Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
Didko1984
Колега какви заливки си използвал...
На ПЪРВА страница има доста. Аз ползвах основно "noise", а също и "Plasma TV Logo Removing DVD - fix burn-in pixels". При второто, хубавото е че можеш да "зашумиш" само проблемния участък. Лошото е, че за да го дръпнеш, иска регистрация у гръцкия форум. Но както споменаха и колегите, гледай на zoom една-две седмици и постепенно ще отшуми. ЧНГ!
http://img198.imageshack.us/img198/8...ercapture1.gif
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Ако се вижда на бял фон-отпечатъка трябва да е тъмен.Дали ще пускате заливки или ще гледате на разширен екран -разлика няма.
Ако много Ви дразни -оставете скрол лентата да работи една нощ или един ден без прекъсване/около 10 часа/.
След тази интервенция би трябвало да няма отпечатък,а ако има-ще трябва да се примирите с него и да внимавате за в бъдеще.
Цитат:
Той
На
ПЪРВА страница има доста. Аз ползвах основно "noise", а също и "Plasma TV Logo Removing DVD - fix burn-in pixels". При второто, хубавото е че можеш да "зашумиш" само проблемния участък. Лошото е, че за да го дръпнеш, иска регистрация у гръцкия форум. Но както споменаха и колегите, гледай на zoom една-две седмици и постепенно ще отшуми. ЧНГ!
Да, пробвах да дръпна именно този с ляв/десен участък, но се отказах заради регистрацията. Въртях няколко часа споменатото от теб DVD, но като цяло съм се ориентирал с фабричния Scrolling Bar и Zoom. И като гледам единия краи от отпечатъка леееко почва да изчезва, просто иска време маааму :) Цяла година гледах, пазих си го и за една седмица немърливост по 1-2 часа на ден стана белята. Мерси все пак за съветите
Цитат:
brabusbg
Колеги, споделете или дайте някакъв клип или нещо с което да тествам 3D-то на телевизора, макар че и без тестове ясно се вижда огромния crosstalk който има телевизора (предимно на сцените които са назаден или на преден план, в 2D равнината/ако така мога да я нарека/ там нещата са горе-долу добре). По какъв начин мога да го определя точно? До сега все го пренебрегвах, но вчера няколко приятели дойдоха и без да са каквито и да е специалисти, ме питаха какви са тези гадни сенки които се виждат. И ако това е така мога ли да върна телевизора за рекламация в сервиз.
2. Другото доста неприятно нещо което ме дразни, а и пак всички го забелязват (дори и жена ми) е в 2D, примерно когато камерата снима движение на кола или на човек и след тях остават накъсани сенки, всякаш гледаш на първия създаден модел LCD телевизор. Отвратително дразнещо. Точно при плазмата смятах че няма да е така!( Естествено като включа IFC на Среднен или Макс, се оправя, но... така не става за гледане разбира се). Да и при старото ми LCD го имаше, но беше едва забележимо, сега който да седне пред ТВ-то ме пита защо така не опреснявал картината.
Колега тези синкави сенки при 3D се получиха и при мен при сигнал от HDMI 1.4-PC- KMP 3.7 файла е .MKV 10GB .Голяма мъка. Притесних се и реших, че ще тегля ISO файлове по 34-45 GB, но си тествах новата флашка 16GB NTFS format с филма и тръгна директно от плеъра на телевизора 50ST60. Екрана беше разделен на две ,но с влизане в меню/картина/3D настройки (разширени) и натискане на бутон 3D се оправи и за първи път видях страхотно чист 3D образ. Най-вероятно и от PC-ще пусна такъв след време. Не предполагах, че 3D ще върви гладко от флашка.
Цитат:
goro3
Колега тези синкави сенки при 3D се получиха и при мен при сигнал от HDMI 1.4-PC- KMP 3.7 файла е .MKV 10GB .Голяма мъка. Притесних се и реших, че ще тегля ISO файлове по 34-45 GB, но си тествах новата флашка 16GB NTFS format с филма и тръгна директно от плеъра на телевизора 50ST60. Екрана беше разделен на две ,но с влизане в меню/картина/3D настройки (разширени) и натискане на бутон 3D се оправи и за първи път видях страхотно чист 3D образ. Най-вероятно и от PC-ще пусна такъв след време. Не предполагах, че 3D ще върви гладко от флашка.
Aми за съжаление съм пробвал и от външния ми плеър, и от външен хард (закачен директно за ТВ-то), с флашка и директно от телевизията (има два 3D канала) - навсякъде положението е много зле. Включително а тези клипчета за тестване на crosstalk-a. Просто вече съм си навил на пръста че ще го връщам в сервиз, но се притеснявам дали ще го приемат за проблем и дефект това :(
brabusbg
Дай линкове към проблемните филми, които си изтеглил - може би проблема е в тях, нека колегите да ги пробват.
Цитат:
hristoslav2
brabusbg
Дай линкове към проблемните филмите, които си изтеглил - може би проблема е в тях, нека колегите да ги пробват.
Мога да дам, не е проблем, само че както писах и по-горе съм пробвал и директно от телевизията - и там положението е зле. Пробвах и клипчетата с тестовете за crosstalk, които ти ми беше дал - и там разминаването е очевадно. Не е от определен филм или конкретна сцена за съжаление.
Здравейте! И аз около празниците се сдобих с 42ST60 разработвам го според указанията и съм на към 180ч ,но вчера ми се наложи да използвам HDMI2 пускайки си комп., а в HDMI ми е свързан Булсатакома не работеше дори и в тройката както и Гайд бутона на дистанционото .Та питам дали има някви настройки или са изгорели портовете.
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Гайд бутона на дистанционото е приложим, само ако ползваш вграденият в телевизора тунер.
Горе вдясно на дистанционното имаш бутон AV, чрез който сменяш портовете - ако пак не става ...вероятно си изгорил портовете.
1. Изгаси телевизора и приемника на булсат.
2. Разкачи HDMI кабела от приемника и го свържи към компа(който също е изключен).
3. После пак включи ТВ и компа
Благодаря за бързия отговор след като ги направих и 3-те неща са всичко е ОК. Ако помогнеш и стова равен няма да имаш: опитвам да си свържа Йфона с телевизора но постоянно се сменят ИП адресите при опит да ги уеднаквя ,а до колкото разбрах всичко трябва де е еднакво за да работят.
Грешиш - не може да имаш два еднакви IP адреса. Нормално е да са различни :rolleyes: така и трябва да бъде.
http://panasonic.jp/support/global/c...ote/index.html
-
http://panasonic.jp/support/global/c...ios/index.html
Цитат:
spurs
Благодаря за бързия отговор след като ги направих и 3-те неща са всичко е ОК. Ако помогнеш и стова равен няма да имаш: опитвам да си свържа Йфона с телевизора но постоянно се сменят ИП адресите при опит да ги уеднаквя ,а до колкото разбрах всичко трябва де е еднакво за да работят.
С тази програмка става най-бързо и най-лесно!
P.S. Sorry за офтопика - hristoslav2 ме изпревари.
и из така мислех но явно съм се заблудил благодаря все пак и най-вече от препоръките за този телевизор за момента съм повече от доволен :)
Моя отпечатък почти се махна:21:
Имам този Panasonic .Пуснах 3D от флашка, филма върви но няма субтитри Аз ли бъркам някаде или е от самият телевизор?
Благодаря!!!