-
Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
През оптичният кабел не ти трябват никакви настройки - сигнала си върви постоянно. Намаляш звука на телевизора до 0.
Един въпрос и от мен . Ползвам сателитен приемник, който има коаксиален аудио цифров изход, а системата ми за домашно кино (SC-PT550E-K ) е с оптичен аудио цифров вход . Няма как да ги свържа директно . Сателитния приемник е свързан с плазмата (TH-P42UX30E) посредством HDMI кабел . Тъй като плазмата има оптичен цифров изход, пробвах от там да докарам Dolby Digital звук до домашното кино, но уви не се получава . Излиза обикновен стерео сигнал и съответно свирят само предните лява и дясна колона . Аз ли бъркам нещо или S/PDIF-изхода на телевизора не е наред ?
Свързах друг сателитен приемник към системата за домашно кино, който си е с оптичен изход . При пускане на канал с Dolby Digital звук , веднага на дисплея й се появава иконка DD и всички колони свирят коректно .
-
Здравейте,
някой знае ли точно на кой кабел се слагат феритните сърцевини, защото от магазина ми казаха че се слага на захранващия, а в книжката гледам че го дават на LAN кабела.
И въпроса ми е за какво служат тези сърцевини? :rolleyes:
-
На LAN кабела се слагат и целта им е да дават на късо високите честоти да предпазват от смущения.
Те в магазините като папагали повтарят доста глупости.Действай както препоръчва производителя.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от emil22
Един въпрос и от мен . Ползвам сателитен приемник, който има коаксиален аудио цифров изход, а системата ми за домашно кино (SC-PT550E-K ) е с оптичен аудио цифров вход . Няма как да ги свържа директно . Сателитния приемник е свързан с плазмата (TH-P42UX30E) посредством HDMI кабел . Тъй като плазмата има оптичен цифров изход, пробвах от там да докарам Dolby Digital звук до домашното кино, но уви не се получава . Излиза обикновен стерео сигнал и съответно свирят само предните лява и дясна колона . Аз ли бъркам нещо или S/PDIF-изхода на телевизора не е наред ?
Свързах друг сателитен приемник към системата за домашно кино, който си е с оптичен изход . При пускане на канал с Dolby Digital звук , веднага на дисплея й се появава иконка DD и всички колони свирят коректно .
Честно казано не знам защо се получава така...Имам подозрение, че само моделите от високите серии подържат Dolby Digital звук на оптичният изход на телевизора, докато по-ниските серии, като твоят подържат само стерео.
Пробвай със сателитен приемник, който има HDMI изход. Свържи го с телевизора и провери какъв сигнал излиза от телевизора. Пиши какъв е резултата.
-
Цитат:
Пробвай със сателитен приемник, който има HDMI изход. Свържи го с телевизора и провери какъв сигнал излиза от телевизора. Пиши какъв е резултата.
Точно така пробвах, даже тествах с два различни сателитни приемника и различни HDMI кабели, но долби звук от телевизора така и не излезе .
В диска с инструкциите за този модел пише , че звука от този изход трябва да е Dolby Digital , а не стерео .
-
Виж си тогава настройките за звук на телевизора - на моя имаше нещо подобно...май бяха РСМ и Auto за оптичният. Не си спомням точно.
Между другото сега погледнах и същото като по-горе съм го писал във FAQ преди 1 година.
-
Цитат:
Виж си тогава настройките за звук на телевизора - на моя имаше нещо подобно...май бяха РСМ и Auto за оптичният. Не си спомням точно.
Между другото сега погледнах и същото като по-горе съм го писал във FAQ преди 1 година.
Меню с настройки на S/PDIF има само в режим DVB-T и DVB-C ... в режим AV - нищо не мога да пипам .
Аз също видях какво си писал във FAQ , но ми се струва крайно нелогично подобно изпълнение - оптичен изход и само стерео ?!?
Поздрави !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от staf4o
Здравейте,
някой знае ли точно на кой кабел се слагат феритните сърцевини, защото от магазина ми казаха че се слага на захранващия, а в книжката гледам че го дават на LAN кабела.
И въпроса ми е за какво служат тези сърцевини? :rolleyes:
По мои спомени в комплекта на 50V20 имаше даже два вида сърцевини - по-едри, за захранващия кабел и по-дребни за евентуалния LAN кабел. Иначе на други два телевизора в комплектите им имаше само по един голям ферит и той със сигурност е за захранващия кабел. Ако искаш погледни твоя захр. кабел дали няма вградени сърцевини (едни такива издутини само от единия или и от двата му края), и ако няма и наличната сърцевина ти се стори прекалено голяма за LAN кабел, тогава...
emil22, не съм на 100% сигурен, но оптичния изход на телевизора ти вади 5.1 звук само от вградения в него тунер/и, ако въобще поддържа такъв режим този тунер, а това което преминава през входовете - да го смесва в стерео. Щото DD може да бъде и стерео, не само 5.1, и индикатора на уредбата ти може да реагира само когато усети многоканален звук. Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук. Ако пък там всичко е наред и много държиш на такъв звук може да си вземеш преобразувател коаксиален-оптичен за цифров звук, има ги и не са толкова скъпи. Успех.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kirretto
emil22, не съм на 100% сигурен, но оптичния изход на телевизора ти вади 5.1 звук само от вградения в него тунер/и, ако въобще поддържа такъв режим този тунер, а това което преминава през входовете - да го смесва в стерео. Щото DD може да бъде и стерео, не само 5.1, и индикатора на уредбата ти може да реагира само когато усети многоканален звук. Ако много държиш на такъв звук може да си вземеш преобразувател коаксиален-оптичен за цифров звук, има ги и не са толкова скъпи. Успех.
Да, много държа на истинския звук .
И аз ги гледах тези преобразуватели и май май ще се ориентирам натам .
Благодаря за отговора .
Цитат:
Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук.
Пробвах два различни сателитни приемника за да изключа този вариант .
-
Провери все пак дали наистина сателитния подава през HDMI 5.1, а не стерео.
Не знам дали ме разбра - става дума за HDMI.Щото май нямаш уредба с HDMI, за да пробваш.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kirretto
Провери все пак дали наистина сателитния подава през HDMI 5.1, а не стерео.
Не знам дали ме разбра - става дума за HDMI.
Да, разбрах, HDMI трябва да подава DD 5.1 звук по подразбиране .
Няма как да свържа директно приемника към системата за домашно кино , защото системата има само HDMI изход, но не и вход .
Затова пробвах с различни приемници и различни кабели , за да съм сигурен поне малко че проблема не е в тях .
-
По HDMI може да излиза 7.1, 5.1 и стерео. Въпроса е, че не се знае по подразбиране какво излиза от приемника ти.
Има и една друга работа - разликата между коаксиален и оптичен изход се състои в добавянето на един специален полупроводников прибор който прилича на червен светодиод и преобразува електрическия сигнал (коаксиал) в светлинен (оптичен). Този прибор има три извода - захранване, маса и извод за подаване на електрическия сигнал, който всъщност извод ти е коаксиалния. Та, ако си сръчен с поялника, спокойно можеш да си запоиш един женски чинч на уредбата и да си набавиш коаксиалния вход.
-
Трябва и да го има в излъчването 5.1 ДД -най-лесно е на немските /RTL,PRO7 ,SAT1 и т.н./ ,но когато излъчват някакъв филм , в останалото време повечето са 2.0 ДД . :Drinks:
-
Някой ако може да провери версията на firmware на S20E.
Трябват ми всички цифри!
Благодаря!