Отговор: Panasonic LCD TV 2015
Готовите настройки, дори да са за същия модел и размер, са индивидуални за конкретния панел (телевизор) - особено белия баланс и цветовете. Писано е доста във форума. Може да ги ползваш като основа, за да си направиш твоите настройки. А и с "Реал. кино настройки" (както си е с фабрична настройка) картината е доста добра.
До BOBY
И аз съм я изръчкал тая настройка :) макар експертите да не дават да се пипа, ама...даже и с нивото на черното там съм си поиграл ( 5 )...стана много добре
яркоста в основните настройки не ми е ( 0 ), а ( - 5)...изобщо в благодарение наситеното черно цветовете станаха по-плътни, картината по-дълбока...
тва сегментиране го има описано в секцията "Калибриране и сервизиране" и е само при цветове, не при бял фон...не знам от ккаво зависеше...нещо от "бит-овете" на пикселите на матрицата май...по вайно е как да се сведе ефекта до минимум
Изчетох тази тема и от 89стр. другата от 2014г. Видях примери за стойностите на настройките за цветовете, но не забелязах някъде обяснение с какви картинки мога аз сам да си ги настроя цветовете, по мой вкус. Вероятно има някъде писано из форума, ама не съм го видял още къде.
Някой ако може да ме упъти, добре ще направи.
Панасоника ми е 47AS650E
Гледам предимно НД сигнали от сателити. Цветовете при различните канали са доста различни, та ще ми трябват някакви тестови картинки с верни цветове, за да го настроя по тях.
п.п.
Бройката която съм взел, беше в неотваряна кутия и не съм го тествал за нищо в магазина.
Преди това обаче, в различни магазини и в различни дни тествах с файл намерен от тази сайт ( Хонг Конг Конекшън, на Филипс клипа) няколко различни марки, относно справянето им с хоризонталните движения на камерата. Накрая избрах да е с IPS екран, въпреки че излиза по-скъпо.
Не се настройва на око, след няколко дена ще решиш, че нещо друго не е наред.
до BOBY
сега проверих, ефекта, за който говоря, се нарича "colour banding" или постеризация...
понеже е променлив при различните канали, почти липсва при HD, анимация, си мисля, че и качеството на входящия сигнал е от огромно значение...
Пламене,тв е със задна лед подсветка,не знам къде Христослав е писал друго,може би предварителни данни.Това,обаче не е гаранция ,че ще е супер и цената му ще е висока.Имам 2 тв. със задна подсветка Самсунг a786(първия лед тв) i samsung f5030.на много различни цени(донякъде от годината),но и с различно качество.А786 има ниво на черно 0.00,което се забелязва с просто око ,а втория не е кой знае кво.За щастие панасоника се доближава по контраст до по-добрия.
За лошото качество на ''Нова спорт хд''(или както и казвам аз-''Стара''тв) писах,гледам .че при някои също е така.Това се забелязва най вече при повторенията.Ужас,едно записче не могат бда направят,българска работа.А я наричам ''Стара'' защото не може тв да предава във формат 4/3 до 2014 год.-пълно малоумие.
Цитат:
Първоначално публикувано от
cable
Пламене,тв е със задна лед подсветка,не знам къде Христослав е писал друго,може би предварителни данни.Това,обаче не е гаранция ,че ще е супер и цената му ще е висока.Имам 2 тв. със задна подсветка Самсунг a786(първия лед тв) i samsung f5030.на много различни цени(донякъде от годината),но и с различно качество.А786 има ниво на черно 0.00,което се забелязва с просто око ,а втория не е кой знае кво.За щастие панасоника се доближава по контраст до по-добрия.
За лошото качество на ''Нова спорт хд''(или както и казвам аз-''Стара''тв) писах,гледам .че при някои също е така.Това се забелязва най вече при повторенията.Ужас,едно записче не могат бда направят,българска работа.А я наричам ''Стара'' защото не може тв да предава във формат 4/3 до 2014 год.-пълно малоумие.
Радвам се че се включваш, само не ми стана ясно кои публикации тук коментираш:) извинявай, би ли уточнил нещо, което аз съм казал ли имаш предвид, или нечие друго мнение?
Цитат:
cable
вчера 15,58...:BigGrin
може би имаш предвид дългия "поуст" от 17:58...:lol:
се едно справката е от таблица на HRISTOSLAV, знам, че по англииските сайтове е DIRCET LED... не знам, ама е изумително равномерна...за разлика от публикуваните по-напред снимки на AS 750, който със сигурност е с директна, обаче изглеждаше трагично с тези ивици...според мен това е дефект на бройката ( например изпускана и са се разместили някакви отражатели...), невъзможно е Panasonic да пуснат таквоз нещо :confused:
Цитат:
Plamen Chonkov
се едно справката е от таблица на HRISTOSLAV, знам, че по англииските сайтове е DIRCET LED... не знам, ама е изумително равномерна...за разлика от публикуваните по-напред снимки на AS 750, който със сигурност е с директна, обаче изглеждаше трагично с тези ивици...според мен това е дефект на бройката ( например изпускана и са се разместили някакви отражатели...), невъзможно е Panasonic да пуснат таквоз нещо :confused:
Същия,не знам защо при мен излиза 15,58,нещо по Гринуич съм и вярвам на английските ....квито и да са!
Цитат:
cable
Същия,не знам защо при мен излиза 15,58,нещо по Гринуич съм и вярвам на английските ....квито и да са!
този факт е още по озадачаващ - защо този телевизор е толкоз евтин? матрица - Тайванска, па дори и да е правена в китайско подразделение, факт е че картината ме кефи максимално:thumbsup:особено след настройките от AVforum
55as640...стартова цена 2990лв.....кое му е ефтиното:-D
След голямо четене из форума от снощи съм с такъв...да се похваля...:)
Цитат:
Plamen Chonkov
Така, предложиха ми замяна, новата бройка пак ги имаше ивиците, макар и без зеленеенето, мострата също. Това е очертанието на нещо като рамка. В крайна сметка взех 55DT60E, макар и мостра( има си гаранция, какво от това) при него няма такова нещо на бял фон. AS750, като че ли е по уау като цветове, но твърде малко време го гледах, че да кажа нещо по-конкретно. Още нещо - от горната страна и на трите 750тки рамката от левия край до средата седи леко отворена и при натискане се затваря, като изработка и сглобка доста по-слаб от DT60.
PS Всъщност се виждат очертанията на това:
https://www.youtube.com/watch?v=qgZRHnXFj3U
Честито! :Drinks: Май си вземал последната бройка:)
Този Шарп визирах в предишен пост:)