Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
Интересното е, че при мен няма проблем с припокриване на каналите. Всички се хващат и се редят един след друг, макар и с еднакви имена. Проблема е при ЕПГ-то. Идиота се опитва да хваща програмата от канала -3 часа и естествено няма никаква програма. Иначе програмите като си ги преименувам примерно на btv, btv-1, btv-2 и т.н. се показват както трябва. Но тая екстра ЕПГ много ще ми липсва. Идеята ми беше да хвана на ТВ-то само каналите без отместване а като искам да гледам повторения да си ги пускам през декодера на кабеларката.
Цитат:
Първоначално публикувано от u1313
Интересното е, че при мен няма проблем с припокриване на каналите. Всички се хващат и се редят един след друг, макар и с еднакви имена. Проблема е при ЕПГ-то. Идиота се опитва да хваща програмата от канала -3 часа и естествено няма никаква програма. Иначе програмите като си ги преименувам примерно на btv, btv-1, btv-2 и т.н. се показват както трябва. Но тая екстра ЕПГ много ще ми липсва. Идеята ми беше да хвана на ТВ-то само каналите без отместване а като искам да гледам повторения да си ги пускам през декодера на кабеларката.
Същият ефект ще постигнеш и като скриеш каналите, които не те интересуват. Тогава така или иначе нямаш достъп до тях. Колкото до информацията от EPG-то, това дали е коректна зависи от кабелният оператор (да не ги мързи).
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Настройката на страната няма нищо общо с часовника.За пример пусни си някой немски канал с телетекст и до минута-две телевизора ти ще вземе час от него/ германците са в друг часови пояс/.
hristoslav2, може би не обясних точно какво се случва при мен. Ако часът на ТВ-то е настроен правилно /инфо от телетекста на БНТ/, информацията в EPG е с един час назад. Това мисля, че се получава от режим Финландия. Ако има начин да се избегне много ще се радвам да го науча.
Информацията на EPG-то се подава от ОПЕРАТОРА и няма нищо общо с избора на държава.
Често операторите бъркат при въвеждането на данните в EPG-то -особено часовете
/понякога се усещат чак след 5 месеца-като М-сат с EPG на National Geographic миналата година/
лично за мен часовника на телевизора ми- не е важен-не го ползвам
Само да споделя, че на 8ма серия нета не става с USB WI-fi dongle /поне от тестването днеска/
Пробвах с флашка да пусна някой филм за гледане направо на телевизора. Всичко е перфекто, но до колкото четох във форума няма да дочакаме да видим и субтитри на екрана. Дайте някоя лесна за използване програма, с която да си вграждам субтитри във филма. От няколко дни чета и пробвам разни програми, но все нещо им куца. С едната има субтитри, но няма звук, при друга изобщо не се вграждат, при трета има звук и субтитри, но се влошава качеството. Сигурно аз бъркам някъде, но все пак дайте някоя програма, за която е сигурно, че става.
Цитат:
Първоначално публикувано от pier359
Само да споделя, че на 8ма серия нета не става с USB WI-fi dongle /поне от тестването днеска/
С кой модел го тества ?
Някой друг да е пробвал ?
http://www.xvidvideo.ru/media-player...cinema-x86-x64
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
Информацията на EPG-то се подава от ОПЕРАТОРА и няма нищо общо с избора на държава.
Защо когато часът на ТВ е точен /автоматична настройка/, информацията в EPG е с един час назад? А когато часът на ТВ е с 1 час напред /ръчна - лятно часово време/, информацията в EPG е точна.
Нов модел
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&scy=ua&slg=ru
(Video Playback Formats: Codec support:, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1,
Containers: AVI, MKV, HDMI 1: HDMI v1.4 (Audio Return Ch.), DLNA 1.5, Mozaïc channel grid)
http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_aen.pdf
явно са пооправили медия плейъра
Цитат:
Първоначално публикувано от neniata
Телевизора ми е 32PFL5604Н/12 и синът/4 годишен/ ми е натиснал някаква комбинация от кочетата на дистанционното и сега един канал,3 в случая ми азписва "канала не е инсталиран".На него канал бях преместил картон нетуорка и сега този канал го няма никаде.Ако някои знае нещо по въпроса моля да помогне.Четох в темата за филипс,но не откривам нищо.Не ми се пуска повторна инсталация на каналите на ново,защото незнам дали ще помогне,а и после ми е много тудно сортирането на каналите.
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
Може кабелният оператор да е спрял излъчването. Обикновено този надпис тогава се появява.
В съседната стая на телевизора си я има тази програма,това че не еспряна е сигурно.Просто като натисна и бутона с къщичката/home/ канал три липсва.Не е скрит а просто го няма
Цитат:
Цитат:
С кой модел го тества ?
Някой друг да е пробвал ?
Crypto AirData 54USB
Разпознава го като флашка :)
Цитат: