-
Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Не си спомням менюто, но го пусни на - цифров, кабел, Германия.
нямам германия,други хора казват да е на финландия и нея я нямам,да не би да е трябвало при пъвото пускане да се избират някакви държави,понеже при първото пускане консултанта в метрото го пуска и нз какво е избрал,в менюто има връщане на първ. настройки,но те са само за картината и звука,то в момента един вид немога да му ползвам цифровия приемник :(
-
Отговор: Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
hristoslav2
Аз имам същия проблем с 32pfl5507k/12
Купих го в края на Септември.Веднъж си прави ъпдейт но в субтитрите отново никаква разлика.
По точно или на маймуница или никакви а при мен опцията "език на субтитри" е неактивна ,има я като такава но не може да се активира(избере)
Държа на Възпроизвеждане от флашка защото компа ми е много стар и няма HDMI и т.н.
Би било добре ако може да се подмени вградения плейър с друг които чете субтитри без проблем...
Надявам се на някакви предложения.
-
Отговор: Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Абе хора, като знаете че не четат субтитри, защо ги купувате. В технотата са им за продаване и дрън-дрън- много хубава картина, ала-бала. Искрените продавачи казват за тазгодишните модели- с най-малко проблеми и то категорично е Самсунг.
-
Цитат:
vikonty
Здравейте,
Вчера закупих телевизор Philips 46PFL6606H и след няколко (може да са били и малко повече) часа настройки се сблъсках с няколко въпроса, на които не успях да намеря отговори във форума и моля за малко помощ:
1. Докато правих настройки на картината, в един момент телевизора си остана на черен екран, но в най-долната му част (от край до край, по дължина) се появиха, нещо като едри червени пиксели, неравномерно разпределени. След рестарт - повече не се появиха. Трябва ли да се притеснявам?
3. Има ли някъде готови препоръчиелни настройки на картината (custom tint и така нататък) за гледанена тв, dvdrip-ове и други?
Благодаря предвартелно.
Проблем 1, може да е причинен от кабела или някакъв софтуерен бъг, който се е проявил на момента.
3- настройки
Picture preset: | Personal |
Contrast | 53 |
Color: | 50 |
Brightness: | 51 |
Sharpness: | 0 |
Noise reduction | Off |
Tint | Custom |
HD Natural Motion | Off |
100 Hz Clear LCD | On |
Advanced sharpness | Off |
Dynamic Contrast | Off |
Dynamic backlight | Off |
MPEG artefact reduction | Off |
Color enhancement | Off |
Gamma | 0 |
R Gain | 119 |
G Gain | 84 |
B Gain | 42 |
Light sensor | On/Off |
Цитат:
100qn
нямам германия,други хора казват да е на финландия и нея я нямам,да не би да е трябвало при пъвото пускане да се избират някакви държави,понеже при първото пускане консултанта в метрото го пуска и нз какво е избрал,в менюто има връщане на първ. настройки,но те са само за картината и звука,то в момента един вид немога да му ползвам цифровия приемник
https://forum.setcombg.com/images/smilies/frown.png
Вероятно консултанта е избрал аналогов....Дай му рестарт - начални настройки.
-
Цитат:
Вероятно консултанта е избрал аналогов....Дай му рестарт - начални настройки.
нз как да му върна първ.настройки,има в менюто но връща само картината и звука,как може да е пълния ресер ? :(
-
Виж страница 55 от книжката с инструкциите за работа
http://download.p4c.philips.com/file...12_dfu_bul.pdf
-
Цитат:
podredko
И аз съм с 5507, но бях предварително наясно, че не поддържа SRT на кирилица. (Както прочетох някъде из форума това все пак е телевизор, а мултимедийния плейър е само една добавка към него). Както и да е... Заинатих се и дълго време си блъсках главата, но накрая намерих решение. В ръководството на телевизора си пише какви субтитри поддържа вградения плейър (за модел 5507 XSUB и XSUB+) С програмата AVIAddXSubs 9.11 могат да се конвертират двата файла (avi+srt) в един DIVX с вградени XSUB - субтитри, без да се променя качеството и големината на видео файла. Конвертирането става доста бързо за AVI видео файл, но ако е MKV първо го конвертира в AVI, и след това в DIVX което отнема значително повече време. Субтитрите може да се вкл. и изкл. по всяко време на възпроизвеждането на видеото. Успех!
Страхотно.Току що конвертирах един филм с твоята програма.Получи се на 100%.Само да питам нужна ли е някаква настройка на програмата.Първоначално Language Code беше на Greek и от там менюто на ТВ-то показва Език на субтитри-гръцки.Но нямаше проблем излезна всичко на български език.
-
Здравейте,предстои ми купуване на телевизор.С оглед на това че не разбирам нищо от съвременната техника(жена съм все пак) се обръщам за помощ към вас-редовните потребители на форума.Моите въпроси може би ще прозвучат глупаво,но казах вече нищо не разбирам.Спряла съм се на марка Филипс,защото досега съм имала 2 такива и съм била доволна от тях.Телевизора ще се използва предимно за гледане на телевизия-90% и евентуално понякога нещо от там каквито функции има други ако изобщо мога да се науча кое-как.Та въпроса който ме мъчи напоследък е дали телевизор с повече екстри има по-кратък живот от такъв с по-малко.Означава ли че много функции на едно място ще го изхабят така да се каже по-бързо.Заслужава ли си да купувам нещо "скъпо" ,а да се развали бързо.Колебая се между Philips 40PFL5507K и Philips 42PFL4007H или 47PFL4007H. Дайте препоръки.
-
Philips 42PFL4007H в Метро е 990 лв, по-добро за тези пари .... здраве
-
Цитат:
hristoslav2
мда мерси оправих се :)
-
Цитат:
titibar
Здравейте,предстои ми купуване на телевизор.С оглед на това че не разбирам нищо от съвременната техника(жена съм все пак) се обръщам за помощ към вас-редовните потребители на форума.Моите въпроси може би ще прозвучат глупаво,но казах вече нищо не разбирам.Спряла съм се на марка Филипс,защото досега съм имала 2 такива и съм била доволна от тях.Телевизора ще се използва предимно за гледане на телевизия-90% и евентуално понякога нещо от там каквито функции има други ако изобщо мога да се науча кое-как.Та въпроса който ме мъчи напоследък е дали телевизор с повече екстри има по-кратък живот от такъв с по-малко.Означава ли че много функции на едно място ще го изхабят така да се каже по-бързо.Заслужава ли си да купувам нещо "скъпо" ,а да се развали бързо.Колебая се между Philips 40PFL5507K и Philips 42PFL4007H или 47PFL4007H. Дайте препоръки.
Привет titibar
Количеството вградени екстри/функции/ не влиаят на продължителноста на живота на телевизора.
Philips 40PFL5507K - има негов по-евтин вариант с по-малко екстри - Philips 40PFL5007K
PHILIPS 47PFL4307H
-
Благодаря hristoslav2. Може би решението ми ще бъде взето на място в магазина като погледам малко. Засега клони към Philips 40PFL5507K.
-
Цитат:
titibar
Благодаря hristoslav2. Може би решението ми ще бъде взето на място в магазина като погледам малко. Засега клони към Philips 40PFL5507K.
И с право, даже ако имаш възможност за 46-инчовия му вариант, препоръчвам горещо.
-
Здравейте, първо да се извиня, ако темата не е за тук, моля модераторите да я преместят. И така да си опиша проблема, през 2008 закупих телевизор Филипс Прикачен файл 7357. Работеше перфект и точно му изтече гаранцията и започнаха проблемите. Първо както си гледахме и картината замръзна, звука си върви нормално, след това започна да избелява екрана...изгасих го и веднага пак го пуснах и се оправи, но това продължи няколко месеца, а след това вече не ставаше. Стана така, че когато в начало го включиш даваше бялата картина с нормален звук и след някоя минута се появяваше картина, но от ден на ден все повече се увеличаваше този период и от 2 месеца вече трябва да го чакаме над 30 мин. да реши /а може и въобще да не реши/ да се появи картина. Двама телевизионни техници го гледаха и казаха, че нищо не може да се направи и един ден вече ще спре да дава въобще картина и е за боклука. За това реших да се допитам тук, защото ми казаха, че вашето мнение е най-компетентно и реално. Благодаря предварително. Ето и клипче, това го правеше най в началото, сега е много по-зле.
https://vimeo.com/53624851
Ако се окаже най-лошото, жената отново е харесала Филипс, този PHILIPS 32PFL5507K, ако някой има впечатление за него или друг с подобни характеристики и цена, ще съм благодарен!
-
ATon@
Това само, при гледане на телевизия ли се получава? Вариантите са два:
1.Хардуерен проблем: Кондензатор или подсветка, макар че при тях дефекта е друг. Дефектирала матрица. Моделът няма кабелен тунер, та предполагам го гледаш със скарт кабел, така че варианта е: кабела или скарт изхода на тв-то.
2. Софтуерен проблем -тук нещата са по-сложни.
Относно 32PFL5507, не ти го препоръчвам, заради поставенета матрица в 32". Ако държиш да е 32":rolleyes: погледни Панасоник, но по-добре качи размера/ дай разстояние и бюджет/.