-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Хм , не мисля че е на петна - все още имам много малко впечатления от тв и май по забелязвам "зеления ефект" като загася основното осветление и гледам на по-тъмно (само "луничките" които осветяват зад тв) . На "заливки" май не се сещам да съм забелязвал нещо нередно . По-скоро ми се струва че от самото стъкло и това че гледам главно на телевизия (за сега) - то като гледам и на другите тв през голяма част от времето доста канали си зеленеят по принцип :BigGrin .
п.п. Сега се зачетох в едно ревю на 42ST60 и "Case in point: we originally calibrated the 42in ST60 using standard window patterns, but found that actual content appeared with a detectable (to us) green tint, which we confirmed when we remeasured it with the APL patterns on theAVSHD test disc (the APL patterns keep the brightness of the display consistent across each of the different shades)." Явно ще си иска и малко калибриране ...
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
dilyn
Имах пoдобен проблем с изгорели ХДМИ портове.Ремонта беше доста скъп 180 лева ми взеха в сервиза.
Чета по чуждите форуми ,че едното нещо което препоръчват е да се ресетне ТВ то от сервизното.Някой знае ли как се прави това?
-
Цитат:
svetlio1
:BigGrin:Drinks: Това при мен е и в килограми - стария 32" CRT беше 50-60 кг сигурно - новите (особено LG-то) 2 пъти по-големи и 3 пъти по-леки ...:BigGrin
Относно картината в сравнение с ЛГ-то , вече споделих първи впечатления - на цифрова тв като скалиране може би са на едно ниво (или с лек + за Панасоник-а , все пак е 3" отгоре) , но като детайл в тъмни сцени или тъмни части от образа няма място за сравнение - на ЛГ-то за да докарам "черно" се губи доста от детайла . За спорт и бързи сцени разликата е "от небето до земята" :BigGrin - това е повече от ясно . Единствено лекото "зеленеене" ме спира да кажа , че картината е идеална .;)
Пробва ли на режим "реалистични кино настройки"? Аз съм с тези настройки http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1366730214 и няма никакво зеленеене при мен.
-
Цитат:
iwoto
Чета по чуждите форуми ,че едното нещо което препоръчват е да се ресетне ТВ то от сервизното.Някой знае ли как се прави това?
Първо пробвай през потребителското меню, но ако са ти изгорели HDMI портовете няма никакъв смисъл.
-
koleto
Пробвах и "реалистично кино" - разликата е малка - на "кино" е малко по-наситена картината . Ще пробвам с някои калибрации от ревюта , но то и още не е "разработен" панела - винаги ми е било много странно защо всички производители слагат 4-5 различни профила за настройка , но на всеки има по някоя недостъпна опция за регулиране и само 1-2 дават пълна свобода за настройка ...
-
Цитат:
hristoslav2
Първо пробвай през потребителското меню, но ако са ти изгорели HDMI портовете няма никакъв смисъл.
Днес си поиграх повече с тв то и се оказва ,че през Хдми излиза черен екран както и индекса кой вход си(според мен дисплея работи).При тунер и СКАРТ дава черен екран и зелена ивица в дясната 3/4 от ТВ то , звук има. Явно не са изгорели само ХДМИ тата.Разкостох ТВ то и ще пращам цялата процесорна платка в Сф.Но по нея никъде няма следи от изгорял елемент.Днес обикалях сервизите в СТЗ и никъде не ми заслужиха доверието.Само 2 лентови кабела ме мъчат на платката , немога да ги извадя, ако някой знаек как се вадят да сподели...Редакция : Извадих ги , ще пиша за резултата от ремонта.
-
-
@hristoslav2
Има ли информация какви процесори са използвани в ST60 и Х60 сериите на Панасоник .
-
Цитат:
Soma
@
hristoslav2
Има ли информация какви процесори са използвани в ST60 и Х60 сериите на Панасоник .
Не съм попадал на такова инфо.
-
Нещо не откривам инфо:081:- за ST60 има ли вариант да се свали листата с каналите и да се редактира на компютър ?
-
Цитат:
svetlio1
Нещо не откривам инфо:081:- за ST60 има ли вариант да се свали листата с каналите и да се редактира на компютър ?
Channel List Editor für LG, Samsung, Toshiba, Panasonic | Sven Ullrich
-
То програмата я имам още от ЛГ-то , ама не видях начин да изкарам листа от тв :confused:
-
-
Имам питане към собствениците на новите ZT60, VT60, GT60, ST60
Какви са възможностите за настройки в менюто тази година ?
Само за пример - моделите от 2012
VT50 - 10-точков баланс на бялото + 10точкова гамма + CMS по 6 цвята (основните RGB и допълнителни YCM)
GT50 - 2-точков баланс на бялото и (ISFccc) и CMS по 3-те основни цвята
ST50 - 2-точков баланс на бялото и (ISFccc)
VT60 - 10-точков баланс на бялото + ?
GT60 - 10-точков баланс на бялото + ?
ST60 - 10-точков баланс на бялото и (ISFccc)
-
Аз снощи сложих тия -
Viewing Mode: True Cinema
Contrast: 57
Brightness: 0
Colour: 50
Tint: 0
Sharpness: 0
Colour Temperature: Warm
Vivid Colour: Off
Colour Remaster: Off
Ambient Sensor: Off
Noise Reduction: Off
Page 2
MPEG Remaster: Off
Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film: Off
Advanced Settings
Panel Luminance Setting: Mid
Adaptive Gamma Control: 0
Black Expander: 0
Colour Gamut: Normal
White Balance 2-Point:
White Balance
R-Gain: -3
G-Gain: -6
B-Gain: 0
R-Cutoff: 0
G-Cutoff: -2
B-Cutoff: 0
White Balance 10-Point:
10 R 1/G5/B-5,
20 R-6/G13/B-4,
30 R0/G-8/B-6,
40 R-2/G1/B0,
50 R2/G6/B-2,
60 R0/G4/B1,
70 R-6/G0/B-4,
80 R-3/G2/B-3,
90 R-7/G1/B0,
100 R-3/G3/B17
Colour Management:
Red Hue -17, Saturation 19, Luminance 2,
Green Hue -12, Saturation -43, Luminance 1,
Blue Hue 0, Saturation 0, Luminance 1,
Gamma: 2.4
Gamma Detailed: 10 0, 20 14, 30 4, 40 1, 50 1, 60 0, 70 0, 80 -4, 90 -4, 100 0
Option Settings
Game Mode: Off (unless gaming)
Film Cadence Mode: On
1080p Pixel Direct: Needs to be tested with source
Screen Settings
16/9 Overscan: Off
Side Panel: High
Pixel Orbiter: Auto/On - personal choice -
и за сега съм доволен - само гамата ми идва малко тъмна на 2.4 и си я оставих на 2.2 - това дава и отгаовор на възможнастите за настройка:Drinks:
п.п. Така и не намирам опцията за копиране на листата с каналите на външен носител :stupid::))