Първоначално публикувано от
ebis
Здравейте, имам телевизор Philps 43PUS7805/12 от няколо дни. Преди това на негово място беше друг Philips отново 43 инча, който много рядко ми правеше проблем с СА модула, което се изразяваше по следния начин:
- при първо пускане сутрин ми излиза надпис "Канала е кодиран, моля проверете ca модула или картата".... нещо от този сорт. За да се реши проблема или рестартирам телевизора или изваждам модула и го връщам обратно и всичко се оправя;
- поянкога се случва на някой канал гледайки си да излезе този надпис, но за 2-3 секунди и се оправяше сам;
Новия телевизор обаче ми извежда това съобщение при всяко пусакне, което налага повторно рестартиране или изваждане на модула, изчакване на 5-10 сек., връщане на модула и нещата се оправят.
Обновен е до последната версия, но май не трябваше. Днес опитах да го върна до предходна, като свалих zip файла и сравних версията както е записан в лог файла, но във флашката телевизора не отркива софтуер. Разархивирах zip файла резултата е същия.
Дали според вас това се дължи на обновяването на софтуера или CA модула не е напълно съвместим с новия телевизор? Със стария Philips на 100% нещата ще са наред.