-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
:BigGrin Е аз немския не го владея особено , ама той почти навсякъде е толкова - http://www.amazon.de/dp/B00C2LVT3C/?...WKd6xYmjMdxfxw
А при тая цена (3300лв) , какъв е смисъла да го купуваш , след като 50VT60 е 3040-3200 лв ? :BigGrin
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...50VT60E-PLASMA
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Аа, не съм наясно с актуалните цени. Просто казах, че ако нещо не е налично в техноверигите е безмислено да се проверява за доставка през тях, със сигурност е по-евтино сам да си го купи човек. Иначе разбира се, на внесената стока цените са по-добри, отколкото по западните онлайн магазини.
Беше спомената цена от 4000лв през Технополис, за всеки случай дадох идея за същото за 3000 ако някой толкова държи на него.
-
Някой ако може да каже Panasonic TXP42,
VT20 790,- лв не е наличен все още
VT30 930,- лв не е наличен все още
GT20 880,- лв наличен,
GT30 1050,- лв наличен
има ли съществена разлика между тези модели и кой ще препоръчате? от чужбина са.
-
Доста стари модели ,сигурно и доста работили , ще си купуваш ли ?
-
Плазмите са нови, просто за залежали. И да, мисля да си купя
-
VT30 , но нали не е наличен , доста съмително , но парите са си твои , риска също , както и ъдоволствието да се почувстваш прецакан . Лично мнение !
-
Ясно ми е, че VT 30 е най-добър, но голяма и съществена ли е разликата между четирите модела?
-
Благодаря на отговорилите за цената на P50GT60E. Идеята за поръчка беше изказана от Христослав. И аз се надявах, че при условие, че P50VT60E в момента е 3200 в Технополис, този да е определено под 3000 лв. Аз бих си взел и P50VT50E, който в момента е на добра цена, 2100 лв., но не знам дали ще се намери неизползван. А иначе поръчка по интернет не е ли рисковано? Ако пристигне и не е в ред, работата много се усложнява, докато тук в магазина го пробваш и ако ти хареса, чак тогава плащаш.
-
Panasonic Viera TX-P42GT30 vs Panasonic Viera TX-P42VT30 - DigitalVersus
- - - - - - - - - -
Цитат:
bossorange
Ясно ми е, че VT 30 е най-добър, но голяма и съществена ли е разликата между четирите модела?
http://www.digitalversus.com/tv-tele...sus-table.html
-
Цитат:
georgibg
А иначе поръчка по интернет не е ли рисковано? Ако пристигне и не е в ред, работата много се усложнява, докато тук в магазина го пробваш и ако ти хареса, чак тогава плащаш.
Риск винаги има при онлайн поръчка от чужд магазин. Но с годините и немалко направените поръчки съм се убедил, че западни магазини като Amazon имат съвсем различно отношение към клиента и всъщност риска се заключва в това, че ако действително изникне проблем ще е необходимо известно технологично време за решението му.
Но в крайна сметка ще бъде решен и то с по-висока сигурност, отколкото при покупката от който и да е БГ търговец, без значение онлайн или на място...
Просто конкретно за аудио - видео техника не е удачна според мен покупка от Европа, защото цените там са по-високи, отколкото при нас, а не заради евентуални проблеми с гаранция и логистика.
-
Цитат:
bossorange
Някой ако може да каже Panasonic TXP42,
VT30 930,- лв не е наличен все ощe
Привет, колега
Имам 50VT30 от декември 2011 г. и за работата му до сега мога да кажа, че е перфектен във всяко отношение. Такива "чудеса" като прочетените във форума - бъзинг на картината /каквото и да значи това/, греене на корпуса, шумове някакви си при намален звук нощем и т.н. не сме виждали и чували никога. Казвам перфектен що се отнася до гледане на цифрова телевизия и HD филми от тракерите. При избора на модела приоритет бе качеството на 3D картината както за филми така и за игри, но се оказа, че лага му е повече от приемливия от мен, като геймър, и съм разочарован от представянето му като монитор, сравнен със бившият ми стар 120Hz и новият 144Hz монитори.
Ако този 42" модел, който очакваш, не е бил мостра а само е залежал в някой склад, според мен можеш да бъдеш спокоен за парите си.
Колкото до "прецакването" за което предупреждава колегата - много е вероятно да почувстваш такова усещане седмица след покупката, което май е масово усещане, заради това че не си взел по-голям размер.
Аз например се минах с избора на моя размер. Една плазма 60-65 инча щеше да ми е джус сега в хола за домашната ни 3D кино система. :rolleyes:
Успех с избора и покупката!
-
Цитат:
raziel66
Привет, колега
Имам 50VT30 от декември 2011 г. и за работата му до сега мога да кажа, че е перфектен във всяко отношение. Такива "чудеса" като прочетените във форума - бъзинг на картината /каквото и да значи това/, греене на корпуса, шумове някакви си при намален звук нощем и т.н. не сме виждали и чували никога. Казвам перфектен що се отнася до гледане на цифрова телевизия и HD филми от тракерите. При избора на модела приоритет бе качеството на 3D картината както за филми така и за игри, но се оказа, че лага му е повече от приемливия от мен, като геймър, и съм разочарован от представянето му като монитор, сравнен със бившият ми стар 120Hz и новият 144Hz монитори.
Ако този 42" модел, който очакваш, не е бил мостра а само е залежал в някой склад, според мен можеш да бъдеш спокоен за парите си.
Колкото до "прецакването" за което предупреждава колегата - много е вероятно да почувстваш такова усещане седмица след покупката, което май е масово усещане, заради това че не си взел по-голям размер.
Аз например се минах с избора на моя размер. Една плазма 60-65 инча щеше да ми е джус сега в хола за домашната ни 3D кино система. :rolleyes:
Успех с избора и покупката!
Ако е работил какво може да му се працака?
-
Прогаряне на панела !
Цитат от стр.1 :
" Често при гледане продължително над 5-6 часа на една телевизионна програма, се получава отпечатък на логото/прогаряне/, а 'отпечатък' се получава защото фосфорът е остарял неравномерно. При случая с логото, то свети постоянно, а останалата част от панела не -> там където е стояло логото, фосфорът е остарял повече. Отпечатването е по-ясно изразено в началните часове на работа на тв-то (около 200), защото тогава, фосфорът старее най-интензивно. След това процесът на стареене се забавя и оттук намалява шанса за отпечатък. Бялото /поради интензивноста на цвета/ се отпечатва най-много. "
-
Цитат:
georgibg
Благодаря на отговорилите за цената на P50GT60E. Идеята за поръчка беше изказана от Христослав. И аз се надявах, че при условие, че P50VT60E в момента е 3200 в Технополис, този да е определено под 3000 лв. Аз бих си взел и P50VT50E, който в момента е на добра цена, 2100 лв., но не знам дали ще се намери неизползван. А иначе поръчка по интернет не е ли рисковано? Ако пристигне и не е в ред, работата много се усложнява, докато тук в магазина го пробваш и ако ти хареса, чак тогава плащаш.
Вземи TX-P50VT50E от Технополис, но при покупката провери дали не е бил мостра.
-
Цитат:
bossorange
Ако е работил какво може да му се працака?
Нищо няма да му се прецака, но според това какво е изобразявал докато е работил, без значение дали е разработен преди това, може да има остатъчни образи /така наричаното от някои - "прогаряне на екрана"/ от неподвижни образи, като лога на ТВ канали, например.
Във VT серията, както предполагам знаеш, са налична опциите "орбитален пиксел" и "подвижна лента", чрез които такива остатъчни образи се свеждат до минимум или се елиминират, ако се наложи.
От личен опит с този вероятно единствен минус на плазмените телевизори, няма да отрека че са се получавали такива остатъчни образи - след заспиване пред ТВ-то вечер, например, но пък след ден време няма и помен от въпросната следа на логото на канала, на който е работил цяла нощ.
За равнението между VT и GT сериите, което те интересува бих добавил, че подобрената функционалност на VT серията идва почти безплатно, като имам предвид, че за уж по-високата цена получаваме и 2 чифта очила и донгъл за Wi Fi, които като себестойност са или поне бяха тогава към 400-450 лв., или почти толкава, колкото бяха по-евтини моделите от GT серията предлагани без очила и донгъл.