-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
До колкото разбрах от рутера в хола си пуснал кабел до ТВ и всичко си е наред.
Инсталираш си сървъра на лаптопа който е свързан с рутера чрез Wifi и си готов.
Аз вкъщи съм така, само че с РС което е в кухнята и е свързан с рутера безжично.
И за да не се бъркаш преименувай едната връзка в Share Manager на "лаптоп" да речем.
Не Рутъра е вързан само към ПС-то което ми е в стаята ( трябваше да преместа тв-то от хола за да го тествам )
и после се мъчих от лаптопа който хваща безжично нет от рутъра
та лаптопа го връзвам с тв-то с лан кабел но каквото и да правя не ми минава мрежовият тест на ТВ-то и следователно не мога да пусна DLNA
Иначе ще ми трябва 10-тина метра лан кабел има ли някакво значение какъв ще бъде или ?
-
Здрасти,
няма проблем с дължината щом е 10 метра и няма значение какъв кабел ще си направиш (купиш), той рутера сам ще си го обърне, освен ако не е от най-старите. Не се занимавай с Wifi то и без това е ограничено а за добро качество ти трябва скорост.
Успех!
-
рутъра ми е това:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...:1,lr:lang_1bg
А и като го тествах скороста ми се видя добра като при флашка
И през DNLA може ли да прочете пълен блу-рей който си е в папка BDMV
-
Здрасти,
рутера е идеален, само да беше GL :) Не поддържа формата на тези филми.
Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
LilScrappy можеш да направиш network bridge между wifi на лаптопа и неговия lan порт. По този начин "свързваш" lan-a към рутера, така ще свържеш ТВ към лаптопа с лан кабел и ТВ ще "вижда" всички устройства, свързани с рутера. За повече инфо потърси в нета как се прави network bridge за съответната операционна система , с която работи лаптопа.
Недостатък е, че трябва едновременно лаптопа и компа да работят.
Може също така да пуснеш DLNA на лаптопа и да го вържеш директно към тв с кабел.
това го пробвах и взе че стана !!!
но забелязах че като шерна от ПС-то в стаята ми няко 1080п филм към 20ГБ много често зарежда а серийки по 1 ГБ или ави филм няма проблем ( това да не се дължи че все пак минава първо през WI-FI до лаптопа и после по лана към ТВ-то ?)
иначе от Лаптопа няма никакви ядове с големите ХД филми върват като пушка
само недостатъка е както бяхте казали че не може да се превъртат филмите
И при спиране на нета спира и DLNA връзката нали ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от LilScrappy
но забелязах че като шерна от ПС-то в стаята ми няко 1080п филм към 20ГБ много често зарежда а серийки по 1 ГБ или ави филм няма проблем
.........
И при спиране на нета спира и DLNA връзката нали ?
Кво значи че зарежда често? Насича ли, харда ли светка много?
Ако ти спре нета от доставчика DLNA не спира. Ако спреш рутъра , а DLNA върви на комп, включен с кабел към рутера да ще спре.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Кво значи че зарежда често? Насича ли, харда ли светка много?
Ако ти спре нета от доставчика DLNA не спира. Ако спреш рутъра , а DLNA върви на комп, включен с кабел към рутера да ще спре.
не насича просто зарежда горе в десният ъгъл едно кръгче а екрана е все едно на пауза и после си продължава филма !!!
А и да попитам при сегашната комбинация DLNA можели да опъна оптичен кабел от тв-то към двд система и да изкарам звука през колоните на двд-то ?
-
аа ясно, пълни буфера, еми заради безжичната връзка е, трябва ти рутер с N стандарт и лаптоп, който да го поддържа. За сега може да пробваш да изтестваш връзката чрез даунлоуд на голям файл от компа на лаптопа по локалната мрежа, ако резултата е нестабилен може да пробваш да смениш канала (по принцип каналите са 1,2,3,4 и така до 11). Ако рутера ти позволява може да инсталираш dd-wrt (линукс пакет за рутери) което подобрява значително работата на рутера.
Да можеш да изкараш звука по оптика.
-
Не съм убеден за звука. Доколкото разбирам написаното в книжката, няма как при гледане на филми по мрежата или USB да изкараш звука /цифровия/ по оптиката.
Добре е да го пробвате, че ми е интересно.
-
Здравей,
Tрансфера е следния:
1.25 Mbit/s – VCD quality
5 Mbit/s – DVD quality
15 Mbit/s – HDTV quality
36 Mbit/s – HD DVD quality (approx 4MByte/s)
54 Mbit/s – Blu-ray Disc quality (approx 6MByte/s)
нормално wireless-a прави към 2Мб/с което си е твърде малко. При шерване през лаптоп - рутер - лан до ТВ то на 1080 си буверира.
Фърмуера на рутер-а няма да ти увеличи предавателната способност, най-много да ти подобри стабилността. За замърсеността на ефира е вярно и си избери канал, който комшиите ти не ползуват.
Успех
-
Някой може ли да ме осветли по следния казус: Влизам в сайта на Самсунг на 28.07.2010г и на раздела за модела ТВ LE-32B650, от даунлоад секцията за фърмуера виждам и свалям нова версия 3001.1 с големина 79.7МВ. На следващия ден пак влизам на същото място и какво виждам-виждам, че версията на фърмуера е сменена на старата 3000.2 с големина 42.7МВ но със дата на ъпдейта 29.07.2010г. Някой може ли да ми каже какво да правя с фърмуера 3001.1, който явно е свален от всички сайтове. Дали нещо не е наред или тези от Самсунг нещо са объркали? Къде е истината? Благодаря предварително!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от LilScrappy
не насича просто зарежда горе в десният ъгъл едно кръгче а екрана е все едно на пауза и после си продължава филма !!!
А и да попитам при сегашната комбинация DLNA можели да опъна оптичен кабел от тв-то към двд система и да изкарам звука през колоните на двд-то ?
Това го прави и при мен, а съм с кабел до телевизора. Накрая открих, че е от антивирусната - като включва Idle scan-а, явно бави харда. Като я сложа в Silent mode и го няма тоя проблем със зареждането.
Относно изхода през оптика - би трябвало да може да изкарва Dolby Digital и DTS. Цитат от друг форум (http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100506527.htm):
Цитат:
DTS is passed by optical OR as PCM stereo – an option through Tools/SoundSettings menu, for each file, not permanent setting. DTS is good i guess, each setup is diff.
-
антивусната направо съм е изключил !
сега качих новият firmware на рутъра мисля че няма подобрение ( явно 1080п филмите ще ги свалям само на лаптопа поне върват от началото до края без нито един буферинг !
А да попитам тези неша FireWall и на ПС-то и на Лаптопа сами ON има ли някакво значение това или ?
Едит:
И тези субтитри може ли да ги направя да са най долу ?
някъде четох че с SubResync се правят в ssa формат и отиват най долу но ТВ-то не ги чете през DLNA (следователно не подържа формата ) по някакъв друг начин може ли да реша проблема със субтитрите ?
-
LilScrappy, сори че съм те заблудил за изхода по оптика - сега видях, че телевизора ти е B650
-
мда плазма Б650 !
гледам има някакъв нов firmware 3000.2 някой който го е тествал да каже какво ново около него
и ще има ли подръжка на ДТС скоро и превъртане напред назад по DLNA
аз съм с някакъв стар firmware но не виждам и причина даго обновявам поне засега