Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
;) Как го гледаш на 85-90 контраст ,моя ако е над 70-75 и ми "вади очите" ? :Drinks:
Има ли някой впечатлението , че 50ST60 е с доста по-нисък контраст спрямо моделите от 2008-09 г. Имам чувството че е доста блед въпреки калибрираните настройки , използвам тези на HDfever (koleto). Сравнението ми е на база старата ми плазма 42PV80. Не че не ми харесва новият телевизор , напротив, но искам да кажа че ако нещо ми е вадило очите това е именно предишния ми телевизор . Сега съм изключил overscan и по този начин леко разместих логото на btv hd, което леко се е от печатило и постепенно избледнява . Вече си личи само на много ярък бял фон.
PS : 4i4o Man4o , как е EPG при теб , вади ли всички предавания . В предпоследния ъпдейт имаш подобрение на тази функция . Какво се е подобрило?
Здравейте, искам да коментирам, две неща, от първа страница.
"Внимание: Не изключвайте телевизора от щепсела в контакта или от бутоните на панела и дистанциооното докато "firmware upgrade process" не е напълно завършен!! При ъпгрейдване на телевизора с нов фърмуер ще се нулират всички настройки които сте направили."
Аз за първи път свързах тв-то си с инернет днес. Вече е на 80 часа. При свързването ми излезе съобщение, че е налчен нов софтуер и дали желя да го инсталрам. Дадох да, инсталира се за 10 мин. и ми изписа, че е успешно инсталиран. Но не ми се нулираха всички настойки, които съм направил.
Второ: "Обръщам ви внимание на това, че в случай, ако телевизора ви работи коректно, не се изисква обновяване на фърмуера ,т.е. фърмуера не добавя нови функций. Обновлението на фърмуера само фиксира възможните аппаратни грешки на телевизора, но нови функций и възможности не добавя.
Ако телевизора ви излезе от строя след ъпгрейда ,даденият случай не е гаранционен и ще ви се наложи да платите за въстановяването му до работоспособно състояние."
Това означава ли, че тв-то ми не работи коректно, след като ми излезе това предложение за инсталиране на нов софтуер и какви рискове поемам когато вече съм го инсталирал.
Какви рискове поемаш? Щом е оригинален фърм никакви. Има риск за телевизора ако спре тока. При всеки ъпдейт е описано какво е новото TV | Digital AV | Consumer Products | Support | Panasonic Global и сам преценяваш дали да инсталираш . Това " не пипай ако не е нужно " важи най вече за биоса при компютрите – лично мнение .
Означава единствено, че инсталираш новия софтуер на свой риск и ако нещо се обърка по време на ъпдейта и тивито умре, разходите по съживяването му ще са за твоя сметка.
Ако всичко е наред след ъпдейта, както обикновено се случва, свиркаш си и чакаш следващия.
Естествено, въобще не е нужно да обновяваш софтуера никога, ако си доволен от телевизора и той работи нормално.
Здравейте , случвало ли се е при вас телевизора да извади съобщение за нови канали и след актуализация да няма такива т.е. съобщението е фалшиво . При мен два пъти вече . Оператора ми е Net1. Реално нови канали не бяха пускани.
Аз също съм на NET1 , но не съм имал такива съобщения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ceco7
Здравейте , случвало ли се е при вас телевизора да извади съобщение за нови канали и след актуализация да няма такива т.е. съобщението е фалшиво . При мен два пъти вече . Оператора ми е Net1. Реално нови канали не бяха пускани.
Може да са разменили местата на някои програми или да са променили честотите на някои пакети.
Здравейте ,историята е следната тв панасоник 40гт30 бе извършен ремонт сменено а бе нямаше интернет през кабел оправено имаше гаранция .Няколко дни по късно само по половината екран се забелязват трептене на цветни чертички някакви идеи че направо ми писна вече да се разправям с глупости (телефон на един ден не можело да се смени минали 24 часа ремонт).Че и гаранцията на телевизора изтече мани мани.
Преди това беше вълшебен телевизор (пиип).
Първо се научи да пишеш грамотно....
Сервиза се опитва да се скрие от некачественият ремонт. Лъжат, че не могат да го приемат наново, защото си открил че ремонтът не е направен качествено и ако от Панасоник България научат за това.....ще понесат санкции.
Утре се обади в Панасоник България и обясни(грамотно) какво се е случило. Подготви си документите и снимки, които да им изпратиш на имейла.
Вземам си бележка и съжалявам ако е прозвучало грубо .Напоследък всеки от всякъде гледа да те прекара и те прави на глупак.Надявам се от Панасоник България да обърнат внимание тъй като телевизора преди сервиза работеше чудесно и без никакви забележки .
Сега, обясни по-разбираемо, какво точно се е случило. Телевизорът е бил в сервиз за нещо....но като си се прибрал си установил друга повреда..? Или след известен период от време? Когато дадена стока е била сервизирана, то гаранцията се удължава с периода за отстраняване на дефекта до 30 дни. Ако срокът е по-дълъг от 30 дни се връщат парите или се подменя с друга нова бройка или подобна, отговаряща по показатели на заменената.
1 Прикачен файл(ове)
Телевизорът бе на ремонт тъй като имаше проблем с връзката към интернет.Взет е миналият петък 31.01.2014 след което като се се получиха тези терптенета по половината екран.Телевизорът бе в гаранция до 27.01.2014 .
ОК, проблем с панела...колко време беше в сервиза и прибавиха ли ти срока към гаранцията? Това с панелът веднага ли го установи, включи ли за тест на място в сервиза, преди да го приемеш?
В сервиз бе от 20.01.2014 до 31.01.2014 .Никой нищо не спомена за удължаване на гаранцията .Телевизорът не е пускан при вземането ,защото бе адски студ.Това с панела какво ще рече точно.