Страница 2 от 17 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 255
Like Tree31Одобрявам

Philips телевизори 2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    128
    #16

    Отговор: Philips телевизори 2018

    [QUOTE=hristoslav2;854874]Изписаната грешна резолюция при проверката е заради пропуск на служители на компанията. Когато през 2015 година стартираха Андроид в своите модели имаше такива с FullHD резолюция (5500, 6300) и от тогава, явно част от информацията не е опреснявана, както лъже и информацията за моделът процесор - реално е MediaTek 5596


    https://www.philips.bg/c-p/43PUS6412...specifications



    Добре, но дуал банд значи поддръжка и на 5GHz!
    Защо я няма?! Може би някакви допълнителни настройки? Смяна на каналите на рутера?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #17

    Отговор: Philips телевизори 2018

    [QUOTE=papadodo;854886]
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Изписаната грешна резолюция при проверката е заради пропуск на служители на компанията. Когато през 2015 година стартираха Андроид в своите модели имаше такива с FullHD резолюция (5500, 6300) и от тогава, явно част от информацията не е опреснявана, както лъже и информацията за моделът процесор - реално е MediaTek 5596


    https://www.philips.bg/c-p/43PUS6412...specifications



    Добре, но дуал банд значи поддръжка и на 5GHz!
    Защо я няма?! Може би някакви допълнителни настройки? Смяна на каналите на рутера?
    Проблема не е в телевизора ти...

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    128
    #18

    Отговор: Philips телевизори 2018

    [QUOTE=iveto;854890]
    Цитат Първоначално публикувано от papadodo Виж публикацията

    Проблема не е в телевизора ти...
    ОК, къде е проблемът? Помогнете ми все пак.
    Този пост е редактиран от papadodo; 03-01-18 в 22:20.

  5. Novice
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    6
    #19

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Цитат Първоначално публикувано от artttty Виж публикацията
    Някой ако си е купил 55 инчовия ОЛЕД който се продава в БГ, ако може да сподели мнение.
    Ами аз писах по-горе, че си купих 55 инчов OLED Philips POS9002. Мнението ми е непрофесионално, защото досега съм се сблъсквал само с евтини 32 инчови LG и Sharp, както и с два монитора Philips, ако изобщо може да се прави някакво сравнение. Но мога да изкажа непрофесионално мнение като за човек, който за сефте се докосва до нещо по-качествено. Умишлено изчаках да добия повече впечатления, за да пиша, макар че и горе писах някои неща.

    Така. Не знам откъде да почна, може би от хубавите неща. Понеже нямам база за сравнение в тоя клас, ще кажа направо какво мисля, без значение дали някой го смята за добро или лошо, дали греша или не...това просто си е поглед на потребител със съвсем малко грамотност, който е завършиш и "Телевизонно тахника" като специализация в университета. Това много отдавна де и е без значение.

    Ами...техниката си е напреднала, особено в свързаността. OLED телевизора за мен си е добър избор по една причина. Гледах няколко пъти и сравнявах телевизори в Технополис и Техномаркет, макар и с рекламните им картинки. Определено OLED си си беше по-добре като ъгли на скиване, което е всеизвестно. Казват, имал по-ниска осветеност или както му се вика, но реално аз съм си дал контраста на 60 максимум, осветеността на 50, та ми е все тая. Нагоре просто е за слепите бих казал. Или пък аз съм сляп, та си карам до 60% контраст, че нагоре ми е гадно. Е, ако слънцето пекне лятото, сигурно няма да е така. За мен телевизора си е много добре като картина, особено ако е 4K или качествено HD. Според мен upscaling-а си е отличен за качествен сигнал, а и за не толкова качествен не е зле. Не като мненията из разни форуми, как 4К не ставал за HD предавания. Няма такова нещо. Става. Примерно Planeta HD си е перфектна за качествените клипове, макар да има и не толкова качествени. Или да кажем BNT 1/ BTV. Добре си се виждат. Дори оплюваната Нова се ядва, макар да не е HD.

    Лично аз още се кефя на интернет възможностите, щото досега не съм се сблъсквал с такива, та ми простете, ако кажа нещо смешно и не на място. Но си ме кефи, че има почти пълна свързаност с You Tube и честно да си кажа, както си мислех, че SMART възможностите не биха ме заинтересували, така и повече от половината време не гледам ТВ, а You Tube!!! Жалко, че ъпдейтнали Андроида и вече нямам ръчна възможност за избор на качеството, та трябва да се задоволявам с автоматичните възможности, където постоянно ми мени качеството на сигнала. Общо вззетъо с моя Wi-Fi резолюцията най често е 1440p., което се ядва в You Tube, но ме гложди отвътре, че може и по-добре. Това ще стане, след като евентуално си намеря добър HDMI кабел с дължина 7.5 метра. Но си е добре, поне за непрофесионалист като мен.

    Друго, дето ми харесва в тоя телевизор, е възможноста за гласово търсене, макар че това вероятно е възможно навсякъде и отдавна. Обаче аз за първи път го ползвам, ако изключим разговорите ми с лекия автомобил от 6 години. Но бих казал, че Google си се справя отлично с разпознаването на диалекта ми. Това е добре и много удобно в You Tube. За жалост няма команди към телевизора (или поне аз не забелязах да има такива).

    Понеже карам сега на хубавите неща...да се сетя и още. Например Ambilight 3. Първите дни почнах да критикувам, че няма регулировка на контраст, но се оказа, че има в подменю, до което още не се бях докопал. Цял ден загубих и за субтитрите, четяйки и тоя форум и други, докато накрая нам,ерих това, което търся - пак в подменю са настройките на субтитрите, но както и ambilight, това подменю се достига с отделен бутон!!! Ето това трябва да се запомни при тоя Philips - няма ли опции, търси с други бутони! На който не му се занимава, просто ще иззпусне 80% от възможностите на телевизора. Тъпо е за мен, щото досега бях с 32 инчов Sharp за 330 лева и честно да си кажа, там нещата са много по-обмислени с дистанционното управление. Трудно е да приема, че 10 пъти по-евтин телевизор е по-добър в управлението, макар че като го купих, недоволствах от доста неща. Все пак се примирявах, че това е възможно най-ниския клас телевизор, при който имаше достатъчно опции, добро дистанционно и добър звук.

    Чудя се какво друго хубаво да спомена за телевизора... може би възможността да се настрои много добре картината, ако и сигнала е качествен.

    Мисля обаче, че е по-добре да спомена недостатъците. За мен те са си доста, но приемам факта, че това е един от най-евтините OLED.

    Да почна от техническите проблеми, които вероятно се дължат на софтуера. Често звука ми спира, когато почна да сменям настройките в Ambilight. Понякога се налага не само да изключа телевизора, а и да издърпам щепсела от контакта, за да се върне звука. Друг път се връща по-бързо, примерно като изчезне докато се прехвърля на интернета. Връщам на телевизия и се оправя. Друго дразнещо, което не е технически проблем, а специфично за OLED - след дълги часове работа се появява съобщение, че трябва да изключа телевизора, за да се изчистят остатъчни изображения. Веднъж наистина видях такива на син фон и се оправиха след изключване за 2-3 минути. Това обаче не е дефект, а нормално за всички OLED.

    Продължавам с дистанционното. То търпи прекалено много критики от мен. да почна от там, че като се завърти на 90 градуса или малко над 90 градуса, се включва задната страна на дистанционното, тоест клавиатурата (или обратно). Това означава, че няма как дистанционното да се ползва обърнато над 90 градуса, примерно ако си легнал в леглото. Трябват неестествени пози на ръката, за дас е работи с дистанционното. Това е голям недостатък. Не видях опция за изключване на едната страна на дистанционното, а би било полезно да има такава, примерно ако не се ползва клавиатурата. Друга гадост е, че ако се задържи малко повече даден бутон, той почва да подава непрекъснато сигнал и примерно ако се сменят канали може да се окаже, че са превъртели 2-3-4-5 наведнъж! Твърде кратка е паузата между еднократно натискане и продължително натискане. По мои виждания границата е може би една десета. За една секунда е възможно да се превъртят над 15 канала!!!! Това е супер много и на никому не е необходимо. Доста често при еднократно натискане превъртам по 3- 4 канала и се чудя какво става. И като съм тръгнал с критиките на дистанционното, ето и още няколко важни за мен. Бутоните са малко, но някои от тях се повтарят по 2-3 пъти и се чудя, какво точно трябва да натискам. Примерно опции се извикват по няколко начина и с няколко бутона. Менюто на каналите може да се извиква с OK на четирипосочния джойстик или бутон, но си има и специален и ненужен бутон! Реално 50% от бутоните са ненужни и не се позлкват никога. Примерно бутона на Netflix в средата, който не само е ненужен, а и оцветен специално в бяло и червено! Да бяха направили това с другите бутони, защото надписите са сиви и не се виждат почти никога. Нямат осветление, а бутоните са с толкова малък ход, че почти не могат да се различат при напипване. Пак сравнявам с Шарпа си за 330 лева, при който и бутоните са напипват и реално има повече функции по тях. Например при Филипса няма отделни бутони за медията ( флашка) и радио. А такива има при дистанционното на Шарп, най-отгоре са и ги ползвам често, защото понякога ми се слуша радио или тръгвам да гледам нещо от флашката. За да гледам нещо от флашката при Филипса, почвам дас е чудя кой точно бутон да натисна, за да ми се появи някакво меню или подменю. За радио да не говорим. Няма възможност бързо да се превключи на радио, а аз искам понякога да си включа радиото за 2 секунди, щото съм чул, че говорят нещо интересно по радиоточката в кухнята. За да включа радио, трябва първо да си създам някакъв плейлист. После да тръгна да търся тоя плейлист в няколко подменюта и докато го намеря, минал ми е интереса. При тоя Филипс почти няма бутон, дето да е нужен на дистанционното. Дори четирипосочния джойстик е във формата на един общ бутон без ясни граници. Особено в тъмното почват едни натискания на съседни бутони...не е истина.Но дори да не е тъмно, пак се натискат по два съседни бутона или с натискането почва поредица от натискания, защото както казах, паузата между еднократно и многократни натискания е нищожна, а и имам чувството, че изобщо не е дефинирана коректно. Отначало дистанционното ми се стори качествено изработено от качествено материали, но в последствие се оказа, че е доста хлъзгаво и лично мен ме дразни. Иж качествени пластмаса и гума, ама ми се хлъзгат пръстите. За успокоение ще кажа, че на мен ми се изхлузва и кожения волан на авотомобила ми зимата. Но ако нямах база за сравнение бих казал, че кожата по ръцете ми е виновна, само дето дистанционното на Шарп не е така, въпреки че е от по-евтина пластмаса и дори се огъва в ръцете ми. Доста по-добро е като усещане, бутоните са ясно разграничени и не се бъркат. Не, не ми харесва дистанционното на Филипс. Освен това е и симетрично. В тъмното те знам дали съм хванал преднмата или задната част! Не знам що са го направили симетрично. Това е голяма глупост. При Шарпа в преданта си част е изтънено и може да се напипа окото. Тук нищо не може да напипаш, освен неточното напасване на панелите. Да, неточно са напаснати. От едната страна закачат за ноктите ми, от другата страна не! И още една гадост. Бутоните с цифрите са в долната част, а отгоре е четирипосочния джойстик. Трудно е да се избере канал директно, защото бутоните падат под дланта и за да се изберат, трябва да се хваща дистанционното в долния край. Просто при Шарпа ми бутоните са огоре, където и трябва да бъдат. Не знам какъв дрогиран мозък е измислил това, ама да не забравяме, че компанията е холандска, а там...освен червени фенери има и други позволени неща. И в тоя ред на мисли се чудя, за какво е бутона за изключване на звука, след като звука дефакто се изключва за по-малко от секунда ако се натисне бутона за звука. Ненужно заето място в централната част на дистанционното, заедно с бутона netflix. Даааа, цветните бутони са точно в средата и пак се чудя за какво са там, след като почти никога не се ползват.

    И да продължа с неразбориите. Ако търсите повечето опции, те са в подменюта. Но не какви да е подменюта, а подменюта, дето се извикват с отделен бутон!!! Някой би си помислил, че примерно след като е натиснал бутона за ambilight ще има достъп и до контраста примерно, но не! Аз няколко дена не знаех, че мога да регулирам и контраста. Оказа се, че трябва дас е извикат разширени настройки, но не от прекия бутон, отговарящ за ambight, а от съвсем друг бутон. Даже и след седмица ползване не се сещам кой точно беше и се чудя няколко секунди кой е, докато накрая пак натисна грешния бутон А това е доста важна функция, щото примерно през деня искам ambilight да свети по-силно, а през нощта да е на минимум. Да, ама за да постигна това, трябва да се ровя в подменютата. ОК, ще се ровя, ако не бе и другия проблем. Тръгна ли да се ровя из разширените настройки, звука и картината спират, все едно съм изключил телевизора. Няма прозрачност на менютата. та докато бъзикам, да гледам и телевизия например. Това е необяснимо за мен при висок клас телевизор. Още по-необяснимо е, че няма аларма за събуждане!!!! Да, имал съм такъв телевизор, ама си бе от най-нисък клас и с доста малък екран. Обаче да дам 3000 лева и да нямам часовник...айде стига бе, вие се бъзикате с мен! Ужасно е управлението на тоя телевизор. Не би било толкова ужасно, ако знаех, че това е телевизор за 300 лева, че няма много опции и не мога да очаквам много. Обаче аз очаквам доста повече.

    Да мина към звука. дал съм ниските и високите честоти на максимум и това е най-доброто, което може да се случи със звука. Въпреки всичко, звука си е дори под средното ниво. ПОне според мен. Пак сравнявам с Шарпа за 300 лева, дето имаше звук от Harman/kardon. Е, разлика почти никаква. Може би съвсем малко по-силен бас при Филипс, но това си е излагация, още повече, че са изтопосали говорителя от задната стрна и човек си мисли - ей това ще извади поне малко бас. О Боже, Респрома ми от комунизма с 2х3 вата мощност вади по-добър звук После защо тъгуваме за комунизма...ами ей и за такива неща.

    Да отидем към уж бързия процесор. Сигурно е бърз, знам ли...геймър съм, компа ми струва повече от телевизора и то доста повече, та може и да не съм коректен. Само че със старата версия на You Tube при 4К сигнал, точно процесора ме спъваше или може би паметта, когато тръгнех да се ровичкам из менютата. Сега с новата версия на You Tube замазват нещата чрез автоматична смяна на резолюцията, без опция за ръчен избор. Това ми напомня на една игра, която си купих преди 2-3 години - Dying Light. Първата седмица и най-бързите процесори се задъхваха и вадеха доста под 60 fps, та се наложи веднага да пуснат ъпдейт, дето вместо 100% далечина на видимост, поставиха 60% и я кръстиха "100%". И всички ръкопляскаха естествено. Блажени са верующите. И тук същата работа. Отрязаха опцията за качество на видеоклипа и готово - вече няма накъсана картина и всички дечица доволни


    Така. Доста го пооплюх тоя телевизор, но честно казано, едва ли бих си взел друг. Аз дори преди 6-7 години оплюх новата си кола от магазина, макар още да я карам и да смятам, че си бе най-добрата и все още е една от най-добрите в сегмента. Въпросът е, че винаги има неостатъци и те трябва дас е казват и споделят. Друг е въпроса, че винаги ни цакат с топла бира. 100% съм сигурен, че ако бях взел Самсунг или LG, щях да напиша подобни критики. Просто един телевизор има предимства, има и доста недостатъци. Най-вече недостатъците са много, предимствата са твърде малко. А и човек винаги свиква с хубавото, но почти никога с лошото.
    enkov, vale2901 и ruuni9 харесват това.

  6. Member
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    170
    #20

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Благодаря за полезната информация, всеки телевизор си има плюсове и минуси и ние трябва да преценим кое надделява. Иначе Philips не е ли вече китайска компания?

  7. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    406
    #21

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Фен съм на Филипс и мисля тая година преди световното да се зарадвам с нов тв. Гледам 55PUS9002. Струва ли си или да се огледам за друг модел или производител?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #22

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-01-18 в 19:53.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    32
    #23

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Снощи бях много неприятно изненадан(55POS9002), забелязах остатъчно изображение от логото на NOVA на сивият фон на менютата.
    Не помоганаха никакви почиствания за остатъчното изображение от самият ТВ.
    Така, че внимавайте !!!!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    70
    #24

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Няма чистене колега...моя брат има олед на LG и на него му се е отпечатило логото на Нова....Телевизора е на 3 месеца представям си след година какво ще стане .

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #25

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Явно не четете инструкциите за ползване...

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    15
    #26

    Отговор: Philips телевизори 2018

    за 3500-4000 лв.-толкова......ама приказката за лудия и зелника сигурно я знаете....

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    32
    #27

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Явно не четете инструкциите за ползване...
    Тв то е ползвано според инструкциите, не е ползвано повече от 5-6 часа на ден и то не на един канал, след всяко изкл. си прави самопочистване, колкото е гледано на БТВ горе долу толкова е й на НОВА, а няма отпечатък друг, според мен причината е че логото на НОВА основно е синьо, на БТВ то е черно бяло изглежда и това има значение.
    Остатъка е едва забележим и може да се види от близо(и то само на сив фон) от нормалното разстояние от, което го гледам(3м) не се забелязва.

  16. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    406
    #28

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Добре, че не си взех OLED! Май ще се насоча към 7-ма или8-ма серия.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #29

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Philips 2018: 4503, 5303, 5403, 5503, 5603 HD/FullHD TV-Series

    Philips 2018: 24PFS5303/12

    22PFS5403/12 with 12V-Adapter

    Особености:
    22PFS5403 / 12 с 12V адаптер
    TV тунер xxPxSxxxx: DVB-T / T2 / T2-HD / C / S / S2 + Аналогов
    TV тунер xxPxTxxxx: DVB-T / T2 / T2-HD / C + аналогов
    с USB функция за запис и TimeShift / Pause TV
    Телевизорите (/12) нямат мрежови функции (без LAN, без Wi-Fi, без DLNA и т.н.)
    Британските (/05) модели имат мрежова връзка за Freeview
    звук
    Изходната мощност (RMS) се различава при модели (6W, 10W, 16W)
    Dolby Audio, DTS 2.0 + цифров изход
    Pixel Plus HD
    Телевизори> 32 инча не разполагат с VGA вход



    Модели 5603 - FullHD:
    32PFS5603 / 12:
    32PFT5603 / 12:
    24PFS5603 / 12:
    24PFT5603 / 12:

    Модели 5503 - FullHD:
    50PFS5503 / 12:
    50PFT5503 / 12:
    43PFS5503 / 12:
    43PFT5503 / 12:

    Модели 5403 - FullHD:
    22PFS5403 / 12:
    22PFT5403 / 12:

    Модели 5303 - FullHD:
    24PFS5303 / 12:
    24PFT5303 / 12:
    22PFS5303 / 12:
    22PFT5303 / 12:

    Модели 4503 - HD:
    32PHS4503 / 12:
    32PHT4503 / 12:


    Philips 2018: 24PFS5303/12


    Philips 2018: 24PFS5303/12


    Philips 2018: 24PFS5303/12 дистанционно управление
    brave одобрява това.

  18. Novice
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    6
    #30

    Отговор: Philips телевизори 2018

    Ами аз забелязах преди 3-4 дни остатъчни изображения и на IPS монитора ми Philips Briliance 239C Въпросът е, какво искаме да видим. Ако искаме, намираме го, виждаме го. Извинявай, ама скапан телевизор с LED подсветка не бих си купил никога. Ясно е, че 2018-та още не е излязал перфе телевизора. Няма и да излезе. Причината е в скапания западен капитализъм, при който всяка година или максимум през 2, трябва да излиза нов продукт за да ти вземат паричките.

    Малко встрани от темата, но монитора ми Philips много ме дразни заради никаквото си черно. Другите ми LED телевизори също ме дразнят. OLED телевизора пак има някаква съвсем лека подсветка в тъмна стая, но това изобщо не се забелязва дори ако е включен Ambilight. Да не говорим, ако има лека светлина в стаята. Ако OLED е зле, какво лиостава за LED осветените телевизори? Риторичен въпрос. Те дори на светло са си доста зле и трябва доста силна околна светлина, за да се заличат дефектите. Особено при чувствителни като мен хора, си е доста зле картината на досегашните LED телевизори. Щом OLED още ме кефи като картина, значи изобщо не е зле. 9002 ме дразни с други неща - софтуера и дистанционното си. Но за картина...айде стига.

    - - - - - - - - - -

    Чудя се едно. Не се заяждам. След като се гледа само "Нова" (явно), за какво ви е изобщо OLED 4K телевизор? При мен няма никакви лога на никакви телевизии. Единственото, което забелязах при пускане на сивия фон, са едва забележими вертикални линии без подредба. Но ги забелязах едва, след акто прочетох постовете ви за разни отпечатани лога. Не че телевизора е перфе, но за 2900 лева едва ли ще се намери по-добро, дето и като картина да допада и като всичко. Вярно, Филипса си има доста недостатъци и един от тях при мен е бавната смяна на каналите( за разлика примерно от LG). Но човек дава парите си и това е. Купувал съм си нови коли, много неща не са ми харесвали, но това е положението. Каквото и да се купи, скапания капитализъм си казва думата. Правят се продукти почти еднодневки и нищо не може да се направи! Да де...сякаш навремето Шипката ставаше...
    Този пост е редактиран от FMCBTBG; 15-01-18 в 20:41.
    enkov и vale2901 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 17 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Световно първенство по футбол 2018
    От hristoslav2 във форум Спорт
    Отговори: 131
    Последно: 04-12-22, 14:32
  2. Избор на климатик '2018
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4233
    Последно: 02-01-19, 12:43
  3. Philips телевизори 2017
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 279
    Последно: 01-01-18, 06:35
  4. Philips телевизори 2016
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 453
    Последно: 01-01-17, 18:22
  5. Philips телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 426
    Последно: 02-01-16, 07:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе