Това означава че проблема не е в телевизора.
Остават няколко варианта
- проблема да е в сет-топ-бокса на кабелният ти оператор/буксата/
- проблема да е в кабела от сет-топ-бокса до телевизора /смени го/
- проблем в кабелните връзки по мрежата
Това означава че проблема не е в телевизора.
Остават няколко варианта
- проблема да е в сет-топ-бокса на кабелният ти оператор/буксата/
- проблема да е в кабела от сет-топ-бокса до телевизора /смени го/
- проблем в кабелните връзки по мрежата
уСПОКОИ МЕИмам 2 броя цифрови приемници. В двете стаи съм на цифрова. Ако закача този проблемния ТВ на другия приемник-какво мислиш
Добре размени ги, но заедно с кабелите. Ако пак го има този проблем, провери си връзките по кабелната мрежа /ф-конектори, сплитери.../.
Размених ги. Закачих изправният телевизор на мястото на Филипса. LG-то нямаше проблеми.Закачих пак Филипса и тази черта ясно се вижда на БТВ-комеди?? Нa БНТ 1 няма нищо,БТВ и НОВА пак проблеми, които ги нямаше когато LG-то беше закачено на мястото на проблемния Филипс???
Изкаш да кажеш че си разменил телевизорите вместо сет-топ-боксовете ??
Защо не размени само сет-топ-боксовете /заедно със свързващите към телевизора кабели? Или да занесеш Филипса на мястото на LG-то....
Пробвай с ъпдейт на софта на Филипса.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=37PFL5405H/12
Ако пак го има..носи го в сервиза.
Ами, виж-голям лаик съм в тази област. Как да го ъпдейтна? Освен това ТВ-то е гаранционен, ако има значение. Да не би с този ъпдейт да отпадне гаранцията?
Няма да отпадне гаранцията след ъпдейта.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...bar=0&zoom=100
Ако те е страх..не го прави.
Занеси филипса в другата стая където е LG-то и го свържи на неговото място - пиши дали пак я има тази линия.
Знаеш ли, мисля че е от настройките, ама ти ще кажеш. Гледал съм до сега на "Wide screen", сега пуснах на "Авто запълване" и това изкривяване долу на монитора изчезна. Включих пак "Wide screen" и се появи...Според теб възможно ли е да е от това и какви са най добрите настройки за този ТВ, че честно казано 32 инч LGсякаш по ми харесва, като картина?
п.п. Лошото при това положение е, че символите на БТВ са качени на горе и скрити на половина ;(
Auto е най-добрата настройка на Филипс.
2. Wide screen
3. Unscaled
Втората и третата зависят много от подаваният сигнал - често режат картинта или я показват с черни ленти.. Примерно при Булсатком понеже режат резолюцията на всички HD програми /1280 вместо 1920/ - ги показва с черни ленти отстрани.
Дадох го на АВТО запълване и е добре, няма я тази лента/или не се показва/ ама символите БТВ са половината скрити горе?
Така и трябва да бъде-логото за какво ти е.... След като българските телевизии излъчват във формат на картината 4:3, а форматът на екрана на телевизора е 16:9 нормално е да изреже горната и долната част на картината, за да не се изкривяват образите - в противен случай картината ще бъде сплескана по вертикала.
Може да местиш картината нагоре-надолу със стрелките от кръговият бутон на дистанционното.
Благодаря ти, явно проблемът е решен. Няма я вече чертата /или се е скрила някъде/)
Има ли някакви фабрични настройки, че бая си играх да го бъзикам, и сега са бледи и не така изразителни нещата
Все пак според теб LG-to 32LD420 възможно ли е е да дава по добра картина?
Не - картината би трябвало да е почти идентична.
Ще те затрудни ли да ми кажеш от къде да направя и най вече КОИ са ОПТИМАЛНИТЕ настройки, яркост, цвят и т.н., защото лицата на хората бледнеят, ако увелича цвета повече-червенеят и така. Гледам на настройка "кино"
При настройка кино телевизорът работи в режим Warm /топъл/ затова и картината леко розовее.
В менюто на телевизора трябва да имаш опция за корекция на цветовете- по спомен се стигаше така
ТВ меню - ТВ настройки - картина - TINT - custom - зеленият бутон за телетекст - коригираш позиции R-WP и R-BL