-   
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
  Аз използвам PS3 и определено съм по доволен от допълнителните настройки  които съм публикувал отколкото оригиналните. Притежавам и професионален  плазмен панел на Панасоник от 2006г който е японска сглобка , но е само  SD. За качествено калибриране 100лв са несериозно малка сума. Тъй като  възнамерявам да купя и VT60 най вероятно ще го взема от Германия и ще го  калибрирам там , просто не виждам друго решение при ситуацията в  България. И един допълнителен въпрос. По горе споменах, че Плесио  предлагаха преди време калибриране / доколкото знам около 200лв в  зависимост от работата / , а някой от вас виждал ли е калибриран от тях  панел?
    -   
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
evgsta2 
   Това което аз съм приложил като настройки е от човек който в щатите е със статута на гуро и всички чакат от него да публикува съответните настройки за даден модел. Но това което той подчертава е , че е за американския вариант. Освен това препоръчва и дава точна схема какво трябва да се пуска през първите 100 часа на дадения панел и едва след това да се премине към калибриране.
 По отношение на сглобките в Европа. Обръщал съм се към Панасоник и те ми казаха , че калибрацията се извършва в Чехия, а не в Япония. Най -странното е , че според тях ZT60 който ще се предлага на българския пазар също щял да бъде чешка зглобка , а аз доколкото си спомням четох , че специално този модел ще се произвежда в ограничено количество и то във фабрика в Япония и всеки един от панелите ще бъде придружаван с книжка подписана от съответния специалист направил настройките. 

Казваш че имаш професионален панел от 2006-та...
 http://panasonic.net/prodisplays/
Аха...имаш в предвид D-Nice :rolleyes: знам за него от 4-5 години и неведнъж съм поствал резултатите от ревютата му тук.
 HighDefJunkies Forum

както и тези на Chad B
 Display Calibrations & Reviews

и на Кевин Милър - създателя на ISF

AVS | Home Theater Discussions And Reviews
 DISPLAY FORUMS
 http://www.highdefforum.com/
HDTV | Video Displays | Processors at Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com
http://forum.digitalhow.com/forum.php#display-devices
 Displays/TVs | AVguide
 Home Theater Forum
 High-Def Digest Forums
 VideoHelp.com Forum
 Forums: Digital Photography Review
 Displays - Blu-ray Forum
 Televisions & Displays - Audioholics Home Theater Forums
 TVs and projectors | whathifi.com
 Televisions and Projectors - Forum Topic: TechLore

Относно това което са ти казали Панасоник - вярно е!
Частите се произвеждат в Япония и Китай, после се транспортират в контейнери до Чехия където става сглобката и бързата калибрация на поточната линия. Относно сертификата в ZT60 - прочети втори пост на темата или попитай лично avjunkie
 http://www.highdefjunkies.com/plasma...l#.UZztN9g8mnI
    -   
  Позна. Ето ти линка - 2013 Panasonic Settings/Issues - D-Nice Reference Settings Thread - Calibration Forums
Може бе това е форум в който не си влизал. Но съмнявам се , че има такъв. Първата част е точно за ейджинга. 
От това което си ми линкнал за ZT не намерих нещо за производството му. Но не е беда. Не съм се насочил към него, а към VT60. Ярката светлина не ми е проблем. Качествена картина и светлина са несъвместими. От Панасоник са обещали следващата година / макар да закриха отдела за разработки на плазмени панели/ да насочат вниманието си към яркоста и да достигнат нивата на Самсунг като запазят останалите показатели от тази година. Така може би ще подобрят  малко нещата и в 3D спрямо корейците. 
Моя професионален монитор е този - РWD8 японска сглобка. Със сигурност е над 100 хил часа. Без забележка. Дори белия му цвят е по чист от този на ST60. По едно време  си бях харесал VX300. Но не можах да намеря кой да ми го достави на прилична цена. За мен профи мониторите са за предпочитане пред тези за масова употреба. И ако човек държи най-вече на качеството , а не на допълнителните съвременни екстри и най-важното има достатъчно пари въобще не трябва да има колебание.  Другият вариант е да се изчака поне 3-4 години за ОЛЕД. Но живота ни преминава само в чакане така , че по добре сега отколкото в неопределено бъдеще.
 - - - - - - - - - -

Добавел съм една нула в повече - часовете са 10хил
    -   
  Знам и този форум, но отдавна не съм влизал там.
Аз също си го бях харесал и 6 месеца пусках тото, с надеждата да ударя джакпота и да си го взема...
 Panasonic Professional VX300 (TH-65VX300) 65 Inch 3D Plasma TV Review | AVForums.com - UK Online
Не си могъл да си го поръчаш?? :rolleyes: говори ли с вносителите на Панасоник ?
VX - моделите са ръчно сглобени в Япония /прочети разшифровката в първи пост/. Всички най-нови технологии, първо се внедряват в професионалните модели и след 1-2 години по-голямата част се пускат при стандартните потребителски. Същото стана и с VX300 - VT50....Профи  дисплеите се поръчват от маниаци на тема домашно кино.
    -   
  Здравейте, 

Първо бих искал да благодаря на участниците в този форум, както се казва го изчетох от кора до кора и поради тази причина си избрах - Панасоник ST 50, размер 42 инча. Ползвам ТВ от декември и само мога кажа, че съм възхитен от него, разработих го според указанията тук във форума и се радВам на прекрасна картина. 
Днес дойде време да използвам и 3Д функцита му, взех САМСУНГ 3д очила 5100, синхронизирах ги пуснах 3Д филм.
При засичане на USB у-вото (WD външен хард 1 Т), се появи съобщение на екрана на ТВ, " USB у-вото е претоварено, моля изключете ТВ от контакта". Опитах и на 2-то  USB, където дефакто тръгна и филма, но пак имаше съобщение в менюто, че е претоварено. С друга флашка пак се повтори същата процедура. Ако някой колега има подобен опит, моля, нека да сподели...
    -   
   Цитат:

maxi1 
   Днес дойде време да използвам и 3Д функцита му, взех САМСУНГ 3д очила 5100, синхронизирах ги пуснах 3Д филм.
При засичане на USB у-вото (WD външен хард 1 Т), се появи съобщение на екрана на ТВ, " USB у-вото е претоварено, моля изключете ТВ от контакта". Опитах и на 2-то  USB, където дефакто тръгна и филма, но пак имаше съобщение в менюто, че е претоварено. С друга флашка пак се повтори същата процедура. Ако някой колега има подобен опит, моля, нека да сподели...

Може би USB-то не е предвидено за 3Д филми и затова ти дава, че е претоварено. Пусни 3Д филма от компютър, медия плейър или Блу-рей плейър
    -   
   Цитат:

hristoslav2 
   Може би USB-то не е предвидено за 3Д филми и затова ти дава, че е претоварено. Пусни 3Д филма от компютър, медия плейър или Блу-рей плейър

Има ли я тази вероятност...? Щото аз наскоро пълних една флашка с разни файлчета и сложих едно 3D клипче от тубата, като го пуснах... екрани ми в режим 2D премигваше.. в 3D нямаше проблем, обаче говорим за 2-3 мин. клипче.  Не че пускам от флашката филми...хубаво е да се знае кое, как е :)
    -   
  hristoslav2
Панасоник не се занимават с крайни клиенти. Аз използвах друга фирма която дълго време доставяше профи панели. Но като говорих с тях през 2011 г ми казаха , че вече не се занимават. Съмнявам се , че Пани ще пуснат нещо ново като профи серия за кино. Затова сега VT60 , а след някоя друга година OLED. Ако някой от форума може да предложи доставка на VT 300 приемам оферти.

- - - - - - - - - -

BTW, мислиш ли , че тази първа генерация ОЛЕД и по-добра като качество от VX 300?
    -   
  Говорих за вносителите, не за официалното представителство.
Не - не бързай да си вземаш ОЛЕД. Все още има какво да изпипват и подобряват, а и до 3-4 години цената ще падне с40%.
Времето за реакция и контрастът са почти същите.

Panasonic Remote Recording Service | FAQ | Blu-ray Disc Player/Recorder | Digital AV | Consumer Products | Support | Panasonic Global
    -   
   Цитат:

hristoslav2 

да, от лаптоп няма проблем, но USB-то и без 3Д съдържание изписва,  че е претоварено...
    -   
  HDD може да му е недостатъчно ел.захранването от USB на телевизора. При възможност му осигури външно ел.захранване.
    -   
   Цитат:

podredko 
   HDD може да му е недостатъчно ел.захранването от USB на телевизора. При възможност му осигури външно ел.захранване.

Да, но и с флашката създава същият проблем...Претоварено  USB.
    -   
  Здравейте, появи се проблем с инъче перфектната ми плазма. 3 години и половина никакви грижи до днес :(
 Имам вертикална линия от пиксели която свети постоянно в лилаво.
 Имате ли идея дали това може да се отремонтира или да започвам да си избирам нов?
    -   
   Цитат:

maxi1 
   Да, но и с флашката създава същият проблем...Претоварено  USB.

Колко неща си свързал към USB портовете на телевизора ?

Цитат:

jovko 
   Здравейте, появи се проблем с инъче перфектната ми плазма. 3 години и половина никакви грижи до днес :(
 Имам вертикална линия от пиксели която свети постоянно в лилаво.
 Имате ли идея дали това може да се отремонтира или да започвам да си избирам нов?

Неприятно, но видеопанела е дефектирал.... Ако имаш 5-годишна гаранция нямаш място за притеснения. Носиш го директно в магазина заедно с гаранцията. Те го предават в сервиза за проверка и ако установят, че не подлежи на ремонт ти го заменят с аналогичен нов модел.
В случай че имаш само стандартната 2 годишна гаранция- събирай пари за нов.
    -   
  Нито едно към USB, само HDMI към кабелната през сет-топ-бокса.