Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Philips 47pfs7509/12 проблем с червен цвят в долен ляв ъгъл

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2017

Отговор: Philips 47pfs7509/12 проблем с червен цвят в долен ляв ъгъл

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Пробва ли го на други картинки с червен цвят. Да не би да прави проблем само на логото на Ютуб?
    По-скоро е проблемен точно цвета, който YouTube използват, иначе на RGB чистия червен цвят се възпроизвежда супер... до 2 часа снощи му въртях какво ли не, демо видеа, тестове, ако се загледаш, нищо не може да видиш...

Само на тъмно оранжево до червено се вижда този дефект, на светло зелено и светло синьо почти не си личи, трябва някой да ти каже, за да го видиш...

Червения цвят си минава супер, на тази картинка -> http://www.color-hex.com/palettes/5032.png - най-вдясно - оранжевото, там е по-проблемно, като че ли, като места картинката по екрана, на оранжевото избелява в ъгъла (редуват се оранжеви със жълти пиксели), а червеното си е супер... вече и аз се чудя, дали това не работи, както трябва, аз ли фантазирам...

- - - - - - - - - -

Ето тук направих ново видео, не знам колко добре се вижда, като записвам видео с телефон, май снимките по-добре илюстрират проблема...
    Този пост е редактиран от velqn; 06-03-17 в 18:50.

2.  

3. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Гледай си с кеф новия телевизор,и не се вживявай толкова много в такива незначителни неща....за мен това не е проблем,точно след една седмица,вече няма да го забелязваш..

4. Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Гледай си с кеф новия телевизор,и не се вживявай толкова много в такива незначителни неща....за мен това не е проблем,точно след една седмица,вече няма да го забелязваш..
    Знаеш ли какво, права си. Майната му. Толкова нерви си образувах, няма смисъл. Свалих 3D-та, блуреи, всичко работи на 6, за тези пари не можех и да мечтая за 47 инча 7ма серия с троен ambi, няма да се занимавам да връщам, ще карам така. Има 2 години гаранция, ще платя 106 лв за още 3 да станат 5 и ще си гледам с кеф. И да го сменя, няма гаранция, че другия ще е по-добре.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

velqn
    Мдааа....
    На снимката в ъгъла виждам проблем с неравномерност на подсветката. Няма проблеми с матрицата има дефект на видеопанела.
    Цитирам:
    При приближаване се вижда, че има ред червени, ред жълти пиксели, така се редуват и затова изглежда като петно.... виждa ce caмo в дoлния ляв ъгъл, ĸoгaтo ce изпoлзвa блeдo чepвeнoтo нa YоuТubе (Πpeдпoлaгaм, чe тo e мeждy opaнжeвo и чepвeнo, a нe тoчнo чepвeнo пo RGВ).
    Отделните нюанси се получават от комбинация на активирани брой домейни в субпикселите. Тоест, за да получим оранжево - ни трябва комбинация от жълт и червен субпиксел. Така че всичко е нормално.

Друг цитат:
    Ето това е близък кадър в горния ляв ъгъл, където червения цвят се възпроизвежда добре:

А, това е увеличена снимка на долния десен ъгъл, където е проблема:
    Забелязваш ли, че си снимал с различно увеличение или дистанция? Втората снимка е с два пъти по-голямо увеличение от първата - и от там има разлика в заснетото.
    За да направиш правилните снимки на субпикселите:
    - пускаш бяла заливка на цял екран
    - снимаш в макрорежим с поне 50 кратно увеличение(трябва ти необходимият обектив) - и обектива "залепен" на дисплея

Тест за неравномерност на подсветката се прави, като се пуснат едноцветни заливки на цял екран.

Този колега от ЛАС сервиз, видя ли го на-живо/на снимка или е коментирал ей така по описание на телефона? Питам, защото второто е несериозно за един професионалист.

Върни го и смени с друга бройка. В магазина говори с управителя, да го върнеш и подменят ако пак има проблем.

Теста за подсветката
    - пускаш телевизора в затъмнено помещение(пускаш щорите, пердетата и гасиш осветлението.)
    - пускаш едноцветни заливки на цял екран и гледаш за ясно видими по-тъмни или по-светли петна
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-03-17 в 19:37.

6. Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    velqn
    Мдааа....
    На снимката в ъгъла виждам проблем с неравномерност на подсветката. Няма проблеми с матрицата има дефект на видеопанела.
    Цитирам:

Отделните нюанси се получават от комбинация на активирани брой домейни в субпикселите. Тоест, за да получим оранжево - ни трябва комбинация от жълт и червен субпиксел. Така че всичко е нормално.

Друг цитат:

Забелязваш ли, че си снимал с различно увеличение или дистанция? Втората снимка е с два пъти по-голямо увеличение от първата - и от там има разлика в заснетото.

Тест за неравномерност на подсветкаат се прави, като се пуснат едноцветни заливки на цял екран.

Този колега от ЛАС сервиз, видя ли го на-живо/на снимка или е коментирал ей така по описание на телефона? Питам, защото второто е несериозно за един професионалист.
    Привет!

Благодаря ти за отговора! Да, опитах се да изрежа снимките така, че уж да е види по-добре, но явно не е добре така.

С колегата от Лас се чухме по телефона и му изпратих тези снимки, той каза, да си гледам телевизора и да не се занимавам, което много хора споделят.

Като цяло си мисля, че ситуацията не в фатална предвид това, че при възпроизвеждане няма проблем или само най-тренирано око може да го види, заради това мисля да го оставя така, това са единични бройки, не е ясно те как са...

Струва ли си според теб да се занимавам?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Моето мнение е да го върнеш и подменят. Ако откажат се свързваш с Филипс България и настояваш за подмяна или за ремонт в сервиз - налага се, да отворят видеопанела и прегледат отражатели, дифузъори...светодиодни ленти(възможно е да е изгорял светодиод)

Трети вариант е, да си поиграеш с настройките за яркост и контраст, с цел да минимизираш ефекта.

P.S.
    Сега изгледах видеото от горният пост. Интересно, но не не много ясно. Такъв ефект говори за проблем с T-con борда.
    Връщай!!

8.  

9. Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Моето мнение е да го върнеш и подменят. Ако откажат се свързваш с Филипс България и настояваш за подмяна или за ремонт в сервиз - налага се, да отворят видеопанела и прегледат отражатели, дифузъори...светодиодни ленти(възможно е да е изгорял светодиод)
    Благодаря ти! Утре ще видя дали ще има още бройка... Днес вече говорих с тях, сега гледат.

- - - - - - - - - -

Здравейте отново!

Мисля, че сагата стигна до развръзка, чух се пак с колегите от Техномаркет, поръчала една бройка от друг магазин, която е читава и до седмица-две ще е при тях. Утре ще мина да се разберем, а през това време ще използвам този. Мисля, че така е най-добре.

Поздрави и благодаря на всички. Засега - това е, ще пиша с финалната развръзка.

@hristoslav2 - пробвах всякаква софтуерни настройки, от напълно премахване на процесорните екстри за обработка до игра с цветовете, яркостта и контраста, минимизира се ефекта, но се вижда пак.

За снимка на субпикселите, няма как да го направя в домашни условия

неравномерност на подсветката - правих такива тестове, с RBG няма проблеми, само с оранжевия цвят излиза това. Надявам се другата бройка да е по-добра, ще отида с лаптопа в магазина да го вържем през VGA, за да го тестваме или още по-лесно ще запиша няколко тестови видеа на USB stick, за да се подготвя за теста, да не стане да сменя кон за кокошка.

10. Тук е от
    Feb 2017

Здравейте, колеги!

Както писах, вчера имаше развитие. Техномаркет ми докараха единствената друга, читава бройка. Имаше само 2 останали, едната нещо не била окей, тази от Сандански дойде.

Първо им показах на моя това петно и те се съгласиха, че не е приятно. Работих с колегата Калоян от Техномаркет София Парк, много готин и любезен, Калояне, ако четеш тук - поздрави!

Новият телевизор е супер, ето вижте как изглежда YouTube сега:

Разбира се, поне съм ненормален, вече го гледам вкъщи всеки сантиметър по-отделно и забелязах само един малък дефект, с който мога да живея:

Дори не съм сигурен дали се вижда. Там, където съм оградил има едно светло петънце, което е 3 на 3 милиметра, малко е. Вижда се като по-светъл фон, на по-ярките цветове.

Но това не е драма, важното, е че от 2-3 метра всички е перфектно и нямам забележки.

Благодаря на всички, които писаха тук.

- - - - - - - - - -

Сега го видях, че аналогичното малко светло петънце го има и в левия край долу, сигурно пак е нещо от залепването на тези филтри, но тва е бял кахър, почти съм убеден, че на всички модели с тази матрица и у-во има такива неща

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Кафемашина Saeco intelia HD8752 * - червен екран
    От NicKo_8 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 19
    Последно: 30-12-15, 20:20
  2. Печка Snaige проблем с долен реотан
    От mitko_dvd във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 31-01-14, 13:22
  3. червен екран на лаптоп
    От glowndark във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 13-09-13, 16:56
  4. Проблем с LG CS12AF - мигащ червен светодион, не стартира
    От Testarossa във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 3
    Последно: 08-12-12, 15:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе