Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 33

Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #1

    Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Здравейте, от вчера съм горд собственик на LE46A656 и искам да споделя първите си отзиви от телевизора. След усилено четене около година и половина и поне 100 тина ходения до TM най - накрая направих избора си на телевизор като размер, цена и качество.
    Ще се постарая да опиша моите наблюдения и да не повтарям това което е написано по ревютата и така или иначе може да се прочете или е прочетено вече!
    Положителни страни:
    Най - добро впечетление ми направи факта колко добре се оправя ТВ то със аналогова кабелна. Сравнено със 32ка Toshiba и със 32 LG (на приятели) както и със 42ка плазма Panasonic, изображението при изключени всякакви подобрения на картината е повече от добро. Няма артефакти, няма "мазане" (или съсвсем малко, почити незабележимо), цветовете (по моя преценка) са много реални. В момента телевизора все още не си е на мястото и се гледа от около 2 метра, но кабелната е напълно гледаема! И това не е само мое мнение, а на родителите и на брат ми. Определено с тази си задача се справя точно толкова добре колкото и панасоника. И е мноого по добре от LG то и Toshibata. Много бързо се превлючват каналите на аналоговия тунер, за разлика и от трите други, които споменах по горе и което много ме дразни мен лично като проблем. Тук черния екран отнема по малко от секунда сравнено с над 2 секунди при тези на приятелите ми.
    Връзката с ISTAR - а тръгна веднага без проблем и на 1080р 60Hz заспа! Качеството на HD е умопомрачително. Много добре се справя със филмите Div-X, XVid, но това явно е от твърде добрия ъпскалинг на NMT. Звука през HDMI тръгна без никакви проблеми.
    Дистанционното е много ергономично и стои удобно, като има бърз достъп до често използваните функции. Менюто на телевизора също е много лесно и удобно за работа.
    Забелязани негативни неща:
    Само при картина когато няма сигнал - примерно при AV входовете има 2 леко по светли петна от двете страни на тъмния фон. Това обаче по никакъв начин не се забелязва когато има картина или не пречи на изображението по какъвто и да е начин.
    Звука определено не е не ниво! Има Еквалайзер за настройки, обаче колонките не се справят добре. Високите са доста орязани. Ниски ми се струва че хич няма... Ама това е нормално да се очаква от такива колони.За новини стават, ама за филми и музика не са добра идея! Така или иначе имам външно озвучаване и това за мен не е проблем.

    Освен това за момента не съм чул описания във hdtvtest "background noise" във stand by режим.
    Няколко думи за моята бройка. Матрицата е Samsung. Сглобката е в Словакия. На дистанционното пише Made in Korea, което мен лично ме изненада.
    Ще пиша повече отзиви след по обстойно тестване!

  2.  
     
  3. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #2

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Честито, elcos ! Чудесен избор - със здраве да му се радваш!

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #3

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Цитат Първоначално публикувано от kaloman
    Честито, elcos ! Чудесен избор - със здраве да му се радваш!
    Мерси много! Интересното е че за момента телевизора се ползва точно за това което мислех че ще е на последно място. Гледа се аналогова кабелна! Ще обмисля обаче и други варианти де!

  5. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #4

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Честито и от мен elcos...много добър избор,модела си е супер ,а размера е направо върха.
    "background noise" за който говорят в hdtvtest е наличен когато ТВ-то работи,а не в стед бай-
    Our Samsung emitted a low-pitched hum from the back of the panel, which bizarrely went away if the screen was brighter (e.g. [Backlight] "10" plus 100 IRE window pattern). Normal TV volume should be enough to mask this background hum, though viewers with sensitive ears may pick it up during silent scenes.
    -като същото важи и за 40' овия вариант(който аз притежавам).
    И на моето дистанционно пише Made in Korea,но забелязах,че на 37А656 на същото място пише Made in China .
    Още веднъж честито.

  6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #5

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Дистанционните на Самсунг се правят в Корея и Китай ,като това къде е правено няма никакво значение,по важно е къде е сглобено тв-то.Взаимно заменяеми са.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #6

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Аз имам SAMSUNG LE40A656 , и чесно казано въобще не съжалявам за избора ,единственото за което може би съм сбъркал е размера защото вече ми малее 40" особено когато се гледа ХД.
    Иначе честито и със здраве да го ползваш дълги години!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #7

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Благодаря на всички и честито на тези от вас които са се сдобили със телевизор от тази серия. На всички ви пожелавам дълго и безпроблемно гледане! Ще продължа със отзивите след "бурното" вчерашно тестване.
    Включването към компютър през аналоговия и чрез DVI-HDMI връзка тръгна без никакви проблеми, като телевизора е първия който показва без проблем всички екрани - при зареждане - включително съобщенията на BIOS, както и екраните при зареждане на Windows. Картината - особенно при JUST SCAN и когато е именован HDMI2 - PC тръгва перфектно - както геометрия, така и цветово и като яркост. Драйверите на NVIDIA разпознаха коректно всички режими на работа и телевизора тръгна като 47" монитор без проблеми. При включване на flash-ка, през wiselink плейването на MP3 ки и JPG файкове работи без никакви проблеми.
    Не всичко обаче беше толкова розово. И тук ще съм много благодарен за вашите отзиви и ако споделите опит за един проблем който честно казано доста ме притесни. Тъй - като машинката е включена както в PC - режим 1920 X 1080 - 60Hz. , така и в NMT базиран плеър ISTAR - в режим 1080p 60Hz и от двата източника забелязвам от време на време при бързи движения за части от секундата следния ефект:
    Изглежда сякаш горната половина на екрана изобразява по нов кадър а долната по-стария със линия на резцепване някъде посредата на екрана. Тъй като това става само за части от секундата не мога да съм сигурен че е точно това ефекта но има линия особенно на много бързо движещи се кадри. Уточнявам че ефекта се получава при HD 1080p съдържание - примерно Earth The bibliography - 1080р от HD плеъра,а от компютъра на интрото на The Witcher - за момента само тази игра намерих която да поддържа 1920 X 1080 - 60Hz.
    Иначе гледах няколко DIVX, XVid ,720p филми и не забелязах такъв ефект. Няма го и при десктопа на Windows, както и на аналогова кабелна не се забелязва такова нещо. Не тествах The Witcher със по-ниска резолюция за което ме е яд в момента но ще го пробвам довечера.
    Бих бил много благодарен да ми кажете забелязали ли сте нещо подобно при 1080р на вашите телевизори и изобщо нещо подобно като описания ефект. Така или иначе ще проуча повече по този въпрос.
    Друго което се чудя е до колко сериозно да приемам "зловещите" предупреждения за прогаряне на екрана на LCD то при статичен образ - както от лого така и от игри или десктопа на Windows?!!?
    Тук във службата имам компютри които държат по 10 часа десктопа или екрана на ERP системата ни и нищо подобно на прогаряне след години работа на монитора не се забелязва. Освен това няма предупреждения че е възможен подобен ефект. Домашния ми монитор също "има навика" да бачка по 10 часа на ден - често с статична или малко изменяща се картина и без screensaver и доста години не е проявил никакви признаци на подобен ефект. Все пак предупреждението звучи доста сериозно и честно казано съм леко притеснен, тъй като имах една задна мисъл да ползвам TV то като монитор за игри!
    Ще се радвам на всякакви отзиви както от собственици, така и на хора които имат опит със подобни проблеми!

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #8

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Може да провериш коя версия ти е софтуера и да пробваш с по-нова.
    Пробвай и с изключването на разни "подобрители" дали няма да се реши проблема. С какви настройки на Movie Plus си го видял проблема?

  11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #9

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    при ЛСД няма прогаряне на матрицата .. много се съмнявам и на съвременна плазма някой да успее да си прогори матрицата

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #10

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Честно казано като че ли и при мен се получава нещо подобно/звука се разминава с картината за определено време./, но Аз си мисля че при мен проблема е източника на ХД сигнал в моя случай Лаптоп , нямам засега друг ХД източник и не мога да кажа ако пусна 1920 x 1080 какво ще се случи.
    Пробва ли с тези настройки на ТВ-то http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #11

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Може да провериш коя версия ти е софтуера и да пробваш с по-нова.
    Пробвай и с изключването на разни "подобрители" дали няма да се реши проблема. С какви настройки на Movie Plus си го видял проблема?
    Ох "lazarus18" сума ти време го търсих този Movie Plus по менюттата! Та след като прочетох мануала разбрах че той съществува само във LE32A656. При другите LE37A656, LE40A656, LE46A656, LE52A656 опцията е 100 Hz Motion Plus. Нея съм я изключил. Другия подобрител DNIe също е изключен, както и Digital NR - ама доколкото разбрах последното едва ли ще влияе.
    Относно версиите пише
    Software Version: T-PERLDEUC-1014
    Firmware Version: T-EMMA2DEUB-0106
    На сайта пише - LCD TV 6, 7 series of SD models Main Firmware (ver.T-AMBPEUMD-1020.1) това T-PERLDEUC равно ли е на T-AMBPEUMD и по тази логика аз със 1014 ли съм, а най новата версия 1020.1? Понеже нещо на сайта нищо като обяснение не пише!
    Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Честно казано като че ли и при мен се получава нещо подобно/звука се разминава с картината за определено време./, но Аз си мисля че при мен проблема е източника на ХД сигнал в моя случай Лаптоп , нямам засега друг ХД източник и не мога да кажа ако пусна 1920 x 1080 какво ще се случи.
    При мен ефекта не е разминаване на картина и звук. По скоро сякаш телевизора не може да покаже цялата картина при бързо движение...

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    при ЛСД няма прогаряне на матрицата .. много се съмнявам и на съвременна плазма някой да успее да си прогори матрицата
    То и аз така си мисля ама на още на първата страница на менюала с големи и потъмнени букви пише следното:

    Precautions When Displaying a Still Image
    A still image may cause permanent damage to the TV screen.
    WARNINGS:
    Image retention, commonly known as screen burn-in, can occur on most types of television if the same
    image is displayed continuously. The most common causes of image retention are logos that remain
    stationary on the TV screen. These logos are common on many programmes received via a Setop Box.
    To reduce this risk, avoid displaying still images for long durations and lower the brightness or contrast
    settings to decrease the intensity of the picture. Extended viewing of movies and programs in aspect
    ratios that are different from the aspect ratio of the TV may cause image retention. Always endeavour
    to avoid black borders top or bottom by using the zoom function. This will help eliminate the black
    borders and fit the picture to the entire area of the screen. Using a video game console may cause
    image retention and is not recommended. When using a PC input, avoid displaying still images for long
    durations and reduce the brightness or contrast settings to decrease the intensity of the picture.
    IMPORTANT:
    Image retention issues are not covered by your Samsung® warranty.

    Precautions When Displaying a Still Image
    A still image may cause permanent damage to the TV screen. Do not display a still image on the LCD panel for more than 2 hours as it can cause screen image retention. This image retention is also known as "screen burn". To avoid such image retention, reduce the degree of brightness and contrast of the screen when displaying a still image.
    Displaying still images from Video games and PC for longer than a certain period of time may produce
    partial after-images.
    To prevent this effect, reduce the ‘brightness’ and ‘contrast’ when displaying still images.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    391
    #12

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    При мен ефекта не е разминаване на картина и звук. По скоро сякаш телевизора не може да покаже цялата картина при бързо движение...
    По скоро бих заложил на зацепване на истара... пробвай същия файл от компа дали зацепва (в случай че ти е достатъчно мощен компа де....)

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #13

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    По скоро бих заложил на зацепване на истара... пробвай същия файл от компа дали зацепва (в случай че ти е достатъчно мощен компа де....)
    Достатъчно мощен е , тествах го, има го ефекта, макар че е малко по добре си мисля. Има го и във интрото на играта. За съжаление компютъра ми не е достъчно мощен да пусна 3Д играта във FullHD, а във по ниските резолюции така или иначе няма проблем.
    От друга страна обаче не мога да съм сигурен в IStar-а. Мисля да продължа със тестовете и дано изкочи някаква допълнителна информация която да ми помогне в решаването на проблема. Благодаря на всички за отзивите.

  17. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    391
    #14

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Кажи кой филм ако може пълното заглавие или линк както и точния момент на засичане и ще го пробвам на компа ми ( C2 DUO E8400 3@3.6 i ATI HD4850)

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #15

    Re: Първи отзиви за SAMSUNG LE46A656

    Earth The Biography UNRATED (2008)1080p.Bluray.DTS.x264-VarK
    http://hd-torrents.org/details.php?i...2bac94c3696e80
    Примерно на първата серия моментите когато се показват изгледи на разломни зони от високо или висок изглед над земята, или долини покрай вулканични планини. Като се прибера ще мога да погледна точната позиция!
    Проблема не е насичане обаче.... По горе съм обяснил какво се появява!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Първи климатик
    От dj_q във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 15
    Последно: 15-05-16, 20:53
  2. SAMSUNG AQV-09ASA - отзиви
    От twinkleshock във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 16-08-10, 14:08
  3. Някой има ли отзиви за SAMSUNG LE-40N87BD
    От elcos във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 29-12-07, 20:54
  4. Отзиви за DVD recorder SAMSUNG SE-S164L
    От AzTi във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 06-09-06, 01:23
  5. Q4 за AMD - за първи път на печалба...
    От LordOfEvil във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 23
    Последно: 24-01-04, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе