Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 54 от 103 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    Ами освен да отидеш и да пробваш как е. Запаси се с някой друг клип SD /HD и отивай в Техно-мехно магазините! Иначе 42 и 47 май с пасивна технология - т.е. IPS матрица на LG. Но гледам горе ги хвалят колегите, не знам. Аз лично образа от Шарп матрицата ми стопли сърцето много повече, от коя да е iPS матрица, която гледах когато купувах. Явно всеки си има мнение..
    Успех!
    За Шарп матрица на Филипс ли имате предвид и ако е така кои са тези модели?...

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lion_king Виж публикацията
    За Шарп матрица на Филипс ли имате предвид и ако е така кои са тези модели?...
    Philips 40PFL5xx7 но не е сигурно че ще попаднеш на бройка с такъв видеопанел. В долната част на корпуса на телевизора има залепен стикер с 3 цифри - само по него се разбира какъв видеопанел е поставен в съответната бройка.

4. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Philips 40PFL5xx7 но не е сигурно че ще попаднеш на бройка с такъв видеопанел. В долната част на корпуса на телевизора има залепен стикер с 3 цифри - само по него се разбира какъв видеопанел е поставен в съответната бройка.
    Oт прочетеното от 1-ва страница разбирам че 5-- е среден клас долно ново.Наистина ли този модел 40PFL5xx7 е по-добър модел ако е с Шарп матрица от теси с IPS от по-горните класове?Моля без да пренебрегвам другите съфорумници за отговор и от hristoslav2 ,тъй като виждам че е може би ,,гурото,,тук Казвам го наистина с добри намерения..
    Този пост е редактиран от lion_king; 23-03-13 в 19:00. Причина: поправка на правописна грешка :)

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Матрицата на Шарп е с добър контраст от 5000:1 който придава дълбочина на картината и наситеност на цветовете.
    В 6-та серия IPS матрицата е с голям зрителен ъгъл, но със слаб контраст 1000:1 който придава една измитост на картината и липса на дълбочина/обем/.
    7-ма и 8-ма серии са с SPVA на Самсунг с контраст съответно от 3000:1 и 3500;1

новата 6-та серия
    http://www.p4c.philips.com/files/6/6...12_dfu_bul.pdf
    http://www.p4c.philips.com/files/6/6...12_pss_bul.pdf
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-03-13 в 19:51.

6. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Матрицата на Шарп е с добър контраст от 5000:1 който придава дълбочина на картината и наситеност на цветовете.
    В 6-та серия IPS матрицата е с голям зрителен ъгъл, но със слаб контраст 1000:1 който придава една измитост на картината и липса на дълбочина/обем/.
    7-ма и 8-ма серии са с SPVA на Самсунг с контраст съответно от 3000:1 и 3500;1
    Разбирам,че 5-та серия ако е с Шарп матрица и най-добър по отношение на картината.Ако ми кажете и какви трябва да са тези 3 цифри ,за да се разбере дали матрицата е на Шарп ще съм изключително доволен Благодаря на hristoslav2 за отговора-много полезен!

7. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Код 400 е Шарп, код 396-Самсунг!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

За съжаление матрицата на Sharp (400) с голям контраст при модела 40pfl5XX7 не му помага много за крайното качество на картината. Процесора при 6,7,8 и 9 серия върши чудеса за крайния резултат, но не е така при 5,4 и 3 серия. Дълго време хората се заблуждават, че ако матрицата в един телевизор е супер, то и картината трябва да е такава. Да, ама не и отново жалко.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Преди месец купих 40"5527к, все още му разучавам възможностите. Прочетох, че на пауза има ограничение от 90 минути, а не видях за отложен запис има ли и дали това е причината да не мога да осъществя запис. Правих няколко експеримента да записвам по десетина минути от опция "ръчен запис", като при задаване "запис" от началния час задавам край на записа, изключвам телевизора на стенбай, и след това записа е наличен и се възпроизвежда. Разбира се в списъка със записите пише примерно Дискавъри, а реално записвам HBO HD, това заради епг-то, но е реално записвания канал. Обаче и за двете състезания на Ф1 пусках запис за 3-4 часа, вчера гледам след като пуснах- 238 минути- неуспешен запис.Та прегледах упътването и не видях да има ограничение, тази вечер ще пробвам за час и 27 мин примерно...
    Не ми е ясно, ако сложа един сплитер и добавя една антена дали ще мога да настроя и гледам ефирните цифрови канали, имам инсталиран СА модул на кабелната.Притеснен съм от това ,че се задава дали е по кабел или по ефир, и дали и двете опции могат да са налични едновременно и да се запаметят.
    И още нещо да споделя, изключително съм доволен от модела, особено от нетТВ, през дистанционното е трудно управлението на ютуб, но през смарт телефон е изключително лесно и удобно, май повече гледам концерти през нета, отколкото ТВ. Нета ми е 96 мбита, пуснал съм и кабел и вифи, и по двата начина HD клиповете вървят без никакво замисляне.
    Този пост е редактиран от Торанага; 25-03-13 в 17:53.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    За съжаление матрицата на Sharp (400) с голям контраст при модела 40pfl5XX7 не му помага много за крайното качество на картината. Процесора при 6,7,8 и 9 серия върши чудеса за крайния резултат, но не е така при 5,4 и 3 серия. Дълго време хората се заблуждават, че ако матрицата в един телевизор е супер, то и картината трябва да е такава. Да, ама не и отново жалко.
    Soon, съжалявам но така написани постовете ти означава, че видиш ли 5 серия е буллШит. Да ама не точно БАШ така! А и заблуждаваш доста хората тук. Явно това е само твое мнение като гледам! Разликата не е чак толкова фрапираща! Гледах ги сериите доста добре в магазина преди да купя и това което казваш ( натрапчиво вече за втори път!! - моето гардже е най УбаВо ), въобще реално не е толкова вярно! И мога да споря с теб колкото искаш! Всички ефекти мефекти Hz Pixel Precise HD и "подобрения" в картината било на двуядрената процесорна обработка, засилени контрасти и прочие в 90% от случаите развалят картината вместо да я подобряват в различните му ситуации. Вярно е че от към обработка Филипс са доста напред пред LG, въпреки че си правят матриците сами... Но мога да посоча доста недостатъци в "твоето гардже", дето развалят контура на даден образ, в някой ситуации и на лице - става отврат, особено гледано отблизо! Включително херците, вярно и пълното сканиране на fullHD, ама колко реално са програмите - 5-6 телевизиии дето ще се възползват от това Pixel Precise HD .Аз лично на SD -цифров сигнал изключвам всичко и така ми е най добре. А за съжаление масово в момента се ползва такъв сигнал! И въобще не ми казвай че сериите 42/47 IPS панели LG са перфектни, колкото и да са изпържени и надути са си IPS панели ! Не казвам че са лоши, напротив, но хуабвия панел на Шарп наистина се справя много добре специално е тоя модел и особено за парите си! Пак казвам, за мене недостатък на Шарп-а е малкия зрителен ъгъл, и то не толкова до това че не се вижда, ами просто се променя леко цвета! За мене матрицата на Шарп се доближаванай много до образ от Плазма гледно фронтално! Цветовете са много реални и с отлична тонална приливност. Така че е добре да се види на живо, лично мене ми допадна образа от тоя телевизор..
    Този пост е редактиран от mitakabus; 25-03-13 в 15:56.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@mitakabus
    ама ти май се засегна на чест? Извинявай ако съм те засегнал с тази констатация на истината при някой модели присъстващи във всички марки. Аз съм 100% фен на Philips и притежавам няколко от ниска до най-висока серия. За Philips при мен или добро или нищо, но .... Картината точно при 5XX7 е повече друга от колкото тази която марката поддържа в производството си. Няма го ряза в блясъка на детайлите. Интересно, но при 3XX7/4XX7 се вижда този опит. Нищо лично пък и си е лично мнение без изискване някой да го приема за негова истина.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

@mitakabus
    ама ти май се засегна на чест? Извинявай ако съм те засегнал с тази констатация на истината при някой модели присъстващи във всички марки. Аз съм 100% фен на Philips и притежавам няколко от ниска до най-висока серия. За Philips при мен или добро или нищо, но .... Картината точно при 5XX7 е повече друга от колкото тази която марката поддържа в производството си. Няма го ряза в блясъка на детайлите. Интересно, но при 3XX7/4XX7 се вижда този опит. Нищо лично пък и си е лично мнение без изискване някой да го приема за негова истина.
    Soon, гледам ги разбираш нещата, просто ме подразни че си рядко краен, а не са чак толкова големи разликите. А мисля тук е форум и е добре да сме обективни..Аз Филипс не съм имал до сега нищо, доста телевизори огледах преди да се спра на Филипс и наистина като обработка спрямо другите са доста напред. Аз сравнявам картината с Плазма и това ми е изходното изображение! Изключая кофти менюто, гадното дистанционно и недостатъка с БГ субтитрите имат хубави модели. Но не видях разликата която описваш за тея 450лв горница в цената - уви.
    Поздрави!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

В днешно време истината е под смъртоносна заплаха и трябва да се защитава от всички знаещи.
    Гледай си ТВ-то с кеф и не ми обръщай внимание!!! Филипс са яки дзверове, така че храниги с картина да ти пълнят очите с качество.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Филипс са яки дзверове, така че храниги с картина да ти пълнят очите с качество.
    Бисер си, спор няма..

17. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Момчета, вчера използвах обявения в ТМ "Happy Hour" и си взех 42PFL7008K. Менюто е подобрено (имам и 6606 вкъщи), интуитивно и удобно за работа. Настроих го много бързо, направи ми впечатление скоростта, с която сканира за тв каналите - улови 168 за по-малко от 2 минути. EPG-то работи безпроблемно (посочена страна - Германия), а тристранният Амбилайт е отлична добавка. Дистанционното е с маркер, подобно е на Magic Remote на LG.

Имам питане, защото не помня как се решаваше следния проблем - при тъмни сцени субтитрите и логото на канала потъмняват, при светли се нормализират. От кой модул се изключваше тая опция, та да си остават винаги светли?

П.П. Само ще допълня, че отново няма ръководство за експлоатация, свалих си го от сайта им, сега го принтирам.

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Настройки - картина - светлинен сензор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 103 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе