Защото БСК не предлагат CAM и просто няма как да стане!
Проблемът се оказва, че е изцяло в БСК, тъй като се правили някакъв софтуеърен ъпдейт наскоро и има множество абонати , пропищяли от последвалия бъг. Увериха ме, че се работи по отстраняването на това пукане при смяната на каналите. Въпросният проблем се получавал само при свързването м/у ТВ и приемника с HDMI кабел, а шумът трябвало да изчезне при ползване на кабела с 3 -те чинча. Според пич , с който говорих е въпрос на няколко дни да решат проблема,но дали е така.....![]()
Колеги,може ли да ми подскажете как да пусна блу рей филм на ТВ-то? Свалил съм филма (44ГБ) на външен хард диск. На компютъра, няма проблем- има 2-3 файла,от които мога да стартирам целия филм включително и от папка BDMV/ PLAYLIST, сменям аудио потоци и субтитри и т.н. Вкарам ли външния хард диск през USB порта на Philips-a,телевизора не вижда или не разпознава файловете за стартиране на филма, а и в BDMV/ PLAYLIST най-големия файли,даден от торента за стартиране на целия филм също липсва.Всички други малки файлове с начално лого,финални надписи и отделни сцени от филма ги има и ТВ-то ги отваря. В BDMV/STREAM също не се вижда въпросния голям файл,а само файлове от по 1,2 ,7 ГБ. Благодая предварително !
Може би защото вградения плеър не чете блурей. Трябва с HDMI от компютъра да го пуснеш.
Ами в другата тема за същия модел Philips 42PFS7509 Encho е написал, чe плеъра чете блу рей. А и както писах вече, отделните файлчета от по 2-3 ГБ ТВ-то ги чете и картината е без забележка, но в STREAM няма 44 ГБ папка с целия филм. Днес пуснах на Philips-a през външния хард диск това: Dragon.Blade.2015.1080p.BluRay.DTS.x264-iFT - филма е 11 ГБ и върви без проблеми. Не разбирам, къде греша....
Грешиш BluRay като цялостна база и рипнат MKV файл с инфо BluRay в името на филма. Това те бърка! Мислиш си за първото, а ползваш второто!
Напиши му го малко по-просто. Едното е BluRay другото е .mkv. Ти си гледал филм във формат .mkv (портнат от BluRay) и затова ти е тръгнал без проблем. BluRay е различен формат и не може да се гледа на телевизорите без допълнително устройство (така наречения BluRay player).
Аз мн. добре разбирам,че има съществена разлика м/у форматите на двата филма - единия е рипната, и т.н. версия, а другия, който не тръгва си е блурей, все пак 11ГБ и 44 ГБ - разликата е очевадна дори и за мен.Това, което не разбирам е защо компа ми възпроизвежда всички файлове от ХДД, а ТВ-то намира и възпроизвежда всички без този голям файл ,на който се намира целия филм.Нали и малките файлове от по 2,3 и 7 ГБ Филипса ги отваря директно от ХДД без блурей плеър и те пак са си блурей качество или бъркам?
"Krum78" хората ти казват ,че телевизора не може да пусне този формат който е исо файл ,ти пак задаваш невероятни въпроси.Мисля че никой телевизор ако не се бъркам не може да възпроведе исо файл.Аз ги гледам ЗД исо файловете като свържа лаптопа с НДМА ,прехвърляш екрана на телевизора,зареждаш с Даемон тулс или друга програма и след това се гледа с CyberLink PowerDVD или Тотал медия нещо беше.