Здравейте! Вчера угасна тока и след като го пуснаха, телевизора, не искаше да се включи - имам предвид, че въобще не дава никакви признаци на живот - не му светят лампичките отпред, няма картина, няма звук, няма никой
Отворих го да видя дали бушончето е изгоряло, но си беше наред, като го замерих с мултицета. Не съм компетентен в областта на телевизорите, но реших в момент на отчаяние да сваля платките и двете - захранване и мейнборд и да ги почистя от прах - пак не тръгна телевизора.
Реших, че вместо да купувам нов ТВ ще ми е по-изгодно да си ремонтирам този. Надявам се да съм прав, но това, вие ще кажете.
Има ли начин да разбера в домашни условия, коя от двете платки е сдала багажа и направо да я подменя с нова?
От къде мога да си намеря тук в Бг нови или втора ръка платки? Искам да си ги сменя сам, тъй като не ми се вижда много сложна процедурата, а имам доста опит с ремонтирането на компютри и телефони и не ми се губят време, пари и ходене по сервизи за толкова евтин и стар телевизор. Надявам се да съм прав.
Трябва ли да се преинсталира нещо след като сложа нова платка? Колко пари излизат горе-долу тези части?
Тъй като виждам, че имат разни серийни номера по частите, реших да ги снимам всички, в случай, че това е от полза. Бихте ли ми казали какво точно да търся в интернет - сер. номера, марки, модели?
Благодаря ви предварително за отзивчивостта!
Албум със снимки: Imgur: The most awesome images on the Internet