Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
VPM
Здравейте,
От около 2-3 г. имам P46G30. От известно време се чува шум зад горния ляв ъгъл на панела. Много е дразнещ когато гледам нещо тихо, иначе не се чува. Въпросът ми е какъв може да е проблемът и ако трябва да ходя в сервиз - кой извънгаранционен бихте ми препоръчали за София?
Благодаря предварително!
Ползвал съм Лас сервиз на бул Яворов и съм много доволен , дори може да транспортират телевизора, като при теб се плаща транспорта, в гаранция не.
- - - - - - - - - -
Цитат:
svetlio1
Това е отговора на Панасоник за проблема с EPG-то (показване само "сега-следващ") -
"Благодарим Ви, че се свързахте с Центъра за поддръжка на клиенти на Panasonic.
Нашите техници все още работят по този проблем, и ще уведомим всички наши клиенти, когато имаме повече информация."
Интересно още колко години ще им трябват , след като проблема е от поне 2 ?!?:confused:
Явно няма скоро да се оправи това. Сега ще споделя какво постигнах по въпроса. Panasonic България ми призна че проблема е нерешим в скоро време и като съм толкова претенциозен се навиха да ми сменят телевизора с друг и то съвсем друга марка по желание . Обаче това е свързано с процедура навързана с Панасоник-сервиз-магазин. Без протокол от сервиз няма замяна. Сервиза чака документа от Панасоник и накрая с готови документи отиваме в магазина откойто е купен. Телевизора си остава в сервиза и вече си е на Панасоник . Та с протокола си купуваме каквото си пожелаем срещу сумата от фактурата. При добра организация и ръчкане, любезно, процедурата отнема до две седмици. Обаче ... щастието от замяната и придобиването на така готиното ЕПГ ми се изпари бързо като се замислих че за 1650 лв. не мога да избера нищо равностойно 50" . Налага се доплащане за да не се разочаровам от гадни подсветки , рулетка с матрици, ъгъл на виждане и мн. други показатели с които сте наясно . И...Накрая се примирих с "дефектното" ЕПГ и сега си гледам разработен и калибриран телевизор , като си казвам че няма нищо съвършено. Може и докато си гледаме плазмите да прескочим LED технологията , както вървят нещата с прогреса ... това е лична позиция . Всеки може да потърси правата си, а аз показах начина . Моля, някой ползващ Близу да каже вярно ли е , че при тях няма проблем с ЕПГ при собствения тунер на Panasonic !
А , аз даже и не мисля за замяна - тв е перфектен като картина - просто реших да ги сръчкам , като в писмото ги бъзикнах ,че и чутовни марки като Нео/Краун и други от тоя ранг произведения на китайско/турската манифактура се справят тая "сложна" задача :BigGrin ...
Привет,проверих няма запечатани бройки 50ST60 ,всичките са мостри!Както и да е като ми изпратят документите ще решавам на място какво да правя ,мостра или 48AS640E.Лошото е че докато ми изпратят документите на леда му свърши промоцията и вдигнаха цената със 150 лв....
- - - - - - - - - -
Колкото до проблемът с чертата на с моят телевизор се появи преди около 6 месеца,тогава стоя 3 дни и изчезна.Преди месец пак,закарах телевизорът в сервиза човека когато го приемаше визуално видя чертата....След една седмица ми се обадиха,чертата я няма и не можем да констатираме проблемът.Но от Panasonic хората са питали колко гаранция още имам,а на моят тв му оставаше близо 2 години,и са казали че ако има проблем пак ще се появи и така...Взех си телевизора гледах 10 дена и пак една че две....Естествено пак го занесох,отново я видяхме с техникът от сервиза,една седмица след това им се обадих и казаха че са констатирали проблемът (даже чертите били 5) и сега чакам до 29.06 трябва да ми изпратят документите за замяна...Този роман го написах защото има и други като мен който са попадали или ще попадат в подобна ситуация...Искам също да кажа, че днес проведох 4 разговора с различни лица по веригата и всички бяха много отзивчиви и с разбиране откликнаха на всичките ми въпроси.
Цитат:
Моля, някой ползващ Близу да каже вярно ли е , че при тях няма проблем с ЕПГ
Вярно е. Няма проблеми.
Цитат:
svetlio1
Това е отговора на Панасоник за проблема с EPG-то (показване само "сега-следващ") -
"Благодарим Ви, че се свързахте с Центъра за поддръжка на клиенти на Panasonic.
Нашите техници все още работят по този проблем, и ще уведомим всички наши клиенти, когато имаме повече информация."
Интересно още колко години ще им трябват , след като проблема е от поне 2 ?!?:confused:
Проблема не е в Панасоник - те си спазват точно техническите стандарти по DVB-C. Проблема е в кабелните ни оператори - 99% от тях намат Time Control Server, който отговаря за времето и датите в EPG-то, както и за лятното и зимно часово време. Сървъра струва пари а на тях не им се дават...
E да де , ама той при един друг случай проблема не беше в ЛГ ама звука им прекъсваше ;) ... само на техните тв ... Та и сега проблема е само при тв Панасоник ... След като бъгави Тошиба и Нео телевизори могат да показват правилно инфото , значи не всичко им е наред и при Панасоник , а че кабеларките не са съвсем в ред е извън всякакво съмнение .
Както и да е , картината е супер и това е най-важното .
п.п. Между другото в модели 2014 пак ли е така ?
Цитат:
ceco7
Моля, някой ползващ Близу да каже вярно ли е , че при тях няма проблем с ЕПГ при собствения тунер на Panasonic !
Аз съм с Близу и ползвам тунера на телевизора. В Меню GUIDE виждал цялата програма на всички телевизии.
На Info бутона показва само текущо/следващо.
Това е със G20.
Цитат:
syrbakar
Привет,проверих няма запечатани бройки 50ST60 ,всичките са мостри!
Жалко, тъкмо се бях навил да пробвам плазмите, но уви. Макар че на мен стаята ми е силно затъмнена и съм с дебели щори, така че може би и плазма на друг производител няма да ми е проблем дори и телевизора да е като огледало не ми пречи.
Цитат:
aldokalcone
Жалко, тъкмо се бях навил да пробвам плазмите, но уви. Макар че на мен стаята ми е силно затъмнена и съм с дебели щори, така че може би и плазма на друг производител няма да ми е проблем дори и телевизора да е като огледало не ми пречи.
Според мен единствените прoизвoдители на плазми бяха Panasonic!!!!!
А Pioneer KURO не го ли броиш?
Разгледай ревюта на F8500 и пак си вярвай.
На "ревюта" ли ще вярвам или на очите си ?;)
Цитат:
Bronxi
А Pioneer KURO не го ли броиш?
Pioneer не правят телевизори от години!!!
Цитат:
dilyn
Според мен единствените прoизвoдители на плазми бяха Panasonic!!!!!
Самото твърдение звучи абсурдно...Почети малко и потърси историята на развитие и производителите на плазмени телевизори.
Fujitsu, NEC, Pioneer, Hitachi, Panasonic, Samsung, LG - останалите производители на телевизори (Sony, Philips...)ползваха техни панели.
Цитат:
hristoslav2
Самото твърдение звучи абсурдно...Почети малко и потърси историята на развитие и производителите на плазмени телевизори.
Fujitsu, NEC, Pioneer, Hitachi, Panasonic, Samsung, LG - останалите производители на телевизори (Sony, Philips...)ползваха техни панели.
Може би грешно съм се изразил.Имах предвид че плазмите на Panasonic бяха едни от най-добрите.Поздрави!!!