мда ,вярно че не е
Не съм. Май няма откъде другаде освен от тях... Добре не мога да ги разбера тия моите счетоводители - какъв е проблема фирма да си купи телевизор и да го ползва като монитор.
Питай ги, че и на нас ни е интересно Все едно да не мога да си купя монитор с тунер...или екран за презентации.
проблема не е в счетоводителите а в данъчните
Мисля, че зависи с каква дейност ти се занимава фирмата, за да ти бъде признато ДДС на ТВ. Принципно става и лично съм го правил.
Те пък все едно не го правят.
Аз лично вече имам 2 заприходени и не виждам какъв е проблема дадена фирма да претежава подобна техника.
Естествено при една данъчна проверка биха могли да се заядат и да искат да го видят, но трябва да си попаднал на много лош проверяващ.
Ами с архитектурно проектиране - съвсем в реда на нещата е да мога да покажа на клиентите си нещо в малко по-голям мащаб. Аз самия се налага да видя чертежите в голям мащаб преди да ги разпечатам като цяло - иначе си виждам грешките чак като разпечатам. Ама върви обяснявай. Допадна ми Панасоник 47AS650 и най-накрая няма да дочакам да ми докарат Samsung 48H6400...
Щом други са го правили и е минавало не виждам проблем.
Още повече, че телевизора ще ти е в офиса и можеш да го покажеш...
А защо не: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...5AS640E-3D-LED на цената на 50AS650E, но 640 и е със VA матрица пред IPS панела на 650 серията. Ако е прекалено голям диагонала има и вариант 48" за 1249лв - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...8AS640E-3D-LED. Което според мен е много добра оферта в момента.
55" не е прекалено голям, но 1600 лв. е прекалено много като сума. Прав сте, че цената на 48" панасоник е добра, но след време ще трябва да се купуват и очила, защото няма в комплекта и цената у ще стъпи поне колкото тази на Samsung H6400.
Толкова ли е по-зле 47" матрица (LG предполагам) от тази на Самсунг?
Спрямо 650E, 640Е а и като цяло IPS vs VA, VA предлага по-наситено черно, иначе като контраст и рязкост можеби 650E е една идея по-добре(все пак се води по-високата серия) пред 640Е. Но зависи на какво залагаш. Между 47AS650Е и 48AS640Е определено разликата от 50лв си заслужава и аз бих избрал 640. При възможност дори бих изчакал защото най-вероятно цената му ще бъде коригирана края или началото на следващия месец.
Точно 640 предлага по-добър нативен контраст, защото стойността на черния цвят е много по-ниска, благодарение на VA панела. Ако 650 предлагаше затъмняване на подсветката или по-специално покритие на панела, може би щеше да се доближи, но не би. Рязкостта и на двата е идентична, понеже нямат разлика в обработката на картината.
Този пост е редактиран от pilot; 14-11-14 в 15:41.