Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
Didko1984
Логото излиза извън панела, но остават 2-3 от звездичките му в горния десен ъгъл. Но...понеже по време на игра камерата не се движи и като има по-дълги разигравания и за около 2 часа гледане, вчера забелязах, че се отпечатват и линиите на полето за игра :p. Естествено, след около 10 мин на друг канал се махат. Така че... свиквайте с леки отпечатъци, не е болка за умиране, махат се с времето.
Абсолютно те подкрепям!
Да, и при мен гледане на определен канал повече от 1-2 часа логото веднага се отпечатва,въпреки че тв е разработен близо 950 ч.,като се има на предвид първите 200-300 часа сме гледали на много занижени нива на контраст и други както бяха изискванията.Но въпреки всичко това отпечатване винаги има и след смяна на каналите
те до 15-20 мин се губят .Разбира се после пак се появяват ,но пак се заличават и т.нат. и в един момент просто спрях да ги търся и в момента изобщо не им обръщам внимание и вече не ги и забелязвам ....Така ,че успокойте се и смело гледайте любите си канали и програми...
Цитат:
idyulgerov
Защо отпечатък се получава по-лесно при гледане на HD канали? Аз съм още на 70 часа и затова не смея да гледам в момента Australia Open по Eurosport. Когато гледам телевизия всичко ми е на зуум, но Евроспорт зумнат, логото не излиза изцяло извън екрана. Когато пускам заливки на потребителски режим там шрапнеса е 50. Това да ме притеснява ли?
Гледай си тениса и не се излагай.
Много се преекспонира този проблем.
Как пък ще изпусна мача на Гришо с Надал защото можело за 10-15 мин. после да ми се вижда някакъв отпечатък. Да не говорим, че за да го видя този отпечатък тръбва да пусна черен фон и да изгася напълно осветлението.
Цитат:
alex_
Разбира се после пак се появяват ,но пак се заличават и т.нат. и в един момент просто спрях да ги търся и в момента изобщо не им обръщам внимание и вече не ги и забелязвам ....Така ,че успокойте се и смело гледайте любите си канали и програми...
+1
"Плазменият телевизор се "разработва" през целият период на ползването му."
Когато си избирах телевизор, това в цитата ми се виждаше твърде крайно като твърдение, но сега за вече трета година ползване на модела /VT серия/ го приемам за съвсем нормално!
Съветите на Христослав намирам за много полезни, но това пазене един ден просто ми писна и го оставих на "волна програма".
Нямал съм никакви грижи с тв канали и филми в HD. Правя се, че не виждам беглите следи от субтитрите при филмите с бордери, видими предимно на тъмно.
Не съм голям тв фен, но като киноман, качеството на картината ми е приоритет и въпреки тези недостатъци на технологията, продължавам да смятам, че съм си изхарчил правилно парите, избирайки плазма за домашното кино!
Днес и аз пускам телевизора,и черна лента дебела вертикална по средата.Панасоник-Tx-p42c10es.Може ли да се оправи,нямам гаранция.
Чета последните 1-2 страници и не мога да повярвам. При мен телевизора 50ST60 се гледа без никакви грижи и съображения откъм пазенето на панела. Разбира се мина разработка от 250-300 часа и то на нисък контраст. В момента е калибриран горе долу добре, контраста е от 80 до 95 според зависи. През деня е оставал по 5-6 часа на BabyTV, а вечерта съм гледал проблемния EurosportHD пак в продължение на 4-5 часа и отпечатване не съм забелязал.
Незнам има ли значение Pixel Orb дали е включен, но аз съм си го включил. Също като се гледат спортни програми включвам на макс frame creation-a. Сега като видя някое ЛСД и всичко ми е някакво странно и нереално, спорт особенно ако се гледа е още по-зле.
;) Как го гледаш на 85-90 контраст ,моя ако е над 70-75 и ми "вади очите" ? :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Е свиква се ;) В началото в процеса на разработване го гледах постоянно на 30-40 контраст и ми се виждаше супер ярък. В началото след калибацията ми се виждаше доста ярък , но се свиква. Само вечер го намалям , защото доста си свети.
Иначе е добре за през деня особенно ако попада пряка слънчева светлина в стаята.
А ето как е на тъмно - ползвам същата картинка ,която видях май от теб :o
Прикачен файл 12430
https://dl-web.dropbox.com/get/20140...UDCvMs2RuXenIw
А да попитам ST серията има ли въпросните proffesional режими , четох че от GT нагоре ги има вече. Доста съм се ровил и не мога да ги намеря или пусна.
Става въпрос за тези настройки
Pro Settings
Panel Brightness: Mid
AGC: 0
Black Extension: 0
Color Gamut: Normal
W/B Detail Adjustment
W/B High R: 5
W/B High G: 0
W/B High B:5
W/B Low R: 3
W/B Low G: 0
W/B Low B: 1
Цитат:
the_animal33
Днес и аз пускам телевизора,и черна лента дебела вертикална по средата.Панасоник-Tx-p42c10es.Може ли да се оправи,нямам гаранция.
Имаш разлепен дешифратор на панела - тоест телевизора е заминал...Смяната на панела е на цената на нов телевизор.
geromessi ,
тия настройки ги имаш само в режим "Реалистично кино" и "Потребителски" .
Цитат:
geromessi
Чета последните 1-2 страници и не мога да повярвам. При мен телевизора 50ST60 се гледа без никакви грижи и съображения откъм пазенето на панела. Разбира се мина разработка от 250-300 часа и то на нисък контраст. В момента е калибриран горе долу добре, контраста е от 80 до 95 според зависи. През деня е оставал по 5-6 часа на BabyTV, а вечерта съм гледал проблемния EurosportHD пак в продължение на 4-5 часа и отпечатване не съм забелязал.
Незнам има ли значение Pixel Orb дали е включен, но аз съм си го включил. Също като се гледат спортни програми включвам на макс frame creation-a. Сега като видя някое ЛСД и всичко ми е някакво странно и нереално, спорт особенно ако се гледа е още по-зле.
Някаква специална бройка ли е твоята..или не споменаваш, че гледаш на ZOOM режим :undecided:
Цитат:
Didko1984
Някаква специална бройка ли е твоята..или не споменаваш, че гледаш на ZOOM режим :undecided:
Колега телевизора го купувах Ноември месец от Технополиса , а този зуум режим още не съм го пробвал. Ако не вярваш си добре дошъл да изгледаме 2-3 тенис мача без прекъсване ;)
Аз също съм от групата на хората, които не са си пазили ТВ. След кат ого купих го гледах на THX (най-ми хареса от предварително зададените режими, намалих малко цветността), след това реших в режим "професионален" да си го "калибровам на око" (доколкото това е възможно), резултата ме удовлетвори и така вече почти 2 години. Нямам отпечатъци, въпреки, че не разпъвам ръчно екрана, а оставям ТВ да си го направи сам.
Здравейте колеги, имам въпрос ...имам плазма Панасоник от серията UT50 и от няколко дни при пускане на интернета ми изписва, че има налична нова версия на софтуера, като Виера конект няма да е активно ....Как да постъпя, да обновя ли софтуера или да не правя нищо ......?
Благодаря за бързия отговор.