъв може да е проблема и има ли решение?
-
Опитай с режим на картината на телевизора "Точен екран".
-
И това пробвах - не става. Струва ми се че като се пусне филм се вижда всичко.......незнам
-
Пробвай да смениш резолюцията на лаптопа от видео картата , защото все пак този модел не е 1920х 1080р.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tosh_lord
Здравейте , от доста време имам 42G20 , работи перфектно , и от скоро си пуснах Булсатком.Направо към въпроса , защо когато правя някакви промени по виера каст (вече виера конект) не ми се запазват . Например правя си времето да ми показва моя регион или от скоро фейсбук и след изключване и след време включване няма нищо запаметено.Нито времето си е направено нито фейсбук е инсталиран.И трябва пак наново да правя и настройвам всичко.Преди време когато ползвах цифровата ТВ (кабелната), всичко си се запаметяваше.
За времето /Accu weather/ избираш си региона и после се връщаш в основното меню и запаметяваш като поставиш курсора в полето с двете вертикални ленти /посредата на картината/ и натискаш ОК/имаше нещо изписано там ,не си спомням в момента какво/.
50 inch - (49.9" Diagonal)
60 inch - (60.1" Diagonal)
65 inch - (64.7" Diagonal)
Същото трябва да е и с телевизорите.
Измамници :)