Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Никъде не видях да се споменават отзиви за представянето на 3д-то на st60?
Цитат:
Първоначално публикувано от
bossorange
Никъде не видях да се споменават отзиви за представянето на 3д-то на st60?
Моя лично има мнооого crosstalk. Забелязва се дори от жена ми. Но просто не ми се разправя да го връщам при положения че до момента съм изгледал полвин филм и едва ли ще гледам някога.
То и аз за толкова време съм изгледал 3-4 филма и общо взето не съм забелязал някакъв сериозен проблем - най-добре е на Аватар (който съм пускал само за проба) и на 1-2 научнопопулярни , които си бяха перфектни - местя се да ги гледам от 1.5м ;) . Имам бая свалени , ама няма време - в тоя ред на мисли се каня най-накрая да гледам Гравитация - пробвали ли сте на кое положение в настройката за 3Д е най-добре - аз го карам както си е по "дефолт" , ама някой ако е забелязал как е най-оптимално да казва?
Аз също нямам оплаквания от 3Д-то. Последно пусках няколко диска на IMAX и се виждаше добре. Настройките за 3д не ги пипам, че ми се размазват нещо картините. :) Единствено коригирах осветеността на картината, поради спецификата на очилата.
Цитат:
brabusbg
Моя лично има мнооого crosstalk. Забелязва се дори от жена ми. Но просто не ми се разправя да го връщам при положения че до момента съм изгледал полвин филм и едва ли ще гледам някога.
В какъв смисъл да го връщаш - това е проблем с конкретно твоя телевизор или е по-принцип с този модел?
Сравнено с ЛЕД-овете по-добре ли е или по-зле като цяло?
Според мен е конкретно с моя телевизор. Не съм имал 3D LED , но като съм гледал в магазините са си ок. Изтеглих един рекламен клип на LG за 3D и там се вижда отчайващо зле разминаването.
Привет, имам 42" ST50. На много HD канали в горната лява част се явява няколко милиметра широк пресечен черно-бял пунктир и леко загрозява образа. Това се получава когато картината е на auto режим, на just изчезва, на какво се дължи проблема и само аз ли го имам?
brabusbg
Ако е SBS/TB клипа пробвал ли си да размениш "половинките" (ляват в дясно , горната - долу) - има такава опция и някои клипове наистина са "объркани"?
pehoko
Това е от сигнала (сигурно гледаш от външен източник пред HDMI ?)- обикновено Нова тв излъчват така "качествено".
Цитат:
svetlio1
brabusbg
Ако е SBS/TB клипа пробвал ли си да размениш "половинките" (ляват в дясно , горната - долу) - има такава опция и някои клипове наистина са "объркани"?
Да пробвал съм, пробвал съм и от различни места да подавам сигнал и 3D канали имам навсякъде е същото.
Цитат:
pehoko
Привет, имам 42" ST50. На много HD канали в горната лява част се явява няколко милиметра широк пресечен черно-бял пунктир и леко загрозява образа. Това се получава когато картината е на auto режим, на just изчезва, на какво се дължи проблема и само аз ли го имам?
От настройките - Картина>Настройки на екрана>Режим 16:9 Overscan
Цитат:
svetlio1
А с други 3Д очила ?
Да, освен с оригиналните стм си купил и едни от Самсунг , но все същото.
Цитат:
svetlio1
pehoko
Това е от сигнала (сигурно гледаш от външен източник пред HDMI ?)- обикновено Нова тв излъчват така "качествено".
Не, източникът е кабелна. На нова няма този проблем защото не е HD a там се налага да се разпъва картината иначе се виждат черни ленти. Затова съм сложил на аutо за да не правя ръчно процедурата а на just това разпъване не го прави. Основно на BNT HD и някои други се явява този дефект.
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Гледам доста футболни мачове на ТВ . Има един доста дразнещ момент - когато топката е изритана от аут или фаул се забелязва едно като накъсване(пътят на топката не е плавен) , мога ли с нещо да му помогна на телевизора :)
TX-p42st60e
Пробвай с различни стойности на IFC (или изобщо го изключи), стига да е от тв ,че доста от дефектите са си от нашите телевизийки (ако гледаш там мачове).